صفحه اصلی / استارت آپ‌ و دانش‌بنیان‌ / استخراج غیرقانونی و بدون نظارت ارزهای دیجیتال

«كسب‌وكار» از فعاليت غیرقانونی سازمان‌های دولتي و خصوصي در حوزه ارز ديجيتال گزارش مي‌دهد

استخراج غیرقانونی و بدون نظارت ارزهای دیجیتال

تب و تاب خريد و فروش ارزهاي ديجيتالي در كشور روز به روز در حال افزايش است و با توجه به اينكه تحريم‌ها مي‌توانند فعاليت بانك‌ها را در بخش بين‌الملل مختل كنند، بسياري از سازمان‌ها و شركت‌هاي دولتي و خصوصي اقدام به فعاليت در حوزه ارزهاي ديجيتال و استخراج غيرقانوني آن كرده‌اند.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز کارشناسان در این رابطه معتقدند به دلیل نبود قانون مشخص، فعالیت در این حوزه ایرادی ندارد؛ اما در کنار این اظهارنظرها شاهد هستیم که مسئولان با این اقدامات موافق نیستند. در این رابطه عضو کمیسیون اقتصادی مجلس می‌گوید: در شرایط جنگی اقتصادی پرداختن به ارز دیجیتال اولویت کشور نیست. معصومه آقاپورعلیشاهی با اشاره به اهمیت ارزهای دیجیتال و نبود قانون در این زمینه، اظهار داشت: قوانینی درباره فضای مجازی در فراکسیون تولید و اشتغال مطرح است، بحث مفصلی در ارتباط با قوانین و شرایط ارز دیجیتال وجود دارد و اقدامات خاصی در این زمینه صورت می‌گیرد. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در شرایط فعلی که در جنگ اقتصادی هستیم باید از حداقل‌ها استفاده کنیم و برای تامین و حفظ حقوق مصرف‌کننده از فضای مجازی کمک گرفته شود.
نماینده مردم شبستر در مجلس دهم شورای اسلامی بیان داشت: با استفاده از این فضاها می‌توان دست دلالان را قطع کرد و اجازه نداد قیمت‌ها به صورت نجومی بالا برود، فضای دیجیتال کانالیزه شده است و می‌تواند میزان آسیب‌پذیری مصرف‌کننده را کاهش دهد. وی با بیان اینکه در مجلس برای ارزهای دیجیتال اقداماتی صورت گرفته است، اظهار داشت: از آنجایی که در جنگ اقتصادی هستیم، اصلاح قوانینی چون مالیات بر ارزش‌افزوده و اصلاح ساختار بانکی کشور در اولویت قرار دارد. آقاپورعلیشاهی با تاکید بر اینکه جنگ اقتصادی در اولویت است، گفت: با توجه به فضای حاکم بر کشور، تدوین قوانین برای ارزهای دیجیتال در اولویت قرار ندارد. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در این باره که مردم به سمت ارزهای دیجیتال رفته‌اند، بیان داشت: خرید و فروش ارز دیجیتال غیرقانونی است و افرادی که چنین کاری کرده‌اند، بدانند که از پشتوانه قضایی کشور برخوردار نیستند و توصیه می‌شود مردم از حضور در این فضاها بپرهیزند. با توجه به همین مساله، تعداد واسط‌های خرید و فروش ارزهای دیجیتالی رشد چشمگیری داشته است. بسیاری از واسط‌های این بازار، بسترهای مطمئن و امنی برای خرید و فروش ایجاد کرده‌اند و در حال حاضر از طریق رسانه‌های اجتماعی یا سایت‌های خود، خرید و فروش انجام می‌دهند؛ ولی با گسترش کلاهبرداری در این حوزه، تصمیم گرفتیم که راه‌هایی برای پیشگیری از آن ارائه دهیم.
اما از سوی دیگر معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با اشاره به اینکه این معاونت موافق فعالیت در حوزه ارزهای دیجیتال است، بیان کرد: معاونت علمی برای بسترسازی در مسیر ساخت ارز دیجیتال در کشور اعلام آمادگی می‌کند. علیرضا دلیری با تاکید بر چتر حمایتی معاونت در مسیر ساخت ارز دیجیتال در کشور بیان کرد: این معاونت موافق فعالیت در حوزه ارزهای دیجیتال است، ازاین‌رو زمینه برای فعالیت در این حوزه فراهم است و به عنوان نماینده معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری اعلام می‌کنم تلاش ما این است که افراد فعال در این حوزه زمین نخورند و آماده عقد تفاهمنامه در این زمینه هستیم، بنابراین وارد میدان عملیات شوید.
دلیری در این پنل با اشاره به اینکه دیدگاه حاکمیت باید نسبت به ارزهای دیجیتال روشن شود، گفت: اکثر کشورهای دنیا و در راس آنها آمریکا در این حوزه فعالیت‌های خود را آغاز کرده‌اند؛ چراکه اکثر کارشناسان بر این باورند که ارز دیجیتال در آینده جایگزین ارز فیزیکی خواهد شد. وی با بیان اینکه بهتر است شروع کار از ارز داخلی در کشور شکل بگیرد، افزود: در این مسیر ابتدا باید نگاه حاکمیت و در راس آن دولت در حوزه فناوری اطلاعات به رسمیت شناخته شود و با نگاه جهانی، ورود زودهنگام به این حوزه را داشته باشیم؛ چراکه در خیلی از کشورها فعالیت در این پلتفرم شکل‌گرفته است و با چیزی در حدود ۹۰۰ ارز ایجادشده خریدوفروش صورت می‌گیرد.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی گفت: سابقه پایگاه داده‌ها در دنیا دیرینه است و از پلتفرم‌های دقیق در حوزه فناوری اطلاعات به شمار می‌رود که با استفاده از آن می‌توان به حوزه‌های دیگری غیر از مباحث مالی ورود پیدا کرد. وی در ادامه با اشاره به نحوه ورود کشورها به حوزه بلاک‌چین و ارز‌های دیجیتالی اظهار کرد: در این مسیر برخی از کشورها خواهان ساخت ارزهای نوین در کشورشان بودند و با بهره‌مندی از ارزهای موجود با تحمل و صبر فضای آینده در این حوزه را مورد بررسی قرار دادند، ازاین‌رو ایران نیز با توجه به پیشرفت و توسعه در این حوزه باید همگام‌سازی در این مسیر را با توجه به پیشرفت‌های این حوزه در دنیا پی بگیرد و از فضای حاکم در دنیا بهره‌مند شود. دلیری با بیان اینکه باید حداقل یک محصول ایرانی در حوزه ارز دیجیتال ایجاد کنیم، افزود: با توجه به اینکه بحث در حوزه ارزهای دیجیتال در کشور نوین است، هنوز قانون مشخصی در این حوزه نگاشته نشده و راه در این مسیر بسیار است، بنابراین این فرصت برای بخش خصوصی مهیاست تا در این زمینه به فعالیت بپردازد و به این حوزه ورود پیدا کند؛ چراکه تا درخواست و تقاضا نباشد، به طبع حمایتی از سوی دولت نیز نخواهد بود. وی در ادامه خبر داد: پیش‌بینی می‌شود تا ۵ سال آینده با توجه به رشد و توسعه در حوزه ارزهای دیجیتال در دنیا ۵۰ درصد معاملات در بستر ارزهای دیجیتال انجام خواهد شد، ازاین‌رو ایران نیز نمی‌تواند بیرون از این قاعده جهانی عمل کند و باید بداند که در این حوزه زمان کم است و به سرعت فکری بیندیشد.

دیدگاه مسولان نسبت به ارزهای دیجیتال روشن نیست
احسان محتشم، کارشناس ارز دیجیتال
امروزه با تغییر مدل زندگی و استفاده از تکنولوژی‌ها برای ارتقای سطح زندگی افراد، موضوع ارزهای دیجیتال نیز طرفداران بسیاری پیدا کرده است و هر کسی خود را مجاز می‌داند که با خرید دستگاه، اقدام به استخراج ارزهای دیجیتال و به ویژه بیت‌کوین کند. در حال حاضر واردات این دستگاه‌ها به کشور انجام می‌شود و در سایه همین آزادی واردات، افراد و شرکت‌های بسیاری در حال درآمدزایی از این روش هستند. امروز شرایطی برای این ارزها در کشور حاکم شده است که شاهد هستیم در سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی، خصوصی، حتی افراد عادی و دانش‌آموزان نیز به این فعالیت روی آورده‌اند و در انتظار افزایش سرمایه خود با ارزهای دیجیتال هستند. اینکه در کشور ما قانونی برای این فعالیت‌ها وجود ندارد، ضعف بزرگی است که در سایه مشکلات اقتصادی گم شده و مسئولان هنوز نتوانسته‌اند سر و سامانی به این فعالیت‌ها بدهند. در شرایطی قرار گرفته‌ایم که اگر قانونی درخور و مرتبط با ارزهای دیجیتالی و نحوه استخراج آنها تدوین و تصویب نشود، مشکلات زیادی در آینده به وجود خواهد آمد. اینکه در سازمان‌ها و نهادهای دولتی هم اقدام به این فعالیت کرده‌اند، ضرورت تدوین قانون را بیشتر ملموس می‌کند. نبود همین قانون مشخص و مرتبط کلاهبرداری‌ها را نیز افزایش داده است و شاکیان برای شکایت مرجعی ندارند و در صورت بروز این اتفاقات نمی‌توان به جایی مشخص مراجعه کرد. به طور کلی دیدگاه مسولان نسبت به ارزهای دیجیتال روشن نیست و این موضوع درست است که اکثر کشورهای دنیا در این حوزه فعالیت‌های خود را آغاز کرده‌‌اند؛ اما این کشورها قانون مشخصی برای فعالیت در این حوزه‌ها دارند. در کشورهای توسعه‌یافته برای شروع فعالیتی جدید اول قوانین مرتبط با آن تدوین و تصویب و در نهایت فعالیت‌ها در آن حوزه آغاز می‌شود. ارز دیجیتال در آینده جایگزین ارز فیزیکی خواهد شد و همین امر ضرورت توجه بیشتر به این موضوع را ایجاد کرده است. متاسفانه ما در حوزه فضای مجازی قانون جامعی نداریم و به همین دلیل به طور معمول با استخراج‌کنندگان ارز‌های دیجیتال برخورد جدی و قانونی نمی‌شود.

همچنین مطالعه کنید:

عرضه اولیه سهام نخستین شرکت دانش‌بنیان

به گزارش کسب و کار نیوز، مدیرعامل فرابورس ایران با بیان این‌که به زودی عرضه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.