حامد مازندرانیزاده در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: پسماندهای الکترونیک ۲ درصد حجم پسماندها را به خود اختصاص میدهند که در اثر بازیافت غیراصولی بسیار خطرساز بوده و شیرابه آنها بانفوذ به زمین در آب نفوذ کرده و مواد سمی خطرناکی وارد آبهای زیرزمینی میشود.
وی اضافه کرد: با کمک دانشجویان این ایده تیرماه ۹۶ در مرکز رشد دانشگاه امام خمینی(ره) آغاز به کار کرد و هسته شرکت ما تشکیل شد. در ادامه طی رویدادی دو هفتهای در هفته دوم مهر ماه ۱۳۹۶ ضمن آگاهسازی دانشجویان، کارمندان و اساتید دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) با خطرات بازیافت غیراصولی پسماندهای الکترونیک، نسبت به جمعآوری پسماندهای الکترونیک اقدام شد و در ادامه به پاس قدردانی از مشارکتکنندگان هدایایی نیز اهدا شد.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه اقتصاد ما دولتی بوده و حجم آن نیز بزرگ است عمده تولیدکننده زباله الکترونیک، دولت است و بر اساس قوانین اسقاط اموال دولتی، سازمانها الزام دارند بعد از بین رفتن تجهیزات آنها را اسقاط کرده و برای مزایده آن اقدام کنند و برای آنها مهم نیست سرنوشت این تجهیزات چه خواهد بود.
مازندارانیزاده تشریح کرد: دورهگردها چون دانش تفکیک زبالههای الکترونیک را ندارند به همین جهت اقدام به سوزاندن بُردهای الکترونیک میکنند که در این بُردها بیشتر عناصر جدول مندلیف به کار رفته است که خاکستر آن آب، خاک و هوا را آلوده میکنند چرا که حاوی سرب، جیوه و فلزات سنگین عمده است.
مازندرانیزاده یادآور شد: از دیگر وسایل الکترونیک نیز میتوان به مانیتور، لپتاپ، کامپیوتر، پرینتر، دوربینهای مداربسته و چاپگرها اشاره کرد.