دکتر مصطفی ایزدی در گفتوگو با ایسنا ضمن اعلام این مطلب به اهمیت مشارکت نخبگان و دانشگاهیان در تصمیمگیریها و برنامهریزیهای اجرایی کشور اشاره کرد و افزود: انقلاب اسلامی حرکتی مبتنی بر مکتب است، نه تلاش سیاسی؛ بر این اساس ما برای جامعه خود و بشریت حرفهای نو برای عرضه داریم. به عبارتی استفاده از نخبگان نوعی رسالت برای انقلاب اسلامی به شمار میرود که بر اساس آن ارزشهای نو مطرح شود.
وی در ادامه تصریح کرد: مقام رهبری میفرمایند، اگر میخواهیم یک تمدن رو به افول را ببینیم، باید تمدن غرب را بررسی کنیم. آثاری که امروزه در تمدن غرب مشاهده میشود، نوعی نگرانی در جوامع ایجاد میکند. بنابراین بر اساس حرکتی که در حال شکل دادن آن هستیم و مبانی ایدئولوژیکی که در اختیار داریم، لازم است که برای آینده برنامهریزی و طرحهایی را مبتنی بر نظریههای انقلاب اسلامی تدوین کنیم و مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نیز با همین هدف تشکیل شده است تا افقی ۵۰ ساله برای کشور ترسیم کند.
عضو هیات علمی دانشگاه دفاع ملی همچنین خاطرنشان کرد: برای اینکه نتایج فعالیتهای هفت ساله در مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به نتیجه برسد، لازم است نوعی فضای گفتمانی مناسب به وجود بیاید و اولین مرجع شکلگیری این فضا نیز دانشگاهها و مجامع علمی است. در واقع اگر ما بتوانیم یک وفاقی در خصوص حرکت و نگرش آتی در مجامع علمی ایجاد کنیم، سنگ بنای مستحکمی برای حرکت دستگاههای اجرایی در استفاده از سند الگوی ترسیم شده ایجاد میشود.
به گفته رییس اندیشکده دفاع و امنیت ملی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، همانطور که رهبری نیز عنوان کردند، لازم است موارد مرتبط با هر حوزه در این مرکز استخراج و دستهبندی شود و براساس فضایی که مشخص شده است، آرمانها و رسالت آن تعیین شود تا در نهایت سندی به وجود بیاید که مورد وفاق همه امور باشد و در دستگاههای اجرایی نیز از این سند استفاده کند.
دکتر ایزدی همچنین در خصوص ضمانت اجرایی سند تدوین شده در مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از سوی دستگاههای اجرایی نیز گفت: با توجه به تجربههایی که ما در گذشته در اسنادی نظیر سند چشمانداز توسعه در کشور داشتیم، برای ضمانت اجرایی سند تدوین شده در الگو اول اینکه باید نوعی آسیبشناسی انجام بگیرد تا وقتی به این سند مراجعه میکنیم، آرمانها و اهداف آن مشخص شده باشد و مشخص کند در یک بازه زمانی مشخص چه دستگاهی چه اقدامی را باید انجام بدهد، یعنی اینکه باید مفاهیم کلان این سند به مفاهیم عملیاتی و اجرایی تبدیل شود و وفاق ملی هم داشته باشیم و یک قوه ناظر نیز با اقتدار به اجرای آن نظارت داشته باشد. ما همانطور که در گذشته توانستیم تمدنهایی را در تاریخ شکل بدهیم، خواهیم توانست تمدن نوین اسلامی را نیز شکل بدهیم.
انتهای پیام