طیبه سیاوشی در گفتوگو با ایسنا، گفت: اعضای کمیسیون فرهنگی فارغ از گرایشهای سیاسی در دیدارهایی که با مدیران سازمان تبلیغات اسلامی و کانون فرهنگی و هنری مساجد داشتند متفقالقول بودند که تغییر کارکرد مساجد، اشتباه بود.
وی خاطرنشان کرد: مساجد به عنوان اصلیترین پایگاههای فرهنگی کشور که نقش بسیار تعیین کنندهای در پیروزی انقلاب اسلامی داشتند، یک زمانی مرکز برگزاری عزاداریهای حسینی و پایگاه سخنرانیهای مذهبی و اقامه نماز و سایر مراسمهای اجتماعی – فرهنگی بود اما از یک زمانی به بعد این نقش مهم مساجد به هیاتها و تکایا سپرده شد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تبیین آثار منفی این تصمیم اشتباه، گفت: با این کار، عمقبخشی به افکار و اعتقادات دینی و فرهنگی جامعه جایش را با تمرکز بر پوسته دین، آن هم با نگاههای کاملا سطحی و بیمایه داد و جامعه شاهد نقشآفرین شدن مداحان و سخنرانانی شد که به جای پرداختن به مباحث عمیق دینی، فکری و اعتقادی مردم بر طبل ظواهر و شعائر دین کوبیدند و بخش قابل توجهی از جوانان مذهبی به افرادی قشری و سطحی تبدیل شدند و البته نقش برپا کردن چادرهای سیار در کوچهها و خیابانهای شهر در ترویج عزاداریهای پر سر و صدا و بیمایه و فاقد عمق اخلاقی و دینی، بیبدیل بود.
سیاوشی با اظهار تاسف از گرایش به سمت مداحی سطحی و نه سخنرانی عمیق مذهبی در حاشیه خیابانها و کوچهها، معتقد است: جدا کردن چنین کارکردهایی از مساجد، اقدام اشتباهی بود. در گذشته مردم، مداحان و سخنرانان به حرمت مسجد از بیان هر بیادبی، توهین و اظهارات تهی از اخلاقی، پرهیز میکردند اما با سپرده شدن کارکرد مسجد به هیاتها و تکایایی که محل تجمع مداحان و سخنرانان بیمایه و بدون پشتوانه عمیق علمی و دینی بود، دعواهای سیاسی شعلهور شد به بیان دیگر این گونه هیاتها به محلی برای ترویج بیاخلاقی و حرمتشکنی مراسم عزاداری اباعبدالله حسین (ع) آن هم به اسم خود امام حسین(ع) مبدل شدند.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: چهرهای بسیار متفاوت از عزاداری محرم را از این هیاتها شاهدیم که در تضاد کاملا با چهره واقعی و مرسوم عزاداری سالار شهیدان است. این چهره غیرواقعی از عزاداری امام حسین(ع) برای مردم و عزادارانی که پای منبرها و در هیاتها بزرگ شدهاند گنگ و نامفهوم است به طوری که حجتالاسلام فاطمینیا هم از این نحو عزاداریها و مراسمها انتقاد شدید دارند و آنها را وهن دین میدانند.
وی اظهار کرد: مداحیها در این هیاتها بر گرفته از سبک ترانههای کوچه بازاری و کاملا بیمایه و سطحی انجام میشود. در این نوع عزاداری به جز فریاد زدن اشعاری بیمفهوم به سبک آهنگهای تند غربی چیز دیگری به عزاداران که نوعا جوان هستند، آموزش داده نمیشود. طبیعی است وقتی جوانی که این سبک عزاداری مهیج را میبیند دیگر سراغ عمقبخشی به عزاداری و دینداری نخواهد رفت و این معضل حاصل عملکرد مسئولانی است که به جای عمقبخشی به کارکردهای سیاسی، اعتقادی، دینی و اجتماعی حرکت بزرگ نهضت امام حسین(ع) در مساجد است. این مسئولان دور را به دست افرادی دادند که سطحیترین برداشت را از سیاست و دین دارند و این افراد هیاتها و تکایا را به محلی برای آغاز دعواهای سیاسی و فحاشی و توهین به مقامات اجرایی کشور تبدیل کردند.
انتهای پیام