اتابک جعفری در گفت وگو با ایسنا- افزود: سالیانه بیشتر از سه برابر از مصرف استان آب برداشت می کنیم که جبران میزان برداشت آب با توجه به بارندگی های اندک بسیار مشکل خواهد بود.
جعفری گفت: میزان بارندگی در جهان ۸۳۰ میلیمتر در کشور ۲۵۰ میلیمتر و در استان ۱۰۳ میلیمتر است و این یعنی بارندگی ناچیز در استان و خشکسالی که گریبانگیر آن هستیم.
مدیرعامل آب منطقه ای استان در ادامه گفت: تشدید بحران منابع آب زیرزمینی، تغییرات اقلیمی و کاهش بارندگی و همچنین حفر چاههای غیرمجاز و ناکافی بودن تخصیص اعتبارات از جمله مشکلات بخش آب است.
وی با اشاره به اینکه ۹۵ درصد منابع آب زیرزمینی استان دربخش کشاورزی مصرف می شود، خاطر نشان کرد: در صورت رعایت نکردن الگوی مصرف و برداشت بی رویه از سفره های آب زیرزمینی، در چند سال آینده حتی امکان تامین آب شرب نیز وجود ندارد.
جعفری خاطرنشان کرد: سالانه ۷۱۴ میلیون متر مکعب آب شامل ۲۴۳ میلیون متر مکعب از رودخانه کهیر، ۲۷۳ میلیون متر مکعب از رودخانه باهو کلات و ۱۹۸ میلیون متر مکعب آب از رودخانه زرآباد از جنوب استان خارج می شود.
مدیر عامل آب منطقه ای استان اضافه کرد: با توجه به ظرفیت موجود جنوب سیستان و بلوچستان ۱۴ سد مخزنی و تغذیه ای با ۸۴۸ میلیون متر مکعب حجم آب قابل کنترل در دست مطالعه قرار دارد.
انتهای پیام