به گزارش کسب و کار نیوز، دکتر مسعود مردانی در حاشیه برگزاری کنگره ایدز با شاره به تغییر الگوی اپیدمیولوژیک رشد بیماری ایدز از حدود یک دهه گذشته، اظهار کرد: این الگو از حدود سه سال پیش کاملا تغییر کرد و از راه استفاده از سرنگ مشترک در معتادان تزریقی و HIV در معتادان تزریقی به انتقال از راه مقاربتهای جنسی تغییر پیدا کرده است.
بیماریهای مقاربتی از عوامل به شدت موثر در بروز بیماریهای HIV
وی با اشاره به بیماریهای مقاربتی به عنوان یکی از عوامل به شدت موثر در بروز بیماریهای HIV، اظهار کرد: بر اساس نتایج تحقیقی در رابطه با بیماریهای مقاربتی در کشور تایلند مشخص شد که 27 درصد خانمهای مبتلا به HIV قبل از ابتلا به این بیماری یک یا چند بار به بیماری تناسلی “هرپس” و تبخال تناسلی مبتلا شده بودند، ولی آزمایش HIV ندادند. بر این اساس میتوان نتیجه گرفت که راه ابتلای این افراد، بروز بیماریهای مقاربتی است.
وی با اشاره به بیماریهای “سوزاک”، “عفونتهای کلامیدیایی” و “هرپس دستگاه تناسلی” به عنوان برخی از بیماری های مقاربتی موثر در شیوع HIV که به علت آزادیهای اجتماعی بیش از حد برخی خانوادهها برای جوانان و به دنبال آن تعدد شرکای جنسی شیوع می یابد درباره بیماری HPV یا زگیل تناسلی عنوان کرد: زگیل تناسلی شایعترین علت بروز سرطان دهانه رحم است که در ایران قربانیان متعددی داشته است. علیرغم تمام این صحبتها، واکسن پیشگیری از بیماری HPV یا زگیل تناسلی از شش سال گذشته در ایران در دسترس است که از سال 2006 تائیدیه AFD گرفته که در سه نوبت به دختران ۱۱ تا ۱۳ ساله و یا تا ۲۶ سالگی در سه نوبت سه تا شش ماهه تزریق میشود.
جزییات واکسن HPV در کشور
وی با بیان اینکه تاثیر این واکسن در پیشگیری از ابتلا به زگیل تناسلی ثابت شده است، اظهار کرد: این واکسن به خصوص از گونه های پرخطر زگیل تناسلی برای سرطان رحم جلوگیری میکند. البته متاسفانه این واکسن بسیار گران است و هزینهای حدود ۹۰۰ هزار تومان برای سه دوز این واکسن هزینه میشود که بیمهها نیز هزینه آن را قبول نمیکنند. البته ما کوششهایی در کمیته کشوری HIV برای تحت پوشش قرار دادن گروههای خاص انجام دادهایم، ولی هنوز موفق نشدهایم.
ورود واکسن “گارداسیل” به ایران از ۲۰۱۹
مردانی در ادامه با اشاره به واکسن جدیدی از همین خانواده با عنوان واکسن “گارداسیل”، عنوان کرد: این واکسن قبلا چهار ظرفیتی بوده ولی الان ۹ ظرفیتی شده و تا پایان سال ۲۰۱۹ در ایران در دسترس افراد قرار می گیرد. این واکسن برخلاف واکسن قبلی که از سن ۱۰ تا ۲۶ سالگی باید استفاده میشد، با تایید AFD تا سن ۴۵ سالگی قابل تزریق است.
وی با بیان اینکه این مساله نشان میدهد که مسئولین سازمان جهانی بهداشت نسبت به اینکه این واکسن اولین واکسن ضدسرطان موجود در دنیاست، آگاه شدهاند، افزود: عنوان کرد: با این واکسن دیگر ضرورتی به انجام معاینات دورهای سفت و سخت و انجام سالی یکبارآزمایش پاپ اسمیر نیست و اگر دختران این واکسن را بزنند فقط سه بار در طول عمر خود نیاز به انجام تست پاپ اسمیر دارند.
مردانی با اشاره به مزایای تزریق این واکسن در صرفه جویی برای انجام کارهای درمانی، آزمایشی و مراجعه به پزشک، اظهار کرد: تایید این واکسن ۹ ظرفیتی و بالابردن سن تجویز، شاید بتواند انقلابی در کم کردن بیماریهای ناشی از زگیل تناسلی مانند سرطان دهانه رحم ایجاد کند.
انتهای پیام