به گزارش کسب و کار نیوز، در زمان پرتاب آپولو ۱۲، آسمان فلوریدا ابری بود. صاعقه دو بار به موشک بالابرنده اصابت کرد. یک بار در سی و ششمین و یک بار در پنجاه و دومین ثانیه بعد از پرتاب. ولی مشکلی ایجاد نکرد.
اما نکته جالب در ایران این بود که پرتاب آپولو-۱۲ باعث گرمی بازار قهوه خانهها شده بود. در آن زمان بسیاری از مردم تلویزیون نداشتند و یکی از دلایل جمع شدن مردم در قهوه خانهها وجود همین جعبه جادویی بود. قهوه خانهها در ساعات پخش بعضی برنامههای جالب و یا سریالهای تلویزیونی شلوغ میشد و صاحبان قهوهخانه با قرار دادن تلویزیون در محل کار خود به گرمی بازارشان اضافه میکردند. از جمله برنامههایی که در آن دوره مورد توجه مردم قرار گرفت گزارش و خبرهای مربوط به سفر فضانوردان به ماه بود. بر اساس خبر روزنامههای آن دوران، پخش گزارش سفر آپولو-۱۲ منجر به شکستن رکورد فروش چای در قهوه خانهها شده بود!
مردم در زمان ماموریت آپولو-۱۲ از طریق گیرنده تلویزیونها شاهد فرود مهنشین این سفینه در ماه بودند و دیدند که پس از قرار گرفتن آپولو-۱۲ در مدار ماه، کنراد و بین به داخل ناوچه مه نشین رفته آن را از سفینه اصلی هم جدا کردند و عازم سطح ماه شدند. مه نشین در بخشی از ماه فرود آمد که دریای “توفانها” نام دارد و قبلا سفینههای بی سرنشین لونا-۹، لونا-۱۳، سرویور-۱ و سرویور-۳ در آن بر سطح ماه نشسته بودند. مه نشین آپولو-۱۲ تنها در ۷۵۰ متری سرویور-۳ بر ماه فرود آمد.
با خودتان تجسم کنید که جمعیت نشسته در قهوهخانه چطور با هیجان صحنه فعالیت فضانوردان در ماه را تعقیب میکردند و میدیدند کنراد و بین ضمن راهپیمایی بر سطح ماه دستگاههای علمی مختلفی را در آنجا نصب میکنند و نمونههایی از سفینه بدون سرنشین سرویور-۳ که حدود دو سال پیش در ماه فرود آمده بود را برمیدارند تا به زمین برگردانند. گوینده تلویزیون همراه با نمایش خبر میگفت که هدف از این کار، بررسی امکان وجود حیات در ماه و چگونگی ادامه حیات موجودات در این کره است. عملیات آنها در خارج از سفینه، طی دو مرحله و به مدت تقریبی ۸ ساعت انجام گردید. سپس مه نوردان با ۴۰ کیلوگرم از خاک و سنگ ماه سطح این کره را ترک گفتند و به زمین بازگشتند. البته کل عملیات بطور مستقیم پخش نمیشد بلکه بخشهای آن بطور خلاصه و با شرح فعالیتها به اطلاع مردم می رسید.
در زمان فعالیت کنراد و بین در سطح ماه، گوردون با سفینه مادر در مدار این کره به تحقیق و عکسبرداری مشغول بود. بعد از پایان برنامه پیشبینی شده, کنراد و بین با بخش فوقانی مه نشین به مدار ماه بازگشتند و فضانوردان خود را به سفینه اصلی رساندند. براساس برنامه، آنان بخش صعودی مهنشین را بر سطح ماه سقوط دادند تا با استفاده از یک زلزلهنگار عکسالعمل این سقوط را بسنجند. این نخستین زلزله مصنوعی در ماه بود. آپولو-۱۲ روز ۲۴ نوامبر در اقیانوس آرام فرود آمد.
انتهای پیام