صفحه اصلی / استان ها / کهگیلویه و بویراحمد / آمار بالای یک نوع از ناهنجاری‌های مادرزادی کودکان در کهگیلویه و بویراحمد
آمار بالای یک نوع از ناهنجاری‌های مادرزادی کودکان در کهگیلویه و بویراحمد

آمار بالای یک نوع از ناهنجاری‌های مادرزادی کودکان در کهگیلویه و بویراحمد

مدیر درمان موسسه حمایت از کودکان با ناهنحاریهای مادرزادی کهگیلویه و بویراحمد از آمار بالای یک نوع از ناهنجاریهای مادرزادی کودکان در استان خبر داد.

فلج مغزی

به گزارش کسب و کار نیوز، سید داریوش حسینی در جمع خبرنگاران افزود: فلج مغزی(سی پی) یکی از شایع ترین ناهنجاری‌های مادرزادی است که در استان مشاهده می‌شود.

وی اظهار کرد: فلج مغزی، اصطلاحی است در حوزه کودکان مادرزادی که برای توصیف مجموعه‌ای از عارضه‌های عصبی تاثیرگذار بر توانایی حرکتی به کار برده می‌شود.

مدیر درمان موسسه حمایت از کودکان با ناهنجاری‌های مادرزادی کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: فلج مغزی شایع‌ترین نوع ناتوانی کودکان است. این عارضه حرکت دادن بخش‌های خاصی از بدن را برای بیمار دشوار می‌کند. شدت بیماری در تمام بیماران یکسان نیست و از آنجایی که بخش‌های خاصی از مغز آسیب می‌بیند، حرکت‌های ارادی یا غیرارادی یا هر دو مختل می‌شود.

حسینی تصریح کرد: فلج مغزی مسری نیست و لزوماً بر توانایی شناختی یا ذهنی تاثیر نمی‌گذارد، به علاوه این بیماری پیشرونده نیست و با بالا رفتن سن تشدید نمی‌شود؛ حتی علائم برخی بیماران به مرور بهبود می‌یابد. بیماران دچار فلج مغزی معمولاً طول عمر معمولی دارند و در بسیاری از موارد انتظار می‌رود که زندگی خوبی نیز داشته باشند .

وی ادامه داد: امروزه با پیشرفت دانش در حوزه طب فیزیکی متخصصین طب فیزیکی قادر به کاهش علائم و درد در بیماران و به خصوص کودکان مبتلا به فلج مغزی هستند. اما متاسفانه این نوع بیماری در کودکان آمار تکان دهنده ای را در استانبه خود اختصاص داده است که باعث رنج و عذاب خود بیمار و خانوادهای بیماران شده است .

مدیر درمان موسسه حمایت از کودکان با ناهنجاری‌های مادرزادی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به تبعات ناشی از بیماری CP عنوان کرد: فلج مغزی اغلب انجام امور روزمره مانند راه رفتن، غذا خوردن و گرفتن اشیاء را برای مبتلایان به این بیماری سخت می‌کند .

حسینی بیان کرد: در استان کهگیلویه بویراحمد با توجه به ناآگاهی مادران به آزمایشهای ژنتیکی هنگام ازدواج و در زمان بارداری و کم توجهی به نکات پزشکی و رعایت اصول ایمنی در هنگام  زایمان نوزادان از عواملی هستند که بیماری فلج مغزی نوزاد را به وجود می آورند که این نوع بیماری غیر قابل درمان کامل است.

وی با اشاره به ناهنجاری مادرزادی ارتوپدی به عنوان دومین نوع بیماری مادرزادی در استان تاکید کرد: بیماری‌های ارثی ارتوپدی که به هنگام تولد با کودک همراه است که شامل ناهنجاری هایی مانند در رفتگی مادرزادی لگن و پا چنبری است .

مدیر درمان موسسه حمایت از کودکان با ناهنجاری‌های مادرزادی کهگیلویه و بویراحمد اظهارکرد: پاچنبری یا کلاب فوت به عارضه ای گفته می شود که اسکلت و عضلات پا را در ناحیه ساق و مچ درگیر می کند و طی آن پا به سمت داخل و پایین چرخیده و امکان حرکت را سلب می کند که باید بلافاصله پس از تولد نوزاد، مشکل کلاب فوت برطرف شود، از این رو با مراجعه به متخصصان مربوطه پای نوزاد گچ گرفته می شود.

حسینی در خصوص علایم تشخیصی پاچنبری تصریح کرد: این ناهنجاری را در دوران بارداری باید از طریق سونوگرافی تشخیص داد که البته اقدامی برای این بیماران پیش از تولد نمی‌توان کرد و همه اقدامات درمانی پس از تولد صورت می گیرد.

وی اضافه کرد: این موسسه آمادگی کامل برای حمایت از این کودکان در جهت رفع بیماری را دارد و خانواده یا همراهان بیماران می توانند با مراجعه به دفتر این موسسه در یاسوج و یا با شماره تلفن دفتر ۳۳۳۴۷۲۸۹ تماس حاصل نمایند تا اطلاعات بیشتر در اختیار آنان قرار گیرد.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

مرکز فنی و حرفه ای

فعالیت ۹۷ مرکز فنی و حرفه ای در کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, “فرج اله راد” افزود: ۱۱ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.