فرشاد اکبر نژاد، محقق در حوزه گیاهان دارویی در گفتوگو با ایسنا، راه فاصله گرفتن از مقوله خامفروشی در حوزه گیاهان دارویی را ورود پررنگ سرمایهگذاران به این حوزه دانست و گفت: بسیاری از شرکتهای نو پا برای جلوگیری از خام فروشی نیاز به حمایت دارند و اگر این شرکتها به وسیله شرکتهای بزرگ و قدرتمند و یا سرمایهگذاران مطلع در این حوزه کمک شوند، میتوانند از این مرحله گذر کنند.
وی با بیان اینکه نبود سرمایهگذار منجر به هدایت شرکتها به سمت خام فروشی میشود، ادامه داد: جذب سرمایهگذار در این حوزه نیز نیاز به جلب اعتماد در بازگشت سرمایه از سوی شرکتهای دانشبنیان نوپا دارد. شرکتهای دانشبنیان میتوانند با بیان نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدید محصول ارائه شده خود به طرز شایستهتری نظر صاحب سرمایه را برای سرمایهگذاری جلب کنند.
اکبرنژاد با بیان اینکه در حوزه گیاهان دارویی مشکل ایده نیست و افراد صاحب ایده در این حوزه زیاد است، اظهار کرد: مشکل اصلی تامین سرمایه است. تا زمانی که سرمایه وجود نداشته باشد، ایده به جایی نمیرسد؛ از این رو وجود صندوقهای جسورانه و سرمایهگذاری برای ایدهها تأثیر بسیاری در رشد این حوزه دارد تا شاهد گسترش فعالیتها در این حوزه باشیم.
وی، تحقیقات پژوهشی و آزمایشهای بالینی را از دیگر نیازهای توسعه فناوریهای مرتبط با گیاهان دارویی عنوان کرد و یادآور شد: آمیخته شدن این تحقیقات با خلاقیت زمینه ایجاد داروهای جدید را فراهم میکند و نظر پزشکان را در نسخه داروهای گیاهی جدید جلب خواهد کرد. بنابراین با کمک فعالان و اساتید دانشگاهی نیاز است تحقیقات بالینی در این حوزه افزایش پیدا کند.
این فعال حوزه گیاهان دارویی اضافه کرد: هر چند در سالهای اخیر به دلیل آگاهی از عوارض داروهای شیمیایی اقبال پزشکان و عموم مردم به سوی طب ایرانی افزایش یافته است، ولی هنوز داروهای گیاهی تا رسیدن به جایگاه مطلوب فاصله دارند.
وی با اشاره به اینکه جشنواره گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب سنتی با گردهمایی فعالان این حوزه میتواند نقش پر رنگی در تعامل و ایجاد ارتباط بخش صنعت و دانشگاه داشته باشد، گفت: این جشنواره در توسعه حوزه گیاهان دارویی کشور نقش برجستهای دارد، حضور فعالان این عرصه در جشنواره زمینه را برای تبادل علمی و آگاهی از ایدههای جدید فراهم میکند. همچنین جشنواره باید حمایت از فعالان حوزه گیاهان دارویی را گستردهتر کند و زمینه اتاقهای فکر و جلسات متعدد فعالان حوزه گیاهان دارویی و سرمایهگذاران را گستردهتر از سالهای قبل فراهم کند.
اکبرنژاد با اشاره به اینکه همچنین این جشنواره با دعوت از دانشگاهیان و صاحبان سرمایه میتواند زمینه را برای ایجاد ارتباط قویتر این دو بخش فراهم کند، اظهار کرد: از ایجاد یک ایده تا تجاریسازی آن در این حوزه فاصله زیادی وجود دارد، البته این مساله مختص به ایران نیست، بلکه در سایر کشورها هم همین گونه است. بنابراین با ایجاد این ارتباط شاید بخشی از این فاصله کمتر شود.
وی همچنین بیان کرد: تولید محتوای حوزه گیاهان دارویی ضعیف است و با شرایط مطلوب فاصله وجود دارد و در این زمینه نیاز به همکاری گروههای مختلف است، هر چند وجود دانشکدههای طب ایرانی کمک بسیاری به این حوزه کرده است. اما این رویداد نیز میتواند در این زمینه تاثیرگذار باشد.
به گزارش کسب و کار نیوز، چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب ایرانی (سنتی) به همت ستاد توسعه علوم و فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری، ۲۱ تا ۲۴ آبان ماه ۹۷ در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) تهران برگزار میشود.
انتهای پیام