فرج الله رجبی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به جزئیات طرح مالیات بر عایدی سرمایه در حوزه مسکن، اظهار کرد: این طرح برای افرادی طراحی شده است که به مسکن به صورت یک کالای سرمایهای نگاه میکنند و با دست به دست کردن مسکن سوداگری میکنند.
وی در ادامه بیان کرد: کلیات این طرح در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است ، اما در کمیسیون عمران به تصویب نرسید؛ چرا که به نظر میرسد در شرایط فعلی ما باید از ایجاد تورم در حوزه مسکن جلوگیری کنیم و از سوی دیگر اجرایی شدن این طرح میتواند منجر به خارج شدن سرمایهها از این بازار شود.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: با اجرایی شدن این طرح افراد ترجیح میدهند سرمایه های خود را بدون هیچ مشکلی در بانکها گذاشته و سود دریافت کنند و در نهایت منجر به خارج شدن سرمایه از این بخش و ایجاد رکود در آن میشود.
وی ادامه داد: ما امروز نیازمند مشوقهایی در حوزه مسکن هستیم، چرا که این بخش هم اشتغال صنایع مربوطه را به حرکت در آورده و هم برای نیروهای اجرایی در این حوزه اشتغال فراهم کرده است. شاید اصل طرح مالیات بر عایدی سرمایه خوب باشد، اما زمان مطرح شدن آن مناسب نیست.
رجبی خاطر نشان کرد: طراحان در کمیسیون اقتصادی نیز به این نتیجه رسیدند که حتی میتوان این طرح را به سایر بخشها نیز گسترش داد که البته نیاز به کارهای کارشناسی خود را دارد. به هر حال ما باید سرمایه را در یک حوزه به صورت فعال نگه داریم. امروز ما در کشور دو مانع عمده برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف داریم.
وی در ادامه بیان کرد: یکی از عمدهترین مشکلات جذب سرمایهگذار، بروکراسی پیچیده ای است که وجود دارد و از سوی دیگر هنوز اهمیت جذب سرمایهگذار در منظر دستگاههای نظارتی دولت و مجلس شورای اسلامی جا نیافتاده است.
این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در ادامه، اظهار کرد: ما امروز باید ببینیم که باید چه اقدامی صورت دهیم تا سرمایهها را به سمت پروژه های ناتمام هدایت کنیم. ما باید انگیزه را در سرمایهگذاران ایجاد کنیم تا سرمایه ها را به سمت تکمیل پروژه های نیمه کاره سوق دهیم.
انتهای پیام