به گزارش کسب و کار نیوز، محمدقاسم ریحانی افزود: مواد مخدر به عنوان سومین عامل تهدید جهان از سوی سازمان ملل متحد نامیده شده و بسیاری از کشورهای دنیا، درگیر مقابله یا چارهجویی برای پیشگیری از شیوع این افیون توسعه یافته هستند.
وی با اشاره به اینکه کشورمان نیز از شیوع مواد مخدر مستثنی نیست، اظهار کرد: حساس کردن خانوادهها در خصوص موادبسیار خطرناک مخدر، راهکاری در پیشگیری از ابتلای به این معضل است.
ریحانی ادامه داد: مشکل مواد مخدر را باید با یک بسیج فرهنگی، مذهبی و عمومی مستمر که مرکز هدایت و رهبری آن ستاد مبارزه با مواد مخدر باشد، برطرف کرد و این بسیج عمومی نیز فعال باشد و هر روز نسبت به قبل بر تشدید فعالیتها افزوده شود .
به گفته وی، مواد محرک و آمفتامینها بیش از مواد دخانی به سلامت روان فرد آسیب میزنند، موادی مانند حشیش، شیشه، گل، هرویین و قرصهای اکس که جزو مواد مخدر محرک محسوب میشوند، برخلاف این باور غلط که در ابتدا اعتیاد آور نیست، به شدت بر ایجاد وابستگی رفتاری فرد تاثیرگذار است و باعث ایجاد بیماریهای اعصاب و روان میشود.
ریحانی تاکید کرد: همچنین بسیاری از خانوادهها مسائل و مشکلات مختلف در زندگی دارند که بار روانی به همراه دارد و ممکن است، روان فرد را به چالش بکشد، بنابراین بهترین راهکار رفع اینگونه تنشها، مراجعه به مشاور و روانشناس است و کمک میکند که افراد از مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی به دور باشند.
این جامعهشناس خاطر نشان کرد: اگر بحث مقابله با اعتیاد جدی گرفته نشود، این سرطان اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، تمام بدنه کشور و جامعه را فراگرفته و حتی استقلال ما را تهدید و ارکان کشور را متزلزل خواهد کرد به نحوی که اگر بی توجهی ادامه یابد بهزودی بلای خانمانسوز مواد مخدر را در حدی از ویرانگری مییابیم که قابل جبران، کنترل و مهار کردن نخواهد بود.
به گفته وی، باید از تمام ظرفیتهای کشور مانند روحانیون، هنرمندان، ورزشکاران و نخبگان که میتوانند در فضای مجازی و تماس چهره به چهره بر روی سایر افراد جامعه تاثیرگذار باشند در راستای مقابله با اعتیاد کمک گرفت.
ریحانی افزود: در حال حاضر سن اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی پایین آمده و زنگ خطری برای ماست، لذا باید همه در برابر مبارزه اجتماعی با مواد مخدر احساس مسوولیت کنیم و هر صنف و فردی اطلاعات خود را در این رابطه افزایش دهد و به اطلاع رسانی و آموزش بپردازد.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، وی اظهار کرد: آسیبهای ناشی از مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی آنقدر ویرانکننده است که هزینههای اقتصادی و بهداشتی هنگفتی را منجر میشود.
ریحانی یادآور شد: معتادان کشور باید تحت پوشش حمایتی قرار گیرند و از طریق انجام اقدامات موثر، تشویق به بهبودی و ترک شوند.
انتهای پیام