شرکت علیبابا که پیشتر وعده اشتغالزایی و توسعه فعالیت در ایالات متحده را داده بود، حالا اعلام کرده است که تحتتاثیر شرایط جدید و جنگ تجاری میان چین و آمریکا، دیگر وعدههای قبلی قابل اجرا نخواهند بود.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از وب سایت Markets Insider، بعد از آنکه دونالد ترامپ – رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا – به بهانه حمایت از محصولات آمریکایی و تولید داخلی این کشور، دستور قانون تعرفه واردات کالاهای خارجی اعم از محصولات چینی را داد و سپس اعلام کرد که واشنگتن تعرفه ۱۰ درصدی جدیدی را روی واردات کالاهای چینی به ارزش ۲۰۰ میلیارد دلار وضع میکند، انتظار میرود این تعرفهها در اول ژانویه سال ۲۰۱۹ میلادی ( ۱۱ دی) به ۲۵ درصد افزایش یابد.
جکما به عنوان بنیانگذار و مدیرعامل شرکت چینی علیبابا که بزرگترین شرکت تجارت الکترونیک در آسیا و دومین در جهان پس از شرکت آمریکایی آمازون محسوب میشود، پیشتر عنوان کرده بود که فعالیت های خود را در ایالات متحده آمریکا گسترش خواهد داد و بیش از یک میلیون شغل در این کشور ایجاد خواهد کرد.
اما حالا بهخاطر جنگ تجاری میان چین و آمریکا و شرایط جدیدی که میان این دو کشور ایجاد شده است، حالا جک ما اعلام کرده است که این وعده در زمان و شرایط دوستی داده شده بوده است و حالا دیگر قابل اجرا نخواهد بود.
شرکت علیبابا که نمونه چینی شرکت آمریکایی آمازون است و به منظور رقابت و به چالش کشاندن آن وارد این عرصه شد، توانسته است سهم قابل توجهی از خرید و فروشهای آنلاین و الکترونیک جهان را به خود اختصاص دهد. علی بابا (Alibaba) در سال ۱۹۹۹ میلادی توسط وی، تاسیس شد تا به فروش آنلاین محصولات گوناگون و خرده فروشی الکترونیک در سراسر جهان بپردازد.
وی همچنین عنوان کرد که شرکتهای تکنولوژی پیشتر نیز به دولت ترامپ و کاخ سفید انتقاد کرده بودند که تجارت نباید بهعنوان یک سلاح مورد سواستفاده قرار بگیرد بلکه بعنوان یک ارتباط و پل دوستی میان کشورها باید باشد.
تنشهای تجاری میان چین و آمریکا در مارس سال جاری میلادی پس از آن افزایش یافت که ترامپ تعرفههای وارداتی را بر فولاد و آلومینیوم اعلام کرد. از آن زمان تاکنون واشنگتن و پکن چندین دور تعرفههای تلافی جویانه علیه یکدیگر وضع کردند؛ بطوری که رایزنیهای تجاری دو جانبه تاکنون در متوقف کردن این جنگ تجاری ناکام بوده است.
دولت آمریکا در تازهترین حرکت در جنگ تجاری با پکن، در حال اعمال تعرفههای تازه بر کالاهایی به ارزش ۲۰۰ میلیارد دلار از این کشور است.
به گزارش رسانهها، چین قصد دارد با اعمال محدودیتهای صادراتی هدفمند واشنگتن را تحت فشار بگذارد.
وی باری دیگر در پایان سخنانش تاکید کرده است که جنگ تجاری میان چین و آمریکا شرایط جدیدی را ایجاد کرده که دیگر شرکتهای تجاری نمیتوانند با یکدیگر در شرایط آسان و مطلوبی به مبادلات تجاری بپردازند و شرکت علیبابا نیز بدون شک از این قاعده مستثنی نخواهد بود.