«مهدی نوری» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه خشونت ابعاد زیادی چون با صدای بلند صحبت کردن، نزاع و درگیری دارد، گفت: یکی از عواملی که باعث میشود خشونت در جامعه رواج یابد مسائل فرهنگی است که جنبه یادگیری را به دنبال دارد.
وی اظهار کرد: در جامعه افراد مختلفی با رفتارهای روزمره خود خشونت را به اطرافیان و کودکان خود یاد میدهند همانطور که خود یاد گرفته است.
این جامعهشناس ادامه داد: یکی از عوامل دیگر برنامههای دولتها و جامعههاست، چونالگوهای جامعه میتوانند تأثیر مستقیم بر روی زیردستان و حامیان داشته باشند.
نوری افزود: یکی دیگر از عوامل میتواند سیاستهای اقتصادی جوامع باشد که اگر در جامعهای مسائل نابسامان اقتصادی وجود دارد، نباید از مردم آن جامعه انتظار آسایش و آرامش کامل را داشت.
وی با بیان اینکه مسائل اجتماعی نیز یکی دیگر از عوامل محرک خشونت است، ادامه داد: مردم از بزرگان و راهبران خود یاد میگیرند که با مراجعه و مطالعه در جوامع باید دید که با افکار مخالف چگونه رفتار میشود.
نوری افزود: در جوامع کمال یافته همگی آزادانه حرف خود را بیان کرده و راه حل را با دوستی پیدا میکنند و خشونت و نزاع کمتر مشاهده میشود.
وی ادامه داد: برخی با خشونت به اهداف خود میرسند و تشویق میشوند تا هدف بعدی خود را نیز با خشونت به دست بیاوردند.
این جامعهشناس اظهار کرد: راه حل دور ماندن از خشونت در جامعه این است که فرهنگسازی از خانواده، مدرسه و رسانهها آغاز شود و در نحوه برخوردها و ارتباطها در اطرافیان تجدید نظر شود.
نوری تصریح کرد: اگر سرمایه اجتماعی بیشتر شود، امید و گذشت در جامعه نیز افزایش پیدا خواهد کرد و شاهد کاهش خشونت در جامعه خواهیم بود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا عوامل و فشارهای امنیتی میتواند تأثیرگذار باشد یا خیر؟ گفت: تا حدی پاسخگو است و البته بیشتر از حد که شود نتیجه عکس را بهدنبال دارد که افراد یا مقاومت میکنند یا انتظاری که از نیروهای امنیتی وجود دارد شاید کارساز نباشد و اگر این اتفاق رخ دهد جامعه به نقطه جوش خود میرسد و امیدی به پایداری آن جامعه وجود ندارد.
انتهای پیام