اویل پرایس اعلام کرد، عربستان سعودی توانایی جبران تمام تولید نفت خام ایران را ندارد. تحلیلگران نفتی می گویند نفت برنت تا پایان سال جاری به ۱۰۰ دلار در هر بشکه میرسد. هیچ چیز مطمئن نیست و این عدم اطمینان با آغاز تحریم های آمریکا علیه ایران شدیدتر هم می شود.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از تسنیم، درست از زمان بیرون رفتن آمریکا از معاهده اتمی ایران ، گردانندگان بازار با ایده نفت ۱۰۰ دلاری بازی میکردند. از آن زمان تا حالا یک نشست توسط اعضای اوپک برگزار شده که طی آن عربستان و روسیه به بازار اطمینان دادند نفت کافی برای ثابت نگه داشتن قیمت آن در اختیار دارند. هشدارهایی هم از منابع مختلف داشتیم که هند و چین در حال کاهش واردات نفت ایران هستند و این نگرانی شدت گرفت که صادرات نفت ایران بیش از آنچه تصور میشد کاهش می یابد.
ردیاب نفتکشها ماه گذشته اعلام کردند تعداد زیادی از نفتکش های ایران در خلیج فارس خاموش هستند. اکنون بخشی از نفتکشها در حال ذخیره نفت ساحلی هستند و برخی در راهشان به سمت مقاصد وارداتی به سر می برند.
شرکت نفتی سینوپک اعلام کرد بزرگترین پالایشگاه نفت خام چین واردات خود را از ایران ۱۳۰ هزار بشکه در روز کاهش میدهد. رویترز از عبارت «قراردادهای نفتی همیشگی» بین سینوپک و شرکت ملی نفت ایران استفاده کرد.
هفته گذشته بلومبرگ هم هیزم این آتش را بیشتر کرد و به نقل از پالایشگاههای هند گفت که هنوز سفارشی برای کالاهای نفتی ایران برای تحویل در ماه نوامبر نداده اند. ولی یک مقام دولتی دهلینو گفت که هنوز تصمیمی برای توقف خرید نفت خام از ایران ندارند. بعد، وزیر نفت ایران اشاره کرد که هند علیرغم تحریمها به خرید نفت از ایران ادامه می دهد.
حالا کدام حرف را باید باور کنیم؟ واقعیت این است که باید تا آخر نوامبر صبر کنیم تا اطلاعات دقیق و قابل اعتماد به ما بگویند چقدر از تولید نفت ایران کم شده است. مذاکرات عربستان و کویت برای اضافه کردن ۵۰۰ هزار بشکه در روز تولید نفت مشترک خود طی دو ماه ، تاثیری برای پایین آوردن قیمت نفت نداشته است. بر عکس، قیمت نفت با افزایشی دیگر به بیش از ۸۳ دلار در هر بشکه رسید. بازار می ترسد ولی دلیل آن معلوم نیست.
قیمت نفت برنت حداقل تا زمان روشن شدن حقایق به ۱۰۰ دلار میرسد و تقاضا کاهش می یابد و قیمت ها راه بازگشت را پیدا خواهند کرد.