صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / حمایت گسترده دانشگاه هنر اصفهان از نخبگان/تأسیس “انجمن دانش‌آموختگان” در دستور کار
حمایت گسترده دانشگاه هنر اصفهان از نخبگان/تأسیس “انجمن دانش‌آموختگان” در دستور کار

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه عنوان کرد

حمایت گسترده دانشگاه هنر اصفهان از نخبگان/تأسیس “انجمن دانش‌آموختگان” در دستور کار

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه هنر اصفهان ضمن اعلام "مطالعه طرح سپهر پژوهشی" به عنوان برنامه مهم دانشگاه در تقاضامحور کردن پژوهش‌ها و پاسخگویی به نیازهای جامعه، برخی دستاوردهای پژوهشی این دانشگاه را همکاری در رفع موانع فضاهای شهری، تأسیس "مرکز رشد تخصصی هنر" به منظور حمایت از ایده‌های تجاری‌محور هنرمندان، حمایت مالی و معنوی از نخبگان، تأسیس مرکز کارآفرینی و ... نام برد و گفت: تأسیس "انجمن دانش‌آموختگان" را به منظور مهارت‌افزایی فارغ‌التحصیلان در دستور کار قرار داده‌ایم.

دانشگاه هنر اصفهان

محمودرضا ثقفی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، “مطالعه سپهر پژوهشی” را به منظور شناخت نقاط قوت و ضعف دانشگاه و فرصت‌ها و تهدیدهای منطقه عملیاتی آن، از برنامه‌های مهم این دانشگاه دانست و افزود: ممکن است بتوانیم در رابطه با موضوعی در سطح استان و در موضوعی دیگر در سطح ملی، طرحی را به انجام برسانیم.

وی یکی از اهداف این برنامه را اولویت‌بندی موضوعات پایان‌نامه‌ها بر مبنای نیازسنجی‌های منطقه‌ای دانست و خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که بنا نیست پژوهش، موضوعی را در سطح اجرایی حل و فصل کند؛ بلکه دانشگاه آسیب‌شناسی می‌کند و دستاوردهای خود را در اختیار دستگاه‌های اجرایی قرار می‌دهد تا آن‌ها از طریق کاربست نتایج، مشکلات را حل کنند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه هنر اصفهان با اشاره به اینکه گاهی در سطح دستگاه‌های اجرایی این نگرش وجود دارد که دانشگاه‌ها متولی حل مشکلات اعم از بحران آب یا مساله اشتغال هستند، چنین نگرشی را نیازمند اصلاح دانست و افزود: مطالعات ۵ دانشکده ما در خصوص طرح “سپهر پژوهشی” هنوز به پایان نرسیده و در حال حاضر شرایط تشویقی را برای طرح‌هایی که می‌توانند منجر به نوآوری یا مدل‌سازی برای رفع نیازها شوند، فراهم آورده‌ایم.

ثقفی با اشاره به اینکه برنامه‌های کلان کشور بر اساس توسعه پایدار پیش نمی‌رود، تصریح کرد: گواه این موضوع، عدم تطبیق ظرفیت‌های زیستی با امکانات جمعیتی کشور است، از جمله آن که منابع آبی کشور نمی‌تواند پاسخ‌گوی نیازهای جمعیتی هدف باشد یا نیازهای غذایی این جمعیت را در قالب تولید محصولات کشاورزی (به شیوه سنتی) برآورد کند.

وی انجام اقدامات تبلیغی و ترویجی در این زمینه را مرتبط با برخی رشته‌های هنری نظیر گرافیک دانست و گفت: همچنین برخی رشته‌های فنی دانشگاه هنر اصفهان همچون مرمت بافت‌های تاریخی، معماری و شهرسازی نسبت به بحث توسعه پایدار بی‌تفاوت نیستند.

انتقاد از برخی وزارتخانه‌ها در خصوص بحران آب/همکاری دانشگاه در زمینه حل مشکلات فضای شهری

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه هنر اصفهان دستگاه‌های درگیر در این موضوع را وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو اعلام و تشریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی در طول دهه‌های اخیر اجازه حفر چاه‌های عمیق متعدد را صادر کرده و حتی در مواردی نیز چاه‌های عمیق، بدون اجازه حفر شده که این موضوع سفره‌های آب زیرزمینی را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.

ثقفی اضافه کرد: همچنین وزارت نیرو گاهی از طریق سدسازی‌های بدون مطالعه توجیهی و بدون توجه به رویکرد آبخیزداری و حفظ سفره‌های آب زیرزمینی، مشکلاتی را به دنبال تأسیس این سدها به وجود آورده است.

وی ضمن یادآور شدن مجدد نقش دانشگاه‌ها در آسیب‌شناسی مشکلات، از تعامل دانشگاه هنر اصفهان، از طریق دفتر ارتباط با صنعت، با نهادهایی نظیر شهرداری، وزارت راه، مسکن و شهرسازی، سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و معاونت زیباسازی شهرداری و… خبر داد و گفت: از این جهت می‌توان گفت برخی پایان‌نامه‌ها و طرح‌های برون‌سازمانی این دانشگاه، در حال حاضر نیز تقاضامحور بوده، از سوی نهاد مربوطه مورد حمایت مالی و بررسی‌های همه‌جانبه قرار می‌گیرد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه هنر اصفهان نمونه همکاری این دانشگاه با دستگاه‌های اجرایی را بهینه‌سازی یا به نوعی رفع موانع و مشکلات فضاهای شهری در زمینه “عبور و مرور معلولین و افراد کم‌توان” در همکاری با معاونت برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان عنوان کرد و گفت: طرح فوق با استقبال این سازمان روبه‌رو بوده است.

ایجاد کارگاه “طراحی و ساخت دیجیتال” در دانشگاه در گروی حمایت وزارت علوم

ثقفی ذیل موضوع تأثیر تحریم‌ها بر بخش پژوهش و چاره‌اندیشی این دانشگاه برای این موضوع، جهش قیمت‌ها در بخش تجهیزات وابسته به منابع ارزی را یادآور شد و اضافه کرد: سال گذشته قصد داشتیم Fab lab یا نوعی کارگاه طراحی و ساخت دیجیتالی را در دانشگاه راه‌اندازی کنیم که برآورد فعلی هزینه‌ها از مبلغی که سال گذشته تخصیص دادیم، بسیار بیشتر بود.

وی ادامه داد: در این خصوص مذاکراتی با وزارت علوم داشتیم و مدیران مربوطه قول حمایت داده‌اند که امیدواریم محقق شود.

حمایت “مرکز رشد تخصصی هنر” از نخبگان/ هنرمندان صاحب ایده با بازار کسب‌وکار آشنا نیستند

معاون پژوهشی دانشگاه هنر اصفهان در مورد برنامه‌های این دانشگاه برای حمایت از نخبگان، اعلام کرد: اقدامی که در این زمینه انجام داده‌ایم، تأسیس “مرکز رشد تخصصی هنر” است که خدمات متنوعی را به دانش‌آموختگان دارای ایده‌های تجاری‌محور ارائه می‌دهد.

ثقفی، برخی تسهیلات این مرکز را ارائه تسهیلات مالی تا سقف ۲۵۰ میلیون، در اختیار قرار دادن محل استقرار، برگزاری دوره‌های آموزشی لازم، ارائه خدمات مشاوره‌ای و … برشمرد و اظهار کرد: در رشته‌های هنر به طور عام، مساله این است که هنرمند صاحب ایده بوده، اما بازار کسب و کار را نمی‌شناسد.

وی با اشاره به اینکه این مرکز با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مشارکت دانشگاه هنر اصفهان با شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تأسیس شده است، افزود: مرکز تخصصی هنر، تخصصی‌ترین مرکز رشد هنر به شمار می‌آید و سعی دارد با کاهش ریسک کسب و کار، انگیزه لازم را به مخاطبان بدهد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه هنر اصفهان یکی دیگر از  برنامه‌های حمایتی برای نخبگان را حمایت مالی از افراد صاحب رتبه در جشنواره‌های شیخ بهایی، خوارزمی و همچنین افراد صاحب اختراع نام برد و گفت: در خصوص مهاجرت نخبگان، نهادهایی از جمله مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری آسیب‌شناسی‌هایی انجام داده‌اند، اما علی‌رغم این موضوع با شرایط فعلی این موج کماکان ادامه خواهد داشت.

رتبه نخست پژوهشی دانشگاه بین ۴ دانشگاه تخصصی هنر

ثقفی خاطرنشان کرد: از نظر پژوهشی رو به رشد هستیم و دانشگاه ما طی سه سال گذشته، رتبه نخست پژوهشی را در بین چهار دانشگاه تخصصی هنر کسب کرده است.

وی بودجه پژوهشی این دانشگاه را معقول توصیف کرد و ادامه داد: با توجه به آن که طی نوسانات ارزی سهم کم‌تری از این بودجه در اختیار ما قرار گرفته است، پیشنهاد می‌شود بانک مرکزی مابه‌التفاوت آن را به دانشگاه‌ها پرداخت کند یا دولت مجوز دهد که ارز دولتی به منظور انجام فرصت‌های مطالعاتی، تهیه تجهیزات و … در اختیار دانشگاه‌ها قرار گیرد که در این زمینه نامه‌ای از سوی وزارت علوم تهیه شده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه هنر اصفهان افزود: چنان‌چه بودجه پژوهشی امسال به طور کامل تخصیص پیدا نکند، در رفع هزینه‌های سال ۹۸ با مشکل مواجه خواهیم شد.

تأسیس “انجمن دانش‌آموختگان” در دستور کار

ثقفی با بیان اینکه دانشگاه هنر اصفهان از نخستین دانشگاه‌هایی‌ است که مطالعات برنامه راهبردی ۱۰ ساله خود را به انجام رسانده است، اظهار کرد: در این سند اولویت اصلی به دانشگاه‌ کارآفرین (در حوزه صنایع خلاق) داده شده است. در این زمینه “مرکز کارآفرینی” را زیر نظر معاونت پژوهش و فناوری در دانشگاه تأسیس کردیم.

وی یکی از اهداف این مرکز را مهارت‌افزایی دانشجویان و دانش‌آموختگان اعلام کرد و با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از دانش‌آموختگان مشغول به کار نیستند، گفت: اکثر اوقات این مهارت‌افزایی به معنای آن است که فارغ‌التحصیل بتواند از تخصص خود در جهت کارآفرینی استفاده کند، نه آن که الزاماً تخصص جدیدی را بیاموزد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه هنر اصفهان در پایان، دو برنامه این دانشگاه در زمینه‌های فوق را تأسیس “انجمن دانش‌آموختگان” و امضای تفاهم‌نامه با مرکز فنی و حرفه‌ای اعلام کرد.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

اختصاص ۲۲۰۰۰ میلیارد تومان مطالبات پایان خدمت ۹۵ هزار نفر بازنشسته

به گزارش کسب و کار نیوز، “داود منظور” معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.