به گزارش کسب و کار نیوز، مسائلی در حاشیه افتتاحیه نمایشگاه بینالمللی صنعت سلامت در بین جمعی از خبرنگاران افزود: وزارت بهداشت و درمان همراه دانشگاههای علوم پزشکی قطب کشور شرایط وجود این تجهیزات را بررسی میکنند تا بتوان شرایط را مدیریت کرد. نکته مهم این است که دو اتفاق بسیار مهم در زمینه تجهیزات پزشکی در سال جاری اتفاق خواهد افتاد. یکی صادرات ۱۰ برابری تجهیزات پزشکی نسبت به سال گذشته که میزان صادرات را از ۲۴ میلیون دلار به ۲۴۰ میلیون دلار میرساند. درواقع در کشورهای سوریه و عراق تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی ایرانی، بسیار موفق عمل کردهاند.
مسائلی ادامه داد: از سویی دیگر تحول بنیادینی در نظام ریگولاتوری تجهیزات پزشکی رخ داده است؛ چراکه این نظام را براساس نظام ریگولاتوری اتحادیه اروپا برنامهریزی کردهایم. بسیاری از تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی کشورمان، شرایط تایید اتحادیه اروپا را دارا هستند و وزارت بهداشت این تصمیم را گرفته است که برای توسعه صادرات و افزایش کیفیت خود استانداردهای اتحادیه اروپا را برای تولیدکنندگان داخلی الزامی کند. بدین معنا که تولیدکنندگان وظیفه دارند برای گرفتن پروانه ساخت، استانداردهای اتحادیه اروپا را رعایت کنند.
مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت و درمان تشریح کرد: این زیرساخت، افزون بر این که بر ارتقای کیفیت تاثیر مثبت خواهد داشت از سویی دیگر میزان صادرات تجهیزات پزشکی را در کشورهای هدف آسیای میانه چون کشورهای حوزه خلیج فارس، عراق، افغانستان و … افزایش خواهد داد. همچنین وزارت بهداشت و درمان، پایگاههای صادراتی شرکتهایی را طراحی کرده است که اساسا ماموریت آنها رقابت با دیگر شرکتهای موجود در منطقه است. امید داریم رشد ۱۰ برابری صادرات تجهیزات پزشکی در سال جاری تحقق یابد.
وی با بیان اینکه «تنوع داروهای مورد نیاز کشور ۶ هزار قلم دارو است، این درحالیست که در زمینه تجهیزات پزشکی ۲۸۰ هزار قلم کالای مورد نیاز کشور است» خاطرنشان کرد: بیش از ۲۲۰۰ شرکت تامینکننده تجهیزات پزشکی داریم، همچنین ۶ هزار و ۱۰۰ کمپانی ثبت شده در ایران در این رابطه فعالیت میکنند که یک نظام وسیعی را تشکلی میدهند. برای اینکه تامین برخی از تجهیزات پزشکی با اخلال روبهرو نشود، سامانهها و زیرساختهایی داریم که در طول چند ماه گذشته، برنامهریزی و اجرا شد.
مسائلی با اشاره به این که این سامانهها توسط کارشناسان و مدیران تجهیزات پزشکی دانشگاهها مورد ارزیابی قرار میگیرد و شرایط تجهیزات پزشکی را رصد میکنند ادامه داد: تعهد دادهایم تا با رعایت موارد استاندارد در رابطه با کیفیت تامین تجهیزات پزشکی به مشکلی برنخوریم.
مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت و درمان در رابطه با کمبود تجهیزات پزشکی کشور تصریح کرد: کمبودهای کشوری به چهار دسته عمده تقسیم میشود، بعضی به دلیل نوسانات قیمت است؛ چراکه قیمت مواد اولیه اگر افزایش داشته باشد در رابطه با شرایط تولید داخل و محصولات پتروشیمی بوده است. براساس این شرایط اقداماتی صورت گرفته تا قیمتها بهروزرسانی شود و اگر قیمت مواد اولیهای در محصولی افزایش داشته باشد مقدار آن با نوع محصول محاسبه خواهد شد تا تعادل قیمت ایجاد شود.
وی اظهار کرد: دسته دیگر کمبودها مربوط به برخی از تامینکنندگان است. این امکان وجود دارد که تامینکننده به هر دلیلی با اختلالی در زمینه تأمین تجهیزات پزشکی روبه رو شده باشد بنابراین شرایط موجود پردازش خواهد شد و فراخوان خواهیم زد تا تامینکنندههای دیگر حوزه تجهیزات پزشکی که در بازار فعال هستند در فضای رقابتی شرکت کنند و شرایط را مدیریت کنند. دسته سوم کمبودها مربوط به عدمبرنامهریزیهایی بوده که ممکن است دانشگاه علوم پزشکی به هر دلیلی مورد بررسی قرار نداده باشد که با سامانه کمبود تجهیزات پزشکی برای تامین این تجهیزات، برنامهریزی خواهیم کرد.
مسائلی ادامه داد: فضای رقابتی در حوزه تأمین تجهیزات پزشکی وجود دارد. ایران در حوزه تجهیزات پزشکی تلاش برای دریافت سهمی باراز است؛ یعنی تولیدکنندهها و تأمینکنندههای تجهیزات پزشکی چه داخلی و چه خارجی تلاش میکنند تا بازار خود را در ایران داشته باشند و بتوانند فروش داشته باشند تا سود به دست آورند بنابراین اگر شرکتی تمایلی نداشته باشد در ایران فعالیت کند دیگر رقبا این مسئولیت را با کمال میل برعهده خواهند گرفت.
مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت و درمان با اشاره به تامین مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی داخلی توضیح داد: برای تامین مواد اولیه تولیدکنندگان داخلی برنامهریزیهای لازم انجام گرفته است برای مواد اولیه این محصولات نهایی، ارز سیستم بانکی به این شرکتها اختصاص میدهیم تا فضای رقابتی میان تولیدکنندگان و واردکنندگان دچار اختلال نشود.
انتهای پیام