صفحه اصلی / اقتصادی / اقتصاد کلان / جزئیات گزارش شاخص رقابت‌پذیری جهانی؛ ایران در جایگاه ۸۹ جهان
جزئیات گزارش شاخص رقابت‌پذیری جهانی؛ ایران در جایگاه ۸۹ جهان

از سوی مجمع جهانی اقتصاد منتشر شد

جزئیات گزارش شاخص رقابت‌پذیری جهانی؛ ایران در جایگاه ۸۹ جهان

مجمع جهانی اقتصاد جدیدترین نسخه از گزارش سالانه شاخص رقابت‌پذیری جهانی را منتشر کرد که بر اساس این گزارش ایران با کسب 54.9 امتیاز در رتبه 89 جهان قرار گرفته است.

مجمع جهانی اقتصاد جدیدترین نسخه از گزارش سالانه شاخص رقابت‌پذیری جهانی را منتشر کرد که بر اساس این گزارش ایران در رتبه ۸۹ جهان قرار گرفته است.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از اتاق ایران، بر اساس این گزارش که با لحاظ کردن ۴ زیرشاخص و ۱۲ رکن تنظیم شده و اطلاعات ۱۴۰ کشور جهان در آن جهت رتبه‌بندی مورد بررسی قرار گرفته، ایران توانسته است ۵۴٫۹ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز ممکن را کسب کند. این در حالی است که در گزارش سال گذشته که با فرمتی متفاوت تنظیم شده بود، ایران با کسب ۴٫۳ از ۷ امتیاز ممکن، رتبه ۶۹ جهان را به خود اختصاص داده بود. البته مجمع جهانی اقتصاد رتبه‌بندی سال گذشته را نیز بر اساس معیارهای جدید تغییر داده است که این مسئله باعث تغییر رتبه سال گذشته ایران از ۶۹ به ۸۸ شده است.

جایگاه منطقه‌ای ایران در رتبه‌بندی جدید شاخص رقابت‌پذیری جهانی به مانند سال‌های گذشته همچنان نازل است به‌طوری که در بین کشورهای مورد بررسی در خاورمیانه و شمال آفریقا تنها سه کشور الجزایر، مصر و یمن در جایگاهی پایین‌تر از ایران قرار گرفته‌اند.


ایران در اغلب ارکان دوازده‌گانه شاخص رقابت‌پذیری جهانی امتیاز پایینی کسب نموده و به تبع آن رتبه‌ای نه چندان مناسب را به خود اختصاص داده است. بدترین عملکرد ایران در دو رکن بازار کالا و بازار کالا بوده است، به‌طوری که ایران با کسب امتیاز ۴۲٫۰ در رکن بازار کالا و ۴۳٫۱ در رکن بازار کار، در بین ۵ کشور قعرنشین جهان (۱۴۰ کشور مورد بررسی) جای گرفته است. بهترین عملکرد ایران نیز در دو رکن اندازه بازار و قابلیت نوآوری بوده است. جدول زیر امتیاز و جایگاه ایران را در هر یک از ارکان دوازده‌گانه شاخص رقابت‌پذیری جهانی نشان می‌دهد.
در گزارش جدید مجمع جهانی اقتصاد، کشورهای آمریکا، سنگاپور، آلمان و سوئیس بدون هیچ‌گونه تغییری نسبت به سال گذشته، رتبه‌های اول تا چهارم را در شاخص رقابت‌پذیری جهانی به خود اختصاص داده‌اند. کشورهای ژاپن، هلند، هنگ‌کنگ، انگلیس، سوئد و دانمارک نیز در رتبه‌های پنجم تا دهم جای گرفته‌اند.

همچنین مطالعه کنید:

ترانزیت ۲۰ میلیون تن کالا از ایران تا انتهای سال

به گزارش کسب و کار نیوز، امین ترفع، در دومین همایش ملی ترانزیت با عنوان …