صفحه اصلی / استان ها / کردستان / آنچه باغات انار درجه یک کردستان را به نابودی کشانده است
آنچه باغات انار درجه یک کردستان را به نابودی کشانده است

در جشنواره انار سروآباد کردستان مطرح شد؛

آنچه باغات انار درجه یک کردستان را به نابودی کشانده است

معاون اجرایی فرماندار سروآباد گفت: احداث سد داریان در منطقه عامل حذف و نابودی سطح بالایی از باغات درجه یک انار شهرستان سروآباد بویژه در حوزه روستایی سلین بوده که مستلزم پیگیری جدی مسئولان برای احیای باغات است.

انار

به گزارش کسب و کار نیوز، محمود عبدی، معاون اجرایی فرماندار سروآباد در آیین افتتاحیه جشنواره انار اظهار کرد: مساحت باغات انار سروآباد ۳۵۰ هکتار است که از این میزان ۲۸۰ هکتار آن باغات بارور و ۷۰ هکتار غیربارور است. متوسط تولید انار ۱۸ تن در هر هکتار است و میزان پیش بینی تولید انار در سال جاری ۵۰۰۰ تن بوده است.

عبدی اعلام کرد: بیشترین میزان برداشت در واحد هکتار در این شهرستان ۳۰ تا ۳۵ تن و مربوط به باغات درجه یک است که شرایط استاندارد، تغذیه مناسب و عملیات به‌باغی در آن رعایت شده است.

وی ارقام انار در شهرستان سروآباد را شامل ملس، رباب و ارقام بومی اورامان ذکر کرد و گفت: سروآباد در تولید انار از لحاظ سطح و میزان در استان کردستان رتبه اول را داراست. بیشترین مساحت باغات انار و تمرکز این محصول در روستاهای گواز، بلبر، ژیوار، سلین، رودبار و دلمرز است و بیشترین میزان مصرف انار به صورت تازه خوری و در بازارهای داخلی صورت می گیرد و مابقی نیز به صورت آب انار، رب انار، رنگ رزی و دارویی مورد مصرف قرار می‌گیرد.

عبدی، افت محسوس در مهرماه و آبیاری نامنظم در بعضی از باغات را عامل ترکیدگی در باغات انار دانست و تصریح کرد: در این خصوص مدیریت مناسب در زمینه آبیاری و تغذیه پیشنهاد شده است.

 معاون فرماندار سروآباد خاطرنشان کرد: شهرستان سروآباد با وسعتی معادل ۱۲۰۰ کیلومتر مربع در جنوب غربی استان کردستان قرار گرفته است. این شهرستان از دو شهر سروآباد و اورامان تخت تشکیل شده و طبق آخرین سرشماری، این شهرستان دارای ۴۵ هزار نفر جمعیت است.

محمدرشید شریفی، رئیس شورای روستای ناو در استان کردستان در آیین افتتاحیه جشنواره انار اظهار کرد: روستای ناو آخرین روستای شهرستان سروآباد است که ۹۷ کیلومتر از مرکز سروآباد فاصله دارد. این روستا دارای ۱۴۸ خانوار مشتمل بر ۴۸۵ نفر جمعیت است. این روستا دارای بافت سنتی، مدرسه و مرکز بهداشت است اما جاده ارتباطی آن بسیار نامناسب بوده که امیدواریم فرمانداری نگاه ویژه‌ای به این روستا داشته باشد. ما این موضوع را به وزارت خانه هم ارجاع داده‌ایم اما تاکنون هیچ نتیجه‌ای نگرفته‌ایم.

محمد علی سجادی، رئیس شورای اورامان هم در ادامه این مراسم اظهار کرد: متاسفانه بخش اورامان با جمعیتی بالغ بر ۱۶ هزار نفر به جایگاه واقعی خود و به آنچه که لایق مردم باشد، نرسیده است.

وی ضمن انتقاد از عملکرد نامناسب دولت در این منطقه با اشاره به مشکلات این منطقه عنوان کرد: متاسفانه مدرسه روستای ناو که ظرفیت علمی بالایی دارد نیز به علت کمبود معلم و نیرو در برخی از پایه‌ها تعطیل شده است. همچنین احداث سد داریان به معضلی بزرگ برای مردم منطقه تبدیل شده و با وجود وعده‌های زیاد مسئولان بسیاری از باغات انار و انجیر مردم از بین رفته است. خواسته های کشاورزان منطقه را بارها به گوش مسئولان رسانده و مطرح کرده ایم اما متاسفانه پیگیری نشده است.

وی، روستای ناو را با بیشترین جمعیت و سطح بالای علمی در منطقه وصف کرد و افزود: متاسفانه در این منطقه هیچ نوع توسعه ای صورت نگرفته و امکانات رفاهی در سطح پایینی است.

وی، ایجاد ایستگاه‌های پمپاژ آب برای توسعه و تولید محصول با کیفیت انار، واگذاری اراضی به بخش کشاورزی، تخصیص آب سد داریان و اختصاص معلم به پایه سوم متوسطه اول مدرسه این روستا را از جمله خواسته‌های اهالی این روستا مطرح کرد.

آیین افتتاحیه جشنواره انار با حضور مردم، مسئولان و اهالی رسانه و خبرنگاران در روستای ناو از منطقه اورامانات استان کردستان برگزار شد. در بخشی از برنامه، کودکان و نوجوانان حاضر در این مراسم با سبدهای انار خود به رقص انار پرداختند. همچنین خبرنگاران، عکاسان خبری و مسئولان حاضر در این مراسم در داخل باغات صعب العبور انار روستای ناو به گشت و گذار پرداختند و با میوه انار پذیرایی شدند.
انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

مرغ‌

تست اعتیاد مرغ‌های کردستان منفی اعلام شد

به گزارش کسب وکار نیوز به نقل از ایسنا, مجتبی ورمقانی با تکذیب خبر خوراندن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.