به گزارش کسب و کار نیوز، به نقل از رادیو فرانسه، “جلیقه زردها”، در سراسر فرانسه که روز شنبه تظاهرات خود را آغاز کردند تا بامداد امروز (یکشنبه) همچنان در خیابانها ماندند تا خشم خود را از سیاستهای دولت اعلام کنند. تجمعات اعتراضی خودجوش در فرانسه، موسوم به جلیقه زردها، از روز شنبه گذشته (۱۷ نوامبر) آغاز شد اما این جنبش به مرور در طول یک هفته گذشته در سراسر کشور ادامه یافت.
جنبش اعتراضی جلیقه زردها، در ابتدا بطور خودجوش شکل گرفت، اما همزمان شبکههای اجتماعی نقش وسیعی در گسترش آن ایفا کردند. این حرکت اجتماعی، بر خلاف پیشبینیها، از هفته گذشته تاکنون ادامه یافته و یک فراخوان دیگر، بار دیگر فرانسویهای معترض را برای برگزاری تجمعی وسیع در روز شنبه ۲۴ نوامبر دعوت کرد.
در پاریس، پایتخت فرانسه، محل این تجمع در پای برج ایفل اعلام شد اما تصاویر منتشر شده از حضور شمار وسیعی از جلیقه زردها در خیابان معروف شانزهلیزه در پاریس خبر میدهد. همچنین در برخی دیگر از شهرهای بزرگ و کوچک فرانسه تجمعاتی در همین روز شکل گرفت.
معترضان خشمگین از سیاستهای امانوئل مکرون و تشکر او از رفتار پلیس با معترضان، با آتش زدن چوب و لاستیک خیابان شانزه لیزه را بستند. ماشین های ضد شورش پلیس به خیابان شانزه لیزه رفت و درگیری هایی روی داد.
در حالی که قرار بود در شهر پاریس، تجمع “جلیقه زردها”، بعداز ظهر روز شنبه، برگزار شود، گزارشها حاکی از آن است که از نخستین ساعات صبح شنبه، شمار زیادی از مردم فرانسه در این محل گرد آمدند.
بنا بر اعلام پلیس فرانسه، تا پیش از ظهر روز شنبه، دستکم ۸ هزار تن در تجمع پاریس حضور یافتند و تا ساعات بعدازظهر روز شنبه این تعداد افزایش یافت و خیابانها تقریبا به کنترل آنه درآمد. در دیگر نقاط فرانسه هم تجمعات مردمی شکل گرفته است.
این تجمعات از همان ساعات نخست امروز شنبه به درگیری میان تعدادی از تظاهرکنندگان و نیروهای پلیس انجامید و پلیس فرانسه با پرتاب گاز اشکآور و ماشین آبپاش سعی در پراکنده کردن تظاهرکنندگان نمود.
بنا بر اعلام وزارت کشور فرانسه، حدود ۸۱ هزار نفر در مجموع در سراسر فرانسه در تظاهرات اعتراضی روز شنبه شرکت کردند. شمار تظاهرکنندگان در شهر پاریس هم هشت هزار تن اعلام شده است.
در جریان تظاهرات روز شنبه دستکم هشت تن از جمله دو نیروی پلیس زخمی شدند. این درحالیست که شمار زخمیشدگان در تظاهرات شنبه گذشته دستکم ۱۰۶ تن اعلام شد.
جنبش موسوم به جلیقه زردها در ابتدا در اعتراض به سیاستهای دولت، علیه افزایش مالیات سوخت، شکل گرفت و شهروندان معترض با بر تن کردن جلیقههای شبرنگی که طبق قوانین راهنمایی و رانندگی در فرانسه هر خودرو باید به آن مجهز باشد، اعتراض سراسری خود را اعلام کردند اما با ادامه این حرکت اعتراضی و در غیاب رسمی اتحادیههای فرانسه این حرکت اعتراضی که در آغاز به شیوه مسالمت آمیز شکل گرفته و گسترش یافت، به خشونت انجامد.
انتهای پیام