صفحه اصلی / سیاسی / دولت / رئیس جمهور در جلسه رأی اعتماد هفته آینده وزرای پیشنهادی حضور دارد

معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت

رئیس جمهور در جلسه رأی اعتماد هفته آینده وزرای پیشنهادی حضور دارد

معاون پارلمانی رئیس جمهور، گفت: رئیس جمهور در جلسه رأی اعتماد وزرای پیشنهادی‌ در مجلس که هفته آینده برگزار می‌شود حضور خواهد یافت.

حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران طی نشست خبری، اظهار داشت: معرفی وزیر و یا وزرای کابینه به مجلس فرایند مشخصی دارد.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از فارس، وی افزود: قاعدتاً این فرایند برای معرفی وزیر به مجلس عبارت است از اینکه رئیس جمهور شخصاً فردی را برای وزارتخانه‌ای می‌شناسد که علم و اطلاعات و توانایی آن فرد و صلاحیت‌های عمومی و فردی و شخصی آن شناخته شده است.

معاون پارلمانی رئیس جمهور ادامه داد: البته ممکن است در مشورت‌هایی که رئیس جمهور با نمایندگان مجلس و برخی از کنشگران سیاسی و افراد داشته باشد اشخاصی به آن معرفی شوند بنابراین با توجه به اینکه کانال‌های معرفی افراد متعدد است طبیعی است برای تصدی یک وزارتخانه افراد مختلفی به رئیس جمهور معرفی شوند.

وی در ادامه عنوان کرد: نهایتاً کسی که به جمع‌بندی نهایی باید برسد و فردی را برای تصدی یک وزارتخانه انتخاب کند شخص رئیس جمهور است.

امیری بر همین اساس اضافه کرد: قاعدتاً هفته ‌آینده مجلس شورای اسلامی گزینه‌های بررسی شده از سوی دولت را طی جلسه علنی بررسی خواهد کرد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور افزود: در جلسه رأی اعتماد وزرا که هفته آینده برگزار می‌شود رئیس جمهور حضور خواهد داشت.

معاون پارلمانی رییس جمهور با تاکید مجدد بر این که اشخاص معرفی شده به مجلس شورای اسلامی برای تصدی چهار وزارتخانه نتیجه‌ بحث‌ها، بررسی‌ها و کارشناسی‌های خیلی طولانی و مفصل است، گفت‌: از همان زمان که رییس جمهور به این نتیجه‌ رسید که باید تغییراتی را در دولت ایجاد کند و بعد از آن نیز دو وزیر استیضاح شده و نتوانستند رای اعتماد را از مجلس بگیرند، پروسه انتخاب وزرا انجام شد و جمع بندی معرفی چهار وزیر به مجلس شورای اسلامی بود.

امیری خاطرنشان کرد: از ابتدای تشکیل دولت، اعضای کابینه به رییس جمهور اعلام کردند که در هر مقطع و شرایطی که تغییرات در دولت به نفع نظام و دولت بود و مطالبه‌ای از ناحیه افکار عمومی شکل گرفت، رییس جمهور تغییرات لازم را اعمال کند. لذا معرفی چهار وزیر هم در راستای تعیین تکلیف دو وزارتخانه ای بود که با سرپرست اداره می‌شد و همچنین با توجه به تغییر شرایط امروز نسبت به یک سال گذشته انجام شد. طبیعتا دولت باید متناسب با تغییرات ایجاد شده تغییراتی را لحاظ می‌کرد.

معاون پارلمانی رییس جمهور در مورد زمان برگزاری رای اعتماد به وزرای پیشنهادی، گفت‌: طبق آیین‌نامه‌ بعد از اعلام وصول نامه معرفی وزیر و یا وزرای پیشنهادی مجلس باید ظرف یک هفته‌ جلسه رای اعتماد را برگزار کند. قاعدتا باید یکشنبه‌ هفته‌ آینده این جلسه برگزار شود ولی هنوز هیات رییسه به ما روز برگزاری جلسه را اعلام نکرده است.

امیری درباره پیش‌بینی‌اش از رای مجلس شورای اسلامی به چهار وزیر پیشنهادی، با توجه به مخالفت برخی از نمایندگان در زمان قرائت این نامه با دو دو کردن، گفت‌: همان طور که برخی از نمایندگان در جلسه امروز به نشانه مخالفت “دو دو” می‌کردند تعدادی از نمایندگان نیز به نشانه موافقت “چهار چهار” می‌کردند. البته این حق نمایندگان است که نظرات خود را بیان‌ کنند و در نهایت آنها هستند که به وزیر و یا وزرا رای اعتماد می‌دهند. تا یک هفته‌ آینده نیز وزرای معرفی شده در کمیسیون‌ها، فراکسیون‌ها و مجامع نمایندگان حضور پیدا کرده و به سوالات و ابهامات پاسخ می‌دهند.

امیری تاکید کرد: بر این اساس نباید “دو دو” گفتن نمایندگان ملاک رای مجلس شورای اسلامی باشد. بسیار امیدواریم در یک هفته‌ پیش رو گفت‌وگوهای سازنده و مفیدی با وزرا و نمایندگان صورت بگیرد و آنها به سوالات پاسخ دهند تا اگر ابهامی وجود دارد شفاف سازی شود. خیلی امیدواریم هفته‌ آینده شاهد رای بالای نمایندگان به وزرای معرفی شده باشیم.

معاون پارلمانی رییس جمهور در ادامه‌ و در پاسخ به سوالی در خصوص انتقادات مطرح شده به دولت به دلیل معرفی شریعتمداری جهت تصدی وزارت کار، با توجه به درخواست تعدادی از نمایندگان جهت استیضاح او در زمان تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت، خاطر نشان کرد: کسانی که به مجلس شورای اسلامی معرفی شده‌اند هیچ کدام وزیر استیضاح شده‌ای که بر کنار شود، نبودند. البته همیشه نسبت به وزرا در مجلس شورای اسلامی سوال، تذکر و استیضاح انجام می‌شود اما این طور نیست که همه استیضاح‌ها به صحن آمده و بعد منجر به کناره‌گیری آن وزیر شود. یکی از وظایف و اختیارات مجلس شورای اسلامی در کنار تقنین، نظارت است که شامل سوال، تحقیق و تفحص و استیضاح می‌شود. لذا اگر درخواست استیضاحی نسبت به وزیری مطرح شود، آن وزیر آماده پاسخگویی در مجلس خواهد بود و در کمیسیون‌های تخصصی حضور پیدا می‌کند. اکنون هم با توجه به شرایط موجود و تغییرات در دولت، جابه جایی صورت گرفته است.

معاون پارلمانی رییس جمهور درباره جلسه شورای نگهبان برای بررسی لایحه CFT، گفت‌: این لایحه جزو چهار لایحه‌ای است که دولت به مجلس تقدیم کرد. مجلس به مدت دو ماه آن را مسکوت گذاشت و بعد از آن نیز ابتدا در جلسه غیر علنی به بررسی ابعاد آن پرداخت و دولت به ابهامات پاسخ داد و مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی و با مدیریت خوب آقای لاریجانی و پس از استماع نظرات موافقان، مخالفان و نماینده دولت این لایحه را تصویب کرد. معتقدم تصویب CFT در مجلس شورای اسلامی نشان از بلوغ سیاسی نظام جمهوری اسلامی ایران، مجلس شورای اسلامی و دولت و نخبگان CFT دارد.

امیری با اشاره به بررسی این لایحه در شورای نگهبان، گفت‌: دولت مکاتبه‌ای با شورای نگهبان داشت مبنی بر این که آمادگی دارد تا در صحن شورا به سوالات پاسخ دهد. در همین راستا چهارشنبه هفته گذشته که شورا به بررسی این لایحه پرداخت، نمایندگان دولت نیز دعوت شدند از دولت، آقای جهانگیری، معاون اول رییس جمهور، دکتر ظریف وزیر امور خارجه، دکتر همتی رییس کل بانک مرکزی و بنده حضور پیدا کردیم و راجع‌ به ضرورت الحاق این کنوانسیون توضیحاتی داده شد.

وی توضیح داد: در این جلسه آقای جهانگیری راجع‌ به ضرورت‌ها صحبت کرد. اعضای شورای نگهبان هم سوالاتی داشتند که هر کدام از ما چهار نفر به تناسب به سوالات پاسخ دادیم. جلسه خوب و در فضایی صمیمی با گفت‌وگوهای سازنده برگزار شد که لازم است از دبیر شورای نگهبان و اعضای آن برای اجابت درخواست دولت تشکر کنیم.

امیری ابراز امیدواری کرد که CFT در جلسه شورای نگهبان مورد تایید قرار گیرد و مشکلات و خلاءهای قانونی رفع شود.

امیری با تاکید بر این که چهار لایحه دولت به برجام ارتباطی ندارد، گفت‌: دو لایحه برجام مربوط به قوانین داخلی بود که مدتی اجرا شد، اما خلاءها و اشکالاتی وجود داشت که باید رفع می‌شد. ما به عنوان کشوری که بیشترین آسیب را از تروریسم خورده‌ایم و می‌خواهیم سالم‌ترین رابطه مالی در خارج از مرزهای کشور داشته باشیم باید این لوایح را اجرایی کنیم.

وی همچنین عنوان کرد که امروز شورای نگهبان جلسه‌ای را برای بررسی CFT نداشته است.

معاون پارلمانی رییس جمهور در ادامه درباره گلایه فراکسیون امید از رییس جمهور به دلیل مشورت نکردن با این فراکسیون جهت وزرای پیشنهادی، گفت‌: ما همیشه با نمایندگان از فراکسیون‌های مختلف مشورت می‌کنیم. آنها پیشنهاداتی داشته باشند را اعلام می‌کنند. تعدادی از نمایندگان هم با دفتر رییس جمهور در ارتباط هستند. این طور نبوده که تصور شود ارتباطات قطع شده است. این افراد معرفی شده و نقطه نظرات منتقل و مشورت‌هایی هم بوده است. در نهایت باید به موضوع توانمندی کار تیمی برای حل مشکلات کشور توجه کرد.

امیری گفت‌ که رییس جمهور در این معرفی وزرای پیشنهادی نیز در مجلس شورای اسلامی حضور پیدا می‌کنند.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص محتوای نامه آخوندی برای استعفا از وزارت راه، گفت‌: موضوعی که آقای آخوندی در رسانه‌ها مطرح کره است نظر شخصی ایشان است و ارتباطی با موضوع استعفا از وزارت راه ندارد و باید از خود ایشان توضیحات را بپرسید.

معاون پارلمانی رییس جمهور در پایان درباره گمانه زنی‌ها در خصوص شهرداری آخوندی در پایتخت، گفت‌: در این باره نیز باید از شورای اسلامی شهر تهران سوال شود.

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۲۰ درصدی تخصیص اعتبارات عمرانی در سال گذشته/ بودجه ۱۴۰۳ فاقد کسری است

به گزارش کسب و کار نیوز، داود منظور در صفحه خودش در فضای مجازی نوشت: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.