به گزارش کسب و کار نیوز، دکتر محمدمهدی طهرانچی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته ثبتنام دانشگاه آزاد با دو تا سه مرحلهای کردن تکمیل ظرفیت پُر میشد، افزود: امسال شورای عالی سنجش و پذیرش اعلام کرد که تکمیل ظرفیت نداریم و بالطبع دانشگاه آزاد اسلامی باید در یک مرحله ظرفیتش را پر میکرد که در مرحله اول ۳۰ درصد ظرفیت پر شد و برای مرحله دوم به صورت ذخیره در سه مرحله اعلام ظرفیت کرد.
رییس دانشگاه آزاد ادامه داد: در مرحله اول ۱۸ هزار نفر قبولی اعلام کردیم که از این تعداد ۴ هزار نفر بیشتر ثبتنام نکردند، در مرحله دوم اتفاقی که افتاد ۶۲ هزار نفر در کل معرفی شدند که ۲۴ هزار نفر اعلام کردند تمایل دارند در دانشگاه آزاد ادامه تحصیل دهند.
طهرانچی به بیتوجهی برخی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به بخشنامههای سازمان مرکزی اشاره کرد و افزود: بعضی از واحدها به بخشنامهای که ضعفهایی هم داشت عمل نکردند و خطایی انجام دادند و بیش از ظرفیت ثبتنام کردند و ما را با یک مشکل جدی مواجه کردند. در نتیجه توقعی به وجود آمد که امکان برآورده کردنش نبود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در کنکور مسئله تراز دانشجو بسیار اهمیت دارد. اما حدود ۹ واحد خطا کردند و حدود ۴ هزار نفر دانشجو در رشتههای پزشکی ثبتنام کردند که با توجه به رشته، حقشان ثبتنام نبود. اینها را در مراحل مختلفی پایش کردیم و نهایتاً به ۵۹۹ نفر رسیدیم که بهنوعی ثبتنامشده بودند اما امکان ثبتنام نداشتند.
وی افزود: ۵۹۹ نفر امکان قبولی ندارند و خودشان اصرار دارند با نمرات پایینتر در رشته پزشکی یا دندانپزشکی و پرستاری قبول شوند که امکانش وجود ندارد. البته با مدیرانی که در دانشگاه آزاد خطا کردند و این توقع را بهوجود آوردند، برخوردهای انضباطی میشود و هیأتها مربوطه به تخلفات این افراد رسیدگی خواهند کرد.
طهرانچی تصریح کرد: در مرحله اول برخی از مدیران را عزل کردیم و در مرحله دوم یکی دو نفر از مدیران که احساس کردیم ممکن است مرتکب جرمی شده باشند را، به قوه قضائیه معرفی و از آنان شکایت کردیم که آنهم مسئلهاش پیگیری شد.
وی در رابطه با برخی از دانشجویان که به هوای رشتههای پزشکی، رشتههای قبولشده خود را رها کردهاند، گفت: ما در تمام این مسیر دنبال این بودیم که عدالت خدشهدار نشود؛ همه این دانشجویان میتوانند به دانشگاه خودشان برگردند، اینها انصرافی تلقی نمیشوند، با نظاموظیفه هم مذاکراتی انجام شده که این ثبتنام در دانشگاه آزاد بهعنوان انصراف تلقی نشود و حتی از لحاظ کنکور اینها بهعنوان دانشجو شناخته نمیشوند که سال آینده مشکلی برای ثبتنام در کنکور داشته باشند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه از سوی دانشگاه آزاد اسلامی بابت مشکل پیشآمده با صراحت عذرخواهی میکنم، افزود: من در همین جا از دانشجویانی که این توقع برایشان ایجاد شد، با وجود اینکه تازه رئیس شدهام ولی به صراحت از سوی دانشگاه آزاد عذرخواهی میکنم و امیدوارم چنین خطایی هیچ وقت تکرار نشود.
۸۵ درصد رشتههای دانشگاه آزاد بدون کنکور است
طهرانچی در ادامه به موضوع حذف کنکور اشاره کرد و افزود: کنکور یک فضیلت است و اگر رشتهای مشتری نداشت بدون کنکور دانشجو بگیریم، به جایی نخواهد رسید و من در شورایعالی سنجش هم مطرح کردم که یا ما باید کنکور را یکباره بهعنوان یک نظام مستمر بپذیریم که با این وضعیت هیچوقت کنکور حذف نمیشود و یا باید دنبال راهحل دیگری باشیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۸۵ درصد رشتههای دانشگاه آزاد بدون کنکور است، اظهار کرد: هنوز در کشور کنکور مسئله اصلی است در حالی که به راحتی میتوان طی پنج سال آینده بین ۶۰ تا ۷۰ درصد رشتهها را بدون کنکور پذیرش کرد بدون آنکه آموزش و پرورش در این رشتهها تحت تاثیر باشد.
طهرانچی ادامه داد: طی ۳۰ سال گذشته، آموزش عالی نخبهگرا به آموزش عالی گسترده تغییر پیدا کرده است و امروز ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو داریم و جزء ۱۰ کشور برتر دنیا هستیم و این امتیاز محسوب میشود.
رییس دانشگاه آزاد با بیان اینکه دوای نظام آموزش عالی در کشور فقط کیفیت نیست بلکه کارآمدی است، افزود: دانشگاه آزاد ۳۸ درصد آموزش عالی کشور را تشکیل میدهد. من بهعنوان کسی که از یک دانشگاه دولتی تراز اول وارد دانشگاه آزاد شدم، واقعیت این است که در دانشگاه آزاد با پدیدههای بسیار کیفی و عجیبی برخورد کردم که برای من بسیار شگفتانگیز است.
طهرانچی به گزارشی که اخیراً از سوی آمریکاییها اعلام شده است، اشاره کرد و گفت: در سه مقطع تاریخی از سال ۲۰۰۰ میلادی دانشگاههای تأثیرگذار در نانو فناوری را در جهان منتشر کردهاند که در این گزارش قبل از سال ۲۰۰۰ بیست دانشگاه برتر دانشگاههای آمریکایی معرفی شد و در سال ۲۰۱۵ نوزده دانشگاه اول چینی و دانشگاه بیستم دانشگاه آزاد اسلامی معرفی شد.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد با چارچوب هدفمند میتواند برای حل معضلات کشور تاثیرگذار باشد، افزود: دانشگاه آزاد حدود ۷۰ تا ۱۰۰ هزار پایاننامه کارشناسیارشد و ۱۰ هزار رساله دکتری دارد که با چنین نظام تمرکزی میتواند بهعنوان یک سازمان پژوهشی با ۷۰ هزار پژوهش روی چند موضوع خاص ورود کند.
طهرانچی اظهار کرد: ۴۰ چالش ملی را احصاء کردهایم و داریم نظام این موضوعات را مشخص میکنیم که تا الآن هشت موردش مشخصشده و ما دانشگاه را به سازمان حل مسئله تبدیل میکنیم، برای هر مسئله علمی حدود ۵۰۰ هزار موضوع تعیین کردهایم و فکر میکنیم این قابلیت را داشته باشیم که با چیزی حدود هزار نفر در سال به حل مسئله بپردازیم.
ایجاد ۴۰ سرای نوآوری در دانشگاه آزاد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به ایجاد ۴۰ سرای نوآوری در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و افزود: مشکل اینجاست که تا حالا دانشگاه آزاد تنها یک سازمان آموزشی بوده است اما امیدوارم که دانشگاه را به سازمانی آموزشی، پژوهشی و فناوری تبدیل بکنیم.
وی به نامناسب بودن توزیع هیأت علمی در دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: یکی از بحثهای بسیار جدی ما، آمایش و بهینه کردن منابع انسانی در سطح استانهاست. انتقال و جابهجایی دروناستانی به خود استانها واگذار شده و بهزودی بین مدیران استانی و شورای عالی دانشگاه آزاد یک تعادل در هیأت علمی در سطح استان به وجود خواهد آمد.
رییس دانشگاه آزاد با بیان اینکه فقط آموزش در دانشگاه آزاد را نخواهیم داشت، اظهار کرد: واحدهای دانشگاهی کوچک در هر شهر کانون اشتغال آن شهر خواهند شد و سرمایهشان تنها برای آموزش صرف نخواهد شد.
طهرانچی با اشاره به اینکه در دانشگاه آزاد میتوانیم توسعه هوشمند منطقهای را رقم بزنیم، گفت: در حال حاضر ۳۰ هزار نفر نیروی هیأت علمی داریم و در کل دانشگاه آزاد یکمیلیون و ۳۲۰ هزار دانشجو داریم که نسبت یک به ۴۵ است و نسبت دانشگاههای پیشرویمان مثل علوم تحقیقات، تهران مرکز، تهران شمال، تهران جنوب و نجفآباد را شبیه با نسبتهای دانشگاههای دولتی قرار خواهیم داد.
وی به بسترسازی برای اقتصاد دانشبنیان و ترویج مسئلهمحوری در دانشگاه آزاد اشاره کرد و افزود: وقتیکه به یک جوان یاد بدهیم در همان ابتدای راه چگونه میشود مسئله حل کرد و چگونه میتوان در یک تیم قرار گرفت، مطمئنا این جوان بااستعداد وقتی وارد جامعه میشود، میتواند خوداتکاء باشد.
این خبر تکمیل میشود…