به گزارش کسب و کار نیوز و به نقل از وبدا، دکتر «تکتم یزدانی» افزود: ژنتیک، برخی بیماریهای روانی مثل افسردگی، علل محیطی مانند عادات غذایی و میزان فعالیت بدنی، بیماریهای جسمی چون کمکاری تیروئید و بیماری کوشینگ و داروهایی نظیر داروی ضد افسردگی و کورتیکواستروئیدها از مهمترین علل چاقی بشمار میروند.
وی ادامه داد: برای پیشگیری از اختلالات تغذیهای و چاقی، سالمندان باید مصرف غذاهای آبپز، بخارپز و تنوری به جای غذاهای سرخ شده و پرچرب را جایگزین کنند.
وی تصریح کرد: کاهش مواد غذایی کنسرو شده، همبرگر، سوسیس و کالباس، مصرف میوه به جای آب میوه، استفاده از نان سبوسدار به جای برنج و ماکارونی، اجتناب از مصرف نوشابههای گازدار شیرین، مصرف شیر و لبنیات کمچرب و مصرف انواع سالاد بدون سس قبل یا همراه غذا باید برای پیشگیری از چاقی در سالمندان مورد توجه قرار گیرد.
به گفته یزدانی، استفاده از روغن مایع به جای روغن جامد، استفاده از میوه و سبزیجات در میان وعدهها، استفاده متعادل از غذاهای نشاستهای مثل ماکارونی و سیبزمینی، محدود کردن مصرف زرده تخممرغ، اجتناب از مصرف غذاهای پرانرژی و استفاده از ماهی و مرغ بدون پوست به جای گوشت قرمز نیز از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی یادآور شد: نوشیدن حداقل یک لیوان آب قبل غذا، خریداری نکردن مواد غذایی چاقکننده، کاهش سرعت غذا خوردن و افزایش مدت جویدن غذا و کشیدن غذا در ظرف کوچکتر از مهمترین رفتارهای درمانی برای مقابله با این اختلال بشمار میرود.
انتهای پیام