صفحه اصلی / اقتصادی / انرژی / قرارداد ساخت مخازن ذخیره‌سازی نفت خام جاسک امضا شد
قرارداد ساخت مخازن ذخیره‌سازی نفت خام جاسک امضا شد

در قالب روش ساخت، بهره‌ برداری و واگذاری

قرارداد ساخت مخازن ذخیره‌سازی نفت خام جاسک امضا شد

قرارداد ساخت مخازن ذخیره‎سازی نفت خام و تاسیسات جانبی در بندرجاسک با ظرفیت ۱۰ میلیون بشکه، در قالب روش ساخت، بهره‌ برداری و واگذاری (BOT) میان شرکت متن و شرکت‌‌های پتروامیدآسیا و گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید امضا شد.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از شانا، قرارداد فاز نخست طرح ساخت مخازن ذخیره‎سازی نفت خام بندرجاسک به عنوان بخشی از برنامه راهبردی وزارت نفت در توسعه این بندر و انتقال نفت خام از گوره به جاسک، عصر یکشنبه (هشتم مهرماه) بین تورج دهقانی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) و اصغر گرزین، مدیرعامل شرکت پتروامیدآسیا و احمد ابراهیمی، مدیرعامل شرکت گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید امضا شد.
این قرارداد که در قالب روش BOT) Build-Operate-Transfer) امضا شده است، با ۲۰۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری اولیه در مدت زمان سه سال اجرا خواهد شد و پس از آن، به مدت ۱۵ سال دوره بهره‌برداری تعیین شده است.
بر اساس این گزارش، شرکت ملی نفت ایران، حدود ۵۰۰۰ هکتار از اراضی ساحلی واقع در ۶۵ کیلومتری غرب شهر جاسک، نزدیکی‌های کوه مبارک را به منظور احداث طرح‌های ویژه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تحصیل و جانمایی کرده است. با توجه به تصویب احداث خط لوله ۴۲ اینچ انتقال نفت خام گوره/جاسک، بخشی از اراضی تحصیل شده غرب جاسک به منظور احداث پایانه صادرات نفت خام و احداث مخازن ذخیره‌سازی نفت خام در بندر جاسک تخصیص یافته و ساخت مخزنگاه یادشده در دستور کار قرار گرفته است.
این مخازن ذخیره‌سازی نفت خام دارای ظرفیت ۱۰ میلیون بشکه نفت خام سبک و سنگین و شامل ۲۰ مخزن فلزی سقف شناور، هرکدام به ظرفیت ۵۰۰ هزار بشکه خواهد بود. مخزنگاه یادشده نفت خام ارسالی از خط لوله ۴۲ اینچ انتقال نفت خام گوره جاسک را در انتهای خط دریافت و ضمن ذخیره‌سازی و نگهداری نفت صادراتی، آن را به خطوط لوله دریایی و گوی‌های شناور نفت خام پمپاژ می‌کند.
مخزنگاه در زمینی به مساحت تقریبی ۶۰۰ هکتار احداث می‌شود و قابلیت توسعه ظرفیت ذخیره‌سازی تا ۳۰ میلیون بشکه نفت خام را خواهد داشت.
مطابق مفاد و شرایط پیمان امضا شده، سرمایه‌گذار باید در مدت سه سال تامین سرمایه، طراحی، تأمین کالا و تجهیزات، ساخت و راه‌اندازی مخزنگاه و در مدت ۱۵ سال تعمیر، نگهداری و بهره‌برداری از آن را انجام دهد. مالکیت مجموعه در پایان سال هجدهم (پایان دوره ۱۵ ساله بهره‌برداری) به شرکت ملی نفت ایران منتقل می‌شود.
در اجرای طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک و احداث پایانه‎های صادراتی، احداث هزار کیلومتر خط لوله ۴۲ اینچی، مخازن ذخیره‎سازی و اسکله صادراتی در دستور کار است که لوله‎های مورد نیاز از محل تولیدات سه شرکت لوله‎ساز ایرانی تامین خواهد شد. با اجرای این طرح روزانه یک میلیون بشکه نفت خام از پایانه نفتی گوره در استان بوشهر به منطقه جاسک در ساحل دریای عمان منتقل می‎شود و جاسک به عنوان دومین پایانه صادراتی نفت خام کشور، اهمیت راهبردی می‌یابد.
مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری بارها بر توسعه سواحل مکران تاکید داشته‌اند. اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری نیز در همایش بین‌المللی معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توسعه‌ پایدار در سواحل مکران که اسفندماه پارسال برگزار شد، استقرار عدالت منطقه‎ای را از جمله رهاوردهای توسعه سواحل مکران برشمرد و اعلام کرد: در طرح توسعه سواحل مکران به امنیت ملی و رشد اقتصادی ایران توجه خواهد شد. توسعه سواحل مکران به معنای انجام فعالیت‎های توسعه‎ای در یکی از محروم‎ترین نقاط کشور است که این موضوع بر اهمیت طرح می‎افزاید.
دریافت روزانه یک میلیون بشکه نفت خام سبک و سنگین از خط لوله ۴۲ اینچ گوره -جاسک و ارسال به پایانه صادراتی جاسک، ذخیره‌سازی ۱۰میلیون بشکه انواع نفت خام، قابلیت گسترش ظرفیت نگهداری و صادرات با توجه به نیازهای آینده، قابلیت دریافت و ذخیره انواع نفت خام از طریق گوی‌های شناور دریایی، ایجاد شرایط لازم به منظور احداث پایانه صادراتی جدید جاسک و تضمین استمرار صادرات نفت خام کشور، متنوع کردن منابع صادراتی نفت خام، امکان تأمین خوراک پالایشگاه‌های برنامه‌ریزی شده برای احداث در بندر جاسک با هدف حضور در بازار جهانی فرآورده‌های نفتی و مهیا کردن زیرساخت‌های لازم در منطقه به منظور ایجاد صنایع وابسته از دستاوردهای طرح توسعه مکران است.
همچنین دسترسی به آب‌های اقیانوسی و بین‌المللی، نزدیکی به کشورهای شبه‌قاره هند و بازارهای بزرگ هند و چین، نقطه اتصال کریدور شمال و جنوب که کشورهای آسیای میانه، روسیه و افغانستان را به آب‌های آزاد و اقیانوس هند متصل می‌کند، برخورداری از دریا با عمق مناسب و سواحل زیبا و متنوع، برخورداری از موقعیت راهبردی و منحصر‌به‌فرد ژئوپلیتیک، برخورداری از جذابیت و ظرفیت لازم برای سرمایه‌گذاری و اجرای طرح‌های اقتصادی و توسعه‌ای و نزدیکی به خلیج فارس به عنوان منبع بزرگ تولید نفت و گاز از ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد سواحل مکران است.

همچنین مطالعه کنید:

مشکلی در فروش نفت نداریم/ قراردادهای افزایش تولید گاز بزودی نهایی می‌شود

به گزارش کسب و کار نیوز ، محسن پاک‌نژاد روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.