صفحه اصلی / اجتماعی / محیط زیست / ضرورت ایجاد شبکه محیطبانی کاملا حرفه‌ای
ضرورت ایجاد شبکه محیطبانی کاملا حرفه‌ای

ضرورت ایجاد شبکه محیطبانی کاملا حرفه‌ای

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه باید یک شبکه محیط بانی کاملا حرفه‌ای ایجاد کنیم، گفت: محیط بانان افراد جان بر کف و از خود گذشته‌ای هستند و تلاش‌ زیادی می‌کنند اما به علت قصور در سازمان محیط زیست و سوء مدیریت ما مدیران، محیط بانان به شکلی ناقص و بدون داشتن آموزش به پاسگاه‌ها اعزام می‌شوند.

عیسی کلانتری رییس سازمان محیط زیست

به گزارش کسب و کار نیوز،عیسی کلانتری در گردهمایی محیط بانان که امروز در سازمان حفاظت محیط زیست با حضور جمعی از محیط بانان سراسر کشور برگزار شد ، ضمن انتقاد از عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست در دوره گذشته گفت: از اینکه به دلیل کم کاری سازمان حفاظت محیط زیست به شما محیط بانان حتی در حد پرسنل محیط زیست نیز رسیدگی نشده است، عذرخواهی می‌کنم. من می‌دانم وضعیت شما محیط بانان به چه نحوی است و در ۱۵ ماه حضورم در سازمان حفاظت محیط زیست متوجه شده‌ام که در دوره گذشته محیط بانی در رده رئیس سازمان مطرح نمی‌شد. این وضعیت مشابه این است که شما برای جایی نوکری کنید اما رئیس‌تان هیچ مسئولیتی نسبت به شما نداشته باشد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه اظهار کرد: از محیط بانان به عنوان گروه استقبال در فرودگاه‌ها هنگام حضور معاونان و مقامات استفاده می‌شد. در حقیقت دکانی درست شده بود که از محیط‌بان‌ها برای آن استفاده می‌کردند.

کلانتری گفت: از نظر من این وضعیت تقصیر خود شما محیط بان‌ها نیز بوده، چون حق‌خواهی هم برای خود نکرده‌اند.

وی با اشاره به عملکرد مثبت فرمانده یگان محیط زیست اظهار کرد: آقای محبت خانی را از بین ۱۶ افسری که نیروی انتظامی به ما معرفی کرده بود، انتخاب کردیم.

رئیس سازمان محیط زیست با تاکید بر اینکه محیط بانان ۵۰ درصد سازمان محیط زیست را تشکیل می‌دهند، گفت: متاسفانه شما محیط بانان تا کنون سخنگویی نداشته‌اید. وضعیت شما این سوال را ایجاد می‌کند که آیا شما جزو پرسنل سازمان محیط زیست به حساب می‌آیید؟ شرایط کنونی نشان می‌دهد که هیچ اثری از محیط بان‌ها در سازمان مرکزی نبوده است و دفتر یگان محیط زیست در حد یک زیرزمین بود که بیشتر به انفرادی‌های نیروی انتظامی شباهت داشت.

وی با بیان اینکه محیط بانی جزو وظایف پرخطر به شمار می‌آید گفت: برای محیط بانی همانند افسری، نیروی انتظامی، ارتش و سپاه خطراتی وجود دارد و زخمی شدن و شهید شدن بخشی از شرایط ذاتی شغل محیط بانی به حساب می‌آید. بنابراین محیط بان نباید از ترس شهید و زخمی شدن به وظایف خود عمل نکند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه محیط بانان معادل رنجرهای غرب هستند، اظهار کرد: رنجرهای غرب بعد از طی دوره‌های آموزشی وارد خدمت می‌شوند اما اکثر محیط بانان بدون آموزش راهی پاسگاه‌های خود می‌شوند و تنها به آموزش حین کار برای این گروه اکتفا می‌شود.

کلانتری با اشاره به ضرورت تبدیل دانشکده محیط زیست به دانشکده محیط بانی گفت: در تربیت محیط بانان ورزیده و آموزش دیده تعلل کرده‌ایم و طبیعی است که آموزش حین خدمت کافی نیست این در حالیست که محیط بان باید آموزش جامعه شناسی، مسائل حقوقی و قضایی، دانش بیولوژیک داشته باشد.

وی ادامه داد: آیا یک محیط بان حرفه‌ای تعلیم داده‌ایم؟ مقصر سازمان حفاظت محیط زیست است که از ابتدا به دنبال تربیت و آموزش محیط بانان حرفه‌ای نبوده و همه آموزش‌ها تنها به حین خدمت موکول شده است.

کلانتری با بیان اینکه در ایران بیش از ۵۰ دانشکده محیط زیست وجود دارد، اظهارکرد: این دانشکده‌ها مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی و مهندس منابع طبیعی تربیت می‌کنند. باید بدانیم که محیط بانی یک تخصص حرفه‌ای است و حتما باید دانشکده محیط بانی برای تربیت محیط بانان تشکیل شود. پول‌های بیهوده در دانشکده محیط زیست هزینه می‌شود و هیچ نیازی نیست که سازمان محیط زیست دانشکده محیط زیست داشته باشد. متاسفانه در بخش‌هایی ورود شده و پول‌های هنگفتی هزینه شده که نیاز نبوده است.

ادامه دارد

همچنین مطالعه کنید:

هواشناسی ایران ۱۴۰۱/۱۰/۰۴؛ تداوم فعالیت سامانه بارشی در کشور/ هشدار سرما و یخبندان در ۱۵ استان

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از تسنیم، بر اساس تحلیل نقشه‌های همدیدی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.