صفحه اصلی / کارآفرینی / اخبار و رویدادهای کارآفرینی / کارآفرینی در برنامه سازمان نظام پرستاری
کارآفرینی در برنامه سازمان نظام پرستاری

رئیس کل سازمان نظام پرستاری اعلام کرد

کارآفرینی در برنامه سازمان نظام پرستاری

اصغر دالوندی، به موضوع آموزش اشاره کرد و گفت: بحث آموزش به صورت جدی تری در سازمان نظام پرستاری دنبال می‌شود نیازسنجی آموزشی و پژوهشی انجام شده و مشکلات پرستاران مورد بررسی قرار گرفته که محاسنی خواهد داشت، آموزش مبتنی بر هدف باید در برنامه سازمان قرار گیرد.

وی افزود: دومین موردی که سازمان نظام پرستاری بر روی آن تمرکز کرده کمک به دانشکده ها در خصوص خوراک پژوهشی آنهاست که در نگاه اخیر سازمان بحث ساماندهی و هدفمندی پژوهش ها است امیدواریم با اجرای صلاحیت حرفه ای، مجموعه سازمان و هیئت مدیره ها در قالب یک کارگاه بزرگ آموزشی و پژوهشی، برای ارتقاء همکاری پرستاران بتوانیم آن را گسترش و بسط دهیم. زیرا، سطح سواد سلامت مردم افزایش یافته و مردم مطالبه گری بیشتری دارند.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از مهر، دالوندی با اشاره به شکایت های اخیر از خطاهای پرستاری، گفت: امیدواریم بتوانیم این مشکلات بالینی را برطرف نماییم و به ارتقای سطح علمی جامعه پرستاری کمک خواهد کرد و تحقیقاتی که در درون دانشگاه‌ها انجام می‌شود پاسخی به نیازهای بالین خواهد بود.
وی افزود: همچنین بحث کارآفرینی در برنامه سازمان نظام پرستاری قرار گرفته و نسل سوم دانشگاه ها و موسسات تحول گرابدون کارآفرین معنایی ندارد که در حال حاضر کارآفرینی مد نظر قرار گرفته و بر اساس پیشرفت علمی در سازمان های نوآور و خلاق، هسته کارآفرینی سازمان تشکیل شده است.
دالوندی گفت: در حال حاضر سازمان سایت ایده را راه‌اندازی کرده است و پرستاران و دانشجویان می توانند ایده های خود را به سازمان نظام پرستاری ارسال کنند و در کمیته ها این ایده‌ها بررسی خواهد شد و ایده ای که در سطح بالایی قرار گرفته و پتانسیل لازم را داشته باشد، با همکاری شرکتی که تحت نظارت وزارت بهداشت است، این ایده ها به شتاب دهنده ها داده خواهد شد و شرکت ها با آموزش، حمایت و کمک به مارکت کردن و بازار ایده ها کمک خواهند کرد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری، در ادامه موضوع قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری را مورد اشاره قرار داد و افزود: سازمان نظام پرستاری با کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در خصوص تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری جلساتی برگزار کرده است.
وی با اشاره به موضوع کمبود نیروی پرستاری در کشور، گفت: آمار و ارقام ضریب نسبت تخت به پرستار سه دهم در سیستان و بلوچستان و هشت دهم در کشور بوده که در نشست با کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، اعضای کمیسیون قبول داشتند که این ضریب در ایران نسبت به کشورهای همسایه نیز پایین تر است که باید به یک و هشت دهم برسد.
دالوندی افزود: در حال حاضر دغدغه ای پرستاران طرحی را داریم، زیرا جذب نمی‌شوند و یا مشکلاتی که جامعه پرستاری در حوزه شرکتی دارند که احتمالا پس از اتمام پروژه با آنها قراردادی بسته نمی شود. مجموعه برآورد ما بین ۲۰ و ۲۵ هزار نفر نیروی آماده به کار است که پشت طرح قرار دارند و یا پس از اتمام طرح بیکار می شوند.
وی گفت: وضعیت موجود نشان می دهد که با کمبود پرستار مواجه هستیم زیرا در حال حاضر فشار مضاعفی بر روی پرستاران وارد آمده و اضافه کاری های اجباری و یا شیفت های متعدد، مشکلات زیادی در پی داشته است.
دالوندی با انتقاد از جذب قطره چکانی نیروهای پرستاری، افزود: در حوزه کارکرد اجتماعی پرستاران کار زیادی انجام نشده است. البته جلسات زیادی در این خصوص برگزار شده تا وضعیت مراکز خدمات پرستاری در منزل و مشاوره مشخص شود و بیمه ها نیز این خدمات را تحت پوشش قرار دهند.
وی گفت: پرستاری در حال حاضر تصویر خوبی در جامعه ندارد و تا مردم پشت پرستاری نباشند از پشتوانه محکمی برخوردار نخواهند بود و به دلیل مراجعه بیش از حد مردم، پرستاران به حوزه بیمارستانی روی آورده اند و پیگیری مطالبات جامعه پرستاری بیمارستانی جزو دغدغه های سازمان نظام پرستاری شده است. بطوریکه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از دولت خواست تا نشستی را با حضور وزیر بهداشت، معاون سازمان امور استخدامی و سازمان برنامه بودجه برای بهبود این نابسامانی داشته باشند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری ، ادامه داد: براساس نیاز کشور برای ۵ سال آینده با توجه به بهره برداری از بیمارستان های جدید، سالانه ۳۰ هزار پرستار می بایست استخدام شوند، ما این امید را داریم که با همکاری مجلس که به جد این موضوع را پیگیری می کند، در هفته‌های آتی نشست کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با حضور وزیر و سایر نمایندگان برگزار شود و به توافقی در این خصوص دست یابیم. همچنین بودجه دو هزار میلیاردی برای اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در نظر گرفته شد که به سازمان برنامه بودجه ارسال شد و به طور جدی در حال پیگیری این موضوع هستیم و امیدواریم شرایط کشور اجازه دهد و بتوانیم این قانون را اجرا کنیم.
دالوندی، یکی دیگر از دغدغه های جامعه پرستاری را موضوع صدور پروانه صلاحیت حرفه ای توسط سازمان صنفی پرستاران دانست و گفت: شورای صلاحیت حرفه ای طی جلسه‌ای که با حضور وزیر تشکیل گردید، بحث واگذاری صلاحیت حرفه ای به سازمان نظام پرستاری واگذار شد. در حال حاضر ۲۷ هزار برگ صلاحیت اعطا شده که هیچ گونه همکاری با سازمان نظام پرستاری نشده است، در حالی که بحث سازمان تشخیص سره از ناسره است. زیرا، در حال حاضر هزاران نیروی غیر حرفه ای جای پرستاری را اشغال کرده اند و کارهای حرفه ای توسط افراد غیر حرفه ای انجام می شود.
وی با اشاره به نامه ای که در همین خصوص به معاونت پرستاری وزارت بهداشت ارسال شده است، افزود: متاسفانه در آن پیش نویس نام سازمان از تفاهمنامه حذف شد، در حالی که رئیس کل سازمان عضو شورای صلاحیت است اما در بحث اجرا این تفاهم نامه بدون حضور و همکاری سازمان نظام پرستاری انجام نمی شود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری، تاکید کرد: ما خواستار برگزاری جلسه با شخص وزیر در خصوص واسپاری این موضوع به سازمان نظام پرستاری هستیم.

همچنین مطالعه کنید:

این مأ‌موریت دوست داشتنی است

به گزارش کسب و کار نیوز ، شرکت‌کنندگان  ۲۹ روز، یعنی از ۲۹ آبان تا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.