نماینده مردم فریمان در مجلس از راهاندازی سامانه رصد برای نظارت بر ممنوعیت بهکارگیری بازنشستگان خبر داد و گفت: این سامانه قرار است هر ۶ماه یکبار گزارشی را درباره نحوه اجرا و نظارت بر این قانون ارائه کند.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از اتاق ایران، احسان قاضیزاده هاشمی گفت: مجلس پیگیر اجرای قانون ممنوعیت بهکارگیری بازنشستگان هست تا جایی که قرار است یک سامانه رصد راهاندازی شده و هر ۶ ماه یکبار گزارش نحوه اجرا و نظارت بر این قانون به صحن علنی ارائه شود؛ ما دیوان محاسبات، سازمان بازرسی و ذیحسابان را به این موضوع وارد میکنیم.
وی با اشاره به ابلاغ قانون ممنوعیت بهکارگیری بازنشستگان از سوی رئیس مجلس، گفت: تمامی دستگاههای استفادهکننده از بودجه عمومی کشور مانند صداوسیما باید طی دو ماه باید این قانون را اجرا کنند.
به گزارش خانه ملت، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه سیستم نظارتی و اجرایی برای این قانون را بهطور چهار مرحلهای چیدهایم، ادامه داد: حقوق بازنشستگانی که بعد از دو ماه مهلت کنارهگیری نکرده باشند با اعلام دیوان محاسبات قطع شده و حساب بانکی آنها حتی با نام آن دستگاه، دولت یا سیستم بانکی مسدود میشود.
نماینده مردم فریمان در مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: هفته آینده نشست خبری در مورد قانون ممنوعیت بهکارگیری بازنشستگان در مجلس برگزار میشود تا به تمام ابهامات و سؤالات پاسخ داده شود.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به اظهارات روز گذشته عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان درباره ادامه کار بازنشستگانی که در پروندهشان عنوان بازنشستگی ذکر نشده است، نیز گفت: بر روی پرونده برخی مدیران بازنشسته بعد از ۲۵ سال نامه بازنشستگی وجود دارد ولی تعویق میگیرند لذا کسی که به سن بازنشستگی رسیده اما اقدامی برای انجام آن نکرده باشد، این قانون شامل حالش نمیشود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: بیشتر ادارات در سن بازنشستگی اجباری برای نیروی خود اعلام بازنشستگی میکنند اما بعد سه اقدام انجام میدهند؛ اعاده بازنشستگی یا تعویق یا اینکه بهصورت قراردادی شروع به کار میکنند. بیشتر کارمندان خود به دنبال بازنشستگی هستند تا هم پاداش بازنشستگی را دریافت کنند و هم بتوانند ادامه کار دهند.
وی در واکنش به استفاده برخی مدیران بازنشسته از بحث جانبازی بالای ۵۰ درصد برای ادامه کار خود بیان کرد: تعیین میزان جانبازی تحت نظر بنیاد شهید و جانبازان انجام میشود و در صورت تخلف باید به پرونده آنها رسیدگی شود، پیشازاین هم به دلیل سوءاستفاده از قانون عدم بهکارگیری بازنشستگان مجلس مجبور به ارائه اصلاحیه بر این قانون شد و اگر این بار هم اینگونه شود بار دیگر اصلاحیه میزنیم.
مهلت ۶۰ روزه بازنشستگان شاغل برای ترک پُست
رئیس سازمان بازرسی کل کشور خطاب به بازنشستگان شاغل در دستگاههای دولتی گفت: فقط ۶۰ روز برای ترک پُست فرصت دارید.
به گزارش ایبِنا، قاضی ناصر سراج با اشاره به تأیید «طرح اصلاح قانون ممنوعیت بهکارگیری بازنشستگان» در شورای نگهبان اظهار داشت: از تاریخ ابلاغ این قانون، بهکارگیری بازنشستگان یا بازخرید شدهها در دستگاههای دولتی و همه دستگاههایی که به هر نحوی از بودجه عمومی کل کشور استفاده میکنند، بهجز مقامات مصرح در قانون مذکور ممنوع است.
وی با تأکید بر اینکه دستگاههای مشمول مکلفاند تا ۶۰ روز از تاریخ ابلاغ این قانون، افرادی را که مشمول این قانون میشوند، از خدمت منتزع و با آنان تسویهحساب کنند، تصریح کرد: افراد مشمول این قانون نیز باید در مهلت قانونی مقرر، سمت و پست خود را ترک کنند. پرداخت هرگونه وجهی پسازاین مهلت از هر محل و تحت هر عنوان در حکم تصرف غیرقانونی در اموال دولتی است و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور ضمن اشاره به تکلیف قانونی بازرسان سازمان مبنی بر نظارت بر اجرای قانون مذکور گفت : از دستگاههای مشمول انتظار میرود ضمن رعایت دقیق قانون منع بهکارگیری بازنشستگان، افراد مشمول را به این سازمان معرفی کنند. طرح اصلاح قانون ممنوعیت بهکارگیری بازنشستگان در جلسه علنی دوم مردادماه ۹۷ در مجلس، به تصویب رسید و ۲۱ شهریور در شورای نگهبان تأیید شد.