صفحه اصلی / اقتصادی / بورس / دانش‌بنیان بودن و ثبت ۸۰ اختراع وجه تمایز داروسازی آوه سینا
دانش‌بنیان بودن و ثبت ۸۰ اختراع وجه تمایز داروسازی آوه سینا

در چهل‌ویکمین نشست خبری یک دیدار، یک عرضه مطرح شد

دانش‌بنیان بودن و ثبت ۸۰ اختراع وجه تمایز داروسازی آوه سینا

در آستانه عرضه 10 درصد از سهام شرکت داروسازی آوه سینا، چهل‌ویکمین نشست خبری یک دیدار عرضه امروز هجدهم مهرماه در فرابورس ایران برگزار شد که طی آن مدیرعامل این شرکت به تشریح اهم فعالیت‌ها، مزیت‌های رقابتی و طرح‌های توسعه‌ای در دست اقدام این شرکت پرداخت.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از فرابورس ایران، در آستانه عرضه ۱۰ درصد از سهام شرکت داروسازی آوه سینا، چهل‌ویکمین نشست خبری یک دیدار عرضه امروز هجدهم مهرماه در فرابورس ایران برگزار شد که طی آن مدیرعامل این شرکت به تشریح اهم فعالیت‌ها، مزیت‌های رقابتی و طرح‌های توسعه‌ای در دست اقدام این شرکت پرداخت.
در ابتدای این نشست خبری سیامک میرترابی نایب رئیس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت داروسازی آوه سینا با اشاره به اینکه این شرکت زنجیره کاملی از تولید مواد اولیه تا مرحله توزیع به بازار هدف یعنی داروخانه‌ها دارد، گفت: شرکت اصلی این مجموعه، داروسازی آوه سینا و شرکت فرعی نیز شرکت صنایع شیمیایی دارویی ارسطوست که مواد اولیه دارویی (API) تولید می‌کند و اخیرا شرکت توزیع دایا دارو نیز به مجموعه اضافه شده و بدین ترتیب داروسازی آوه سینا جزو معدود شرکت‌هایی در این حوزه است که زنجیره کاملی از تولید تا عرضه را در خود دارد.
میرترابی خلاصه‌ای از صنعت دارو در ایران که سابقه‌ای ۷۵ ساله دارد، ارائه کرد و اظهار داشت: در حال حاضر ۱۴۵ شرکت داروسازی، ۵۰ شرکت مواد اولیه دارویی و ۲۰۶ شرکت واردکننده دارویی در کشور داریم. ارزش این بازار در سال ۸۸ حدود ۲۸٫۵ هزار میلیارد ریال بوده که در سال ۹۵ این عدد به ۱۶۲ هزار میلیارد ریال رسیده است.
به گفته وی صنعت دارو در دنیا نیز رشد چشم‌گیری دارد به گونه‌ای که ارزش بازاری این صنعت در سال ۲۰۱۵ حدود ۲ تریلیون دلار بوده که پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۱ این رقم به ۳ تریلیون دلار برسد.
مدیر عامل شرکت آوه سینا در ادامه با اشاره به اینکه این مجموعه در سال ۱۳۸۲ تاسیس شده و تولید خود را از سال ۸۴ شروع کرده است، در خصوص محصولات تولیدی این شرکت گفت: آوه سینا حدود ۴۱ نوع قرص و ۱۰ نوع کپسول تولید می‌کند که در مجموع ۵۱ نوع محصول تولیدی دارد.
میرترابی رتبه این شرکت را از نظر تولید عددی محصول در بین ۱۴۵ شرکت داروسازی کشور، ۳۹ و از نظر تولید ریالی، رتبه ۴۸ اعلام کرد و افزود: آوه سینا با وجود اینکه سابقه فعالیت طولانی ندارد در تولید داروی دفریپرون که داروی خاص است، رتبه اول در تولید داروی پنتوپرازول که گوارشی است، رتبه دوم و در تولید داروی آسیکلوویر که ضد ویروس است، رتبه سوم را داراست.
مدیرعامل داروسازی آوه سینا ضمن اشاره به اینکه آمار فروش این شرکت از سال ۹۳ تا ۹۷ روند صعودی و مطلوبی داشته است، گفت: در سال ۹۳ حدود ۳۶۰ میلیارد ریال فروش داشتیم که در سال ۹۷ این رقم به ۵۷۰ میلیارد ریال رسیده و به همان نسبت سود مطلوبی نیز حاصل شده است.
وی در ادامه به طرح تولید داروهای ضد سرطان اشاره کرد و افزود: با ورود این داروها به چرخه تولید شرکت که در پروژه جدید تعریف شده، پیش‌بینی شده است رتبه دهم را از نظر ریالی در بین شرکت‌های ایرانی داشته باشیم؛ چرا که خود شرکت می‌تواند ماده موثره این دارو را تولید کند.
به عقیده میرترابی از آنجا که رقبایی که داروی ضد سرطان تولید می‌کنند ماده موثره را از کشورهای دیگر وارد می‌کنند، تولید این دارو توسط آوه سینا قیمت تمام شده دارو را ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش می‌دهد و این یک مزیت رقابتی برای شرکت است.
وی در خصوص جزئیات این پروژه گفت که این طرح توسعه‌ای در نیمه دوم سال ۹۸ به بهره‌برداری می‌رسد و جمعا ۱۹۰ میلیارد ریال هزینه دارد که در حال حاضر ۵۰ درصد آن هزینه شده است.

۳۵۰ میلیارد ریال سرمایه شرکت آوه سینا

در بخش دیگری از این نشست حسن توکلی معاون مالی و اقتصادی شرکت آوه سینا نیز سرمایه این شرکت را ۳۵۰ میلیارد و جمع دارایی‌های آن را ۹۰۷ میلیارد ریال اعلام کرد.
در ادامه میرترابی مدیرعامل شرکت آوه سینا وجوه تمایز این شرکت با سایر شرکت‌های دارویی کشور را دانش‌بنیان بودن این شرکت عنوان کرد و افزود: این شرکت حدود ۸۰ ثبت اختراع در کشورهای مختلف اعم از آمریکا و کانادا دارد و علاوه بر این برنده جایزه علمی خوارزمی در سال ۹۵ بوده است.
وی در خصوص صادرات این شرکت گفت: در چند سال اخیر به کشورهای همسایه مثل عراق، افغانستان و سوریه صادرات دارویی داشته‌ایم و زمانی که روابط بین‌المللی کشور در حد مطلوبی بود سالانه حدود ۳ میلیون دلار مواد موثره دارویی یا همان APA به کشور کانادا صادر می‌کردیم.
میرترابی در پاسخ به سوالی در مورد نرخ ارز دریافتی آوه سینا گفت: بانک مرکزی نرخ دلار ۴۲۰۰ تومانی را برای تمامی مواد موثره شرکت‌های دارویی تثبیت کرده و ماشین‌آلاتی که وارد کرده‌ایم نیز تا کنون با ارز دولتی بوده است.
در بخش دیگری از چهلمین نشست خبری یک دیدار یک عرضه، خشایار کریمیان رئیس هیات مدیره داروسازی آوه سینا و محقق برجسته در حوزه داروسازی با اشاره به اینکه صنایع دارویی بخشی از صنایع شیمایی به شمار می‌رود، گفت: ارزش صنایع شیمایی در دنیا بالغ بر ۸۴ تریلیون دلار است که ۲ تریلیون دلار از آن مربوط به صنعت داروست. صنعت دارو در کشورهایی موفق است که سابقه صنایع شیمایی داشته باشند اما متاسفانه در ایران توجه زیادی به صنایع شیمایی نشده است.
کریمیان با اشاره به اینکه صنعت دارو در ایران ژنریک است و کشف دارو انجام نمی‌شود، حدود ۸۰ درصد از ارزش بازاری دارو در دنیا را مربوط به کشف مولکول‌های جدید دانست و افزود: توان شرکت‌های داروسازی بسته به میزان علم و فناوری آن‌هاست و در حال حاضر بسیاری از شرکت‌های دارویی که آزمایشگاه شیمی و توان علمی ندارند در حال خروج از بازار هستند اما داروسازی آوه سینا کماکان در حال تولید مقالات علمی و ثبت اختراع است که این یک مزیت رقابتی به شمار می‌آید.
در پایان این نشست، سید مهدی علم‌الهدی معاون پذیرش و ناشران فرابورس ایران با اشاره به اینکه شرکت‌هایی که به بازار سرمایه مراجعه می‌کنند شرکت‌های خصوصی، دولتی و یا غیرخصوصی هستند که خوشبختانه در این میان تعداد شرکت‌های بخش خصوصی بالاست، گفت: در کشورهایی که اقتصادشان مبتنی بر اقتصاد آزاد است اساسا شرکت دولتی به معنای خاص وجود ندارد و شرکت‌های خصوصی در بازار سرمایه حضور دارند. امیدواریم آینده بازار سرمایه کشور نیز به این سمت برود که امکان پذیرش شرکت‌های کاملا خصوصی در آن فراهم شود.
علم‌الهدی در نهایت تاکید کرد که آنچه برای بازار سرمایه مهم است، اطمینان از استقرار نظام حاکمیت شرکتی در شرکت‌هاست.

همچنین مطالعه کنید:

تسهیل تامین مالی بانک‌ها از طریق بازار سرمایه تصویب شد

به گزارش کسب و کار نیوز، در هفتمین جلسه شورای ملی تأمین مالی که به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.