به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، – بانک مرکزی اعلام کرد: برای ایجاد شفافیت در فرآیند فروش ارز حاصل از صادرات و تامین ارز واردات، آمادگی ایجاد دسترسی لازم برای ارایه اطلاعات مربوطه به فعالان اقتصادی را دارد.
در این اطلاعیه از اتاق های بازرگانی، انجمن ها و اتحادیه ها خواسته شده است ضمن دریافت تاییدیه از فعالان مرتبط با حوزه فعالیت خود، در نامهای نام، نام خانوادگی، کدملی و شماره تماس رابط اعم از حقیقی و حقوقی را برای این کار به معاونت ارزی این بانک ارسال کنند.
بر اساس این اطلاعیه، دریافت تائیدیه از اشخاص حقیقی و حقوقی فهرست پیوست برای دسترسی به اطلاعات برعهده اتاق، انجمن و صنف مربوطه بوده و فرد معرفی شده موظف به حفظ محرمانگی این اطلاعات است؛ همچنین باهدف اطلاع فعالان اقتصادی، یک هفته پیش از ایجاد این دسترسی، فهرستهای ارسالی به این بانک به تفکیک درخواست کننده در سایت بانک مرکزی قرار میگیرد.
اطلاعات قابل ارائه تنها شامل معادل یورو ارزهای فروخته شده و خریداری شده در سامانه نیما و پرتال ارزی خواهد بود و دیگر اطلاعات از قبیل نوع ارز، کشور مقصد، مشخصات فروشنده خارجی، کارگزار و بانک عامل به صورت محرمانه ارائه میشود.
سامانه ارزی نیما، در سیاست های جدید ارزی دولت که از ۱۶ مردادماه اجرایی شده، منبع اصلی فروش ارز حاصل از صادرات غیرنفتی و تامین ارز واردات است.
دیروز میانگین نرخ فروش هر یورو در سامانه ارزی نیما ۹۶۱۳ تومان و در سامانه سنا که برآیند فروش نیما و ارز صرافی هاست، ۱۰ هزار و ۴۵۹ تومان بود.
صادرکنندگان غیرنفتی دیروز ۵۶ میلیون یورو ارز در سامانه نیما فروختند و ۳۹ میلیون یورو ارز بابت واردات تامین شد.
بر این اساس از ۱۶ مرداد تا پایان سوم مهر یعنی در مدت ۵۰ روز، ۲ میلیارد و ۲۰۶ میلیون یورو ارز حاصل از صادرات غیرنفتی در نیما به فروش رفته و میزان تامین ارز برای واردات یک میلیارد و ۷۹۴ میلیون یورو بوده است.
امکان دسترسی بخش خصوصی به سامانه نیما فراهم می شود
بانک مرکزی اعلام کرد: برای ایجاد شفافیت در فرآیند فروش ارز حاصل از صادرات و تامین ارز واردات، آمادگی ایجاد دسترسی لازم برای ارایه اطلاعات مربوطه به فعالان اقتصادی را دارد.