به گزارش کسب و کار نیوز در این راستا تلاش کرد با برخی از افرادی که «کارنامه مشکوک» برایشان اعلام شده اما نهایتا نتیجه قبولی آنها تایید شد صحبت کند اما آنها حاضر به مصاحبه نشدند و عدهای دیگر هم همچنان پیگیر تجدیدنظر هیاتهای بدوی رسیدگی هستند.
اما قانون در این باره چه نظری دارد؟ بنابر ماده ۱۱ قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمونهای سراسری که در سال ۸۴ به تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان رسید چنانچه با بررسیهای فنی و علمی، بین نمرات و رتبه اکتسابی داوطلبی و سوابق تحصیلی وی «مغایرتهای غیرمتعارف، مشهود و اساسی» از قبیل عدم تطابق معدل دیپلم و دوره پیشدانشگاهی با رتبه و نمره اکتسابی در آزمون وجود داشته باشد، با تایید هیاتهای بدوی رسیدگی به تخلفات در آزمونها از داوطلب در یک یا چند درس عمومی و اختصاصی امتحان مجدد گرفته میشود و تعیین وضعیت نهایی آزمون این داوطلب، براساس نتایج حاصل از امتحان مجدد بر عهده هیاتهای بدوی است.
نکتهای که در برگزاری این آزمون مجدد وجود دارد این است که این آزمونها در اواخر پاییز یعنی نزدیک زمان پایان ترم تحصیلی دانشگاهها برگزار میشود و بسیاری ازدانشگاهها در رشتههای پرطرفدار در نوبت دوم پذیرش دانشجو ندارند و چنانچه داوطلبان نمره قبولی در این آزمونها کسب کنند باید دید که سازمان سنجش چه تمهیداتی برای ورود این افراد به دانشگاهها و رشتههای مورد نظرشان میاندیشد.
با وجود توضیحات رئیس سازمان سنجش در اینباره، به نظر میرسد اطلاعرسانی دقیق و همراه با جزئیات هم به خانوادهها و هم مخاطبان اخبار درباره رویه هیاتهای بدوی و ساز و کار آنها برای رسیدن به یقین درباره گرفتن امتحان مجدد میتواند به بسیاری از شائبهها و سئوالات پاسخ دهد، همچنین موجب شود عدالت درباره داوطلبانی که با این مساله روبرو شدهاند بهتر اجرا شود.
انتهای پیام