صفحه اصلی / استان ها / کهگیلویه و بویراحمد / فروشگاه‌های زنجیره‌ای به استان مالیات نمی‌دهند
فروشگاه‌های زنجیره‌ای به استان مالیات نمی‌دهند

استاندار کهگیلویه و بویراحمد:

فروشگاه‌های زنجیره‌ای به استان مالیات نمی‌دهند

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: فروشگاه زنجیره‌ای میلیاردی سود می‌کند و ارزش افزوده و مالیاتش را در استان پرداخت نمی‌کند.

فروشگاه

به گزارش کسب و کار نیوز، “علی محمد احمدی” عصر روز دوشنبه، نهم مهر ماه ۹۷ در نشست ستاد تنظیم بازار استان افزود: دستگاه‌های متولی کالاها و اقلام اساسی مورد نیاز بازار استان را تهیه و تامین کنند.

وی اظهارکرد: مدیران نباید در این شرایط منفعل عمل کنند بلکه باید فعال باشند و کوتاهی نکنند. در صورت نیاز کالا از جمله برنج، روغن و شکر در بازار استان باید برای تهیه و تامین، پیگیر باشند و درخواست برای تامین کالاهای مورد نیاز داده شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: از طرق مختلف از جمله گزارشات مردمی و بازرسان نامحسوس در جریان وضعیت بازار استان قرار می‌گیرم و از کمبودها و گرانی اطلاع پیدا می‌کنم.

احمدی تصریح کرد: مسئولان و متولیان امر موظفند تنظیم بازار انجام دهند بطوریکه مردم به راحتی به اقلام مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند، وقتی مردم به کالاهای مورد نیاز خود دسترسی ندارند یعنی در نظارت و تنظیم بازار مشکل وجود دارد. این مسئله دو حالت دارد یا سهم استان از کالاهای اساسی در نظر گرفته شده از سوی دولت آمده و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ضعیف بوده است و یا این سهمیه نیامده که آمارهایی ارائه شده اشتباه است.

وی ادامه داد: آنچه برای ما اهمیت دارد ذخیره کالای موجود در استان است و اینکه اعلام شود کالا خریداری شده و در راه، بندر و سایر استان‌هاست، قابل قبول نیست.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد دستور داد در اسرع وقت طی نشستی قیمت گوشت قرمز و مرغ کشتار روز استان مشخص و تصمیم‌گیری شود تا به اطلاع عموم برسد و در صورت تخلف واحدهای عرضه گوشت و مرغ سازمان صنعت، معدن و تجارت و تعزیرات حکومتی استان طبق قانون با متخلفان در این زمینه برخورد کنند.

احمدی بیان کرد: مردم بیشتر از چند نرخی بودن قیمت کالاها و اقلام در بازار نگران هستند که باید مسئولان مربوطه برای اصلاح و رفع این مشکل اقدامات لازم را انجام دهند.

وی تاکید کرد: درصورتی که مواردی در سطح بازار استان مشاهد شود که قیمت روی کالا از کارخانه درج نشده متولیان امر از جمله سازمان صنعت، معدن و تجارت و تعزیرات حکومتی به مرکز و سازمان حمایت از مصرف کنندگان گزارش دهند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد اظهارکرد: ماموریت سازمان صنعت، معدن و تجارت و تعزیرات حکومتی این است که چنین مواردی را پیگیری و بررسی کنند و نظارت قوی و مستمری بر بازار داشته باشند.

گیر بازار استان کجاست؟ 

احمدی گفت: احساس می‌کنم در چرخه نظارت بر بازار استان جاهایی گیر افتاده که بخشی از آن به وابستگی های قومی استان مربوط می شود و دود این مسئله به چشم مردم می‌رود. در برخی از جاها معدود افرادی از بازرسان صنعت، معدن و تجارت بازار تطمیع می‌شوند که باید بصورت جدی‌تر بر بازار نظارت شود. یا موضوع را جدی نگرفته‌اند و یا هم جدی گرفته‌اند اما در برخی موارد کوتاهی می‌کنند که در قسمت دوم قابل بخشش نیست.

تطمیع بازرسان و ناظران بازار بزرگ‌ترین خیانت به مردم است

وی با بیان اینکه مسئولان و متولیان بازار با کسی تعارف نداشته باشند چراکه معیشت مردم در میان است، ادامه داد: بزرگ‌ترین خیانت به مردم این است که بازرسان و ناظران بازار تطمیع شوند و کالاهایی که با دلار دولتی وارد بازار شود اما همین کمبود یا نبود این کالاها به‌علت نبود نظارت بیشتر و بهتر مردم را آزار دهد. نباید وضعیت بازار طوری باشد که موجب نگرانی مردم شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: نباید فروشگاه و واحدهای عرضه گوشت قرمز و مرغ، روغن، شکر و برنج خالی شوند بلکه باید سازمان صنعت، معدن و تجارت روزانه کلیه کالاهای اساسی مورد نیاز مردم رصد و با تدابیر اندیشیده شده، سازکار تقویت موجود بودن این کالاها را فراهم کند.

احمدی خاطرنشان کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت در رابطه با هر کالایی که در سطح بازار استان کمبود داریم با هماهنگی استانداری اقدام به تهیه و تامین کالاهای مورد نیاز کند. مسئولان مشکل مردم را حل کنند و مردم را دچار بروکراسی اداری و سلسله مراتب نکنند، اینکه خود تحریمی کنیم درست نیست.

وی تاکید کرد: مردم زیر فشار قرار دارند بعد ما متولیان و مسئولان دنبال این هستیم که کالایی را بهانه احتمال کاهش قیمت به بازار عرضه نکنیم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: فروشگاه‌های زنجیره‌ای به‌ویژه رفاه، افق کورش و خانه کاشانه از زمان تاسیس و راه‌اندازی در استان تاکنون حتی یک ریال مالیات به استان پرداخت نمی‌کنند و مالیات خود را به تهران می‌پردازند، به نظر می‌رسد باید اداره امور مالیاتی استان به این مسئله ورود کند تا مالیاتشان در استان پرداخت شود.

احمدی بیان کرد: فروشگاه رفاه زمین استانداری را در بهترین نقطه شهر با رانت گرفته، دو ریال هم به مردم استان کمک نمی‌کند(مالیاتش را در استان پرداخت نمیکند) و میلیاردی سود می‌کند، بنابراین باید اگر ارزش افزوده و مالیاتی پرداخت می‌کند در استان پرداخت شود.

بخشی از مشکلات بازار به اهتمامی که در سازمان صمت وجود ندارد برمی‌گردد

وی تاکید کرد: بخشی از مشکلات و نقایص بازار استان به اهتمامی که در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان وجود ندارد، برمی‌گردد که کوتاهی می‌شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد خطاب به سازمان صنعت، معدن وتجارت و تعزیرات حکومتی گفت: مردم دنبال این هستند که با متخلفان و سوءاستفاده‌کنندگان بازار استان در کمترین زمان برخورد قاطع و قانونی شود تا آرامش به بازار برگردد. 

همچنین جعفر گوهرگانی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: باید دستگاه‌های متولی روزانه بر بازر نظارت داشته باشند تا در زمینه کالاهای مورد نیاز مردم به‌خصوص کالاهای اساسی با کمبود مواجه نشویم، تمهیدات لازم اندیشیده شود.

وی افزود: از ۱۸۷ تن برنج سهم استان یک گرم هم به‌علت پیگیری نکردن دستگاه‌های متولی وارد استان نشده است.

گوهرگانی با اشاره به وضعیت قیمت گوشت قرمز در استان بیان کرد: اخیرا میدان عرضه دام زنده استان به بهره برداری رسید و مقرر شد به هر اندازه که کشتارگاه‌های استان نیاز دارند از طریق میدان عرضه دام زنده تهیه و تامین شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در حالی که هر کیلوگرم دام زنده در استان ۲۰ هزار تومان است باید قیمت گوشت قرمز ۴۴ هزار تومان باشد اما متاسفانه هم‌اکنون هر کیلوگرم گوشت قرمز ۵۷ هزار تومان به فروش می‌رسد. باید قیمت گوشت قرمز طبق فرمول خاص ۱۲۰ درصد قیمت دام زنده برای مصرف کننده یا خریدار باشد اما این مسئله رعایت و با متخلفان نیز برخورد نمی‌شود.

گوهرگانی تصریح کرد: متاسفانه بازار استان متاثر از جو روانی است که به‌علت نبود نظارت بر بازار ایجاد شده است.

نظارت بر بازار همه شهرستان‌های استان نیست

وی ادامه داد: بازار همه شهرستان‌های استان چیزی به اسم نظارت ندارند بلکه عرضه و تقاضا قیمت کالاها و اقلام را تعیین می‌کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه فروشگاه‌های زنجیره‌ای موظفند کالاهای اساسی و مایحتاج مردم را تامین کنند، بیان کرد: فروشگاه‌های زنجیره‌ای باید وضعیت موجودی کالای خود را به سازمان صنعت، معدن و تجارت اعلام کنند اما متاسفانه فروشگاه رفاه ۱۵ روز مرغ و روغن نداشت، چرا درخواست کالا نداده؟. 

“داریوش دیودیده”، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت:  در سطح بازار استان با کمبود برنج مواجه نیستیم و هر کیسه ۱۰ کیلویی از نوع ۱۱۲۱ به قیمت ۷۶هزار تومان است.

وی در خصوص وضعیت روغن در بازار استان اظهار کرد: روغن و شکر مورد نیاز مردم و بازار در همه استان‌ها از طریق دولت ذخیره‌سازی نمی‌شود بلکه از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای تامین و توزیع می‌شود.

دیودیده اظهارکرد: چون در بازار برنج مشکلی نداریم دنبال دریافت سهم استان نرفته‌ایم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در حال حاضر باید گوشت بره به قیمت ۴۶ هزار تومان در استان بفروش برسد که متاسفانه بین ۴۸ تا ۵۸ هزار تومان فروخته می‌شود،‌ تاکنون ۲۳ واحد قصابی متخلف به تعزیرات حکومتی معرفی شده‌اند.

درج نشدن قیمت برخی کالاها از کارخانه

دیودیده تصریح کرد: قیمت کارخانه برخی کالاها از جمله “رب گوجه” و “دستمال کاغذی” درج نمی ‌وند که به سازمان حمایت از مصرف کننده گزارش داده‌ایم.

وی ادامه داد: روزانه بازار کالاهای اساسی استان را رصد می‌کنیم بطوریکه طی یک ماه گذشته ۲۰۰ واحد صنفی متخلف به‌علت گرانفروشی، امتناع از فروش کالا و عدم درج قیمت به تعزیرات حکومتی معرفی شدند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: سیاست توزیع و عرضه مرغ منجمد بر اساس وضعیت مرغ کشتار روز است.

رضا زیرایی، مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: در صورت معرفی از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت، متخلفان جریمه می‌شوند که درصورت تکرار تخلف واحد متخلف پلمب خواهد شد اما در برخی موارد متخلفان به‌صورت غیرمجاز و در حاشیه شهر قرار دارند.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

مرکز فنی و حرفه ای

فعالیت ۹۷ مرکز فنی و حرفه ای در کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, “فرج اله راد” افزود: ۱۱ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.