به گزارش کسب و کار نیوز، تیم ملی تکواندوی ایران که خاطرات نه چندان خوب المپیک ۲۰۱۲- لندن و خاطرات تلخ ۲۰۱۶ – ریو را در کارنامه داشت، با مدیریت کادرفنی جدید عملکرد قابل قبولی را در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ – جاکارتا از خود به نمایش گذاشت تا امید بازگشت تیم ملی به روزهای اوج را بدهد، هرچند که در حال حاضرتکواندوی ایران فاصله زیادی با روزهای اوج خود دارد.
درخشش جوانان و ناکامی المپینها
شاگردان فریبرز عسکری در بازیهای آسیایی دو مدال طلا، یک نقره و یک برنز را کسب کردند که جوانان تیم سهم بیشتری را نسبت به دو المپین تیم(فرزان عاشورزاده و مهدی خدابخشی) در این کارنامه قابل قبول داشتند. مسئلهای که میتوان آن را دستاورد دید مناسب کادرفنی نسبت به جوانها دانست.
هرچند که خدابخشی و عاشورزاده در بازیهای آسیایی در حد و اندازههای خود ظاهر نشدند اما در سوی دیگر سعید رجبی، میرهاشم حسینی و امیرمحمد بخشی با کسب مدالهای طلا و نقره نشان دادند که تیم ملی با تکیه بر نیروی جوان در حال رشد است.
درخشش رجبی از اولین مبارزه مقابل حریفی از کرهجنوبی تا مسابقه فینال مقابل “دیمیتری شوکین” ازبکستانی صاحب نام، نوید ظهور یک سنگین وزن خوب برای تیم ملی ایران را داد. همچنین میرهاشم حسین ینز توانست با اختلاف رقابی خودرا تا فینال از پیش رو بردارد تا جواب تکیه بر نیروی جوان را بدهد.
اما نقطه عطف تیم ملی تکواندو، درخشش امیرمحمد بخشی در مسابقات قهرمانی آسیا و پس از آن در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا بود. تکواندوکاری که شاید اگر کادرفنی گذشته فرصت بیشتری به او میداد میتوانست در این رویداد مهم هم به طلا برسد! بخشی که تا مبارزه فینال مبارزات با کیفیتی را ارائه داده بود، در فینال نیز “دای هون لی” کرهای تکواندوکار رنک یک جهان را بارها و بارها تحت فشار قرار داد و اگر نامهربانی داورها نبود سومین طلای ایران در تکواندو را کسب میکرد که اینطور نشد.
مدیریت کادرفنی در اعزامها
بعد از نایب قهرمانی تیم ملی تکواندو در مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۱۸ ویتنام، عسکری از اعزام هوگوپوشان به مرحله نخست گرندپریها خودداری نمود و تنها اردوهای تیم ملی را با نظم بیشتر نسبت به دورههای قبل پیگیری کرد. او دلیل خود برای این کار را عدم زمان کافی برای آماده سازی تیم اعلام کرد، تصمیمی که با واکنش برخی از رسانهها نیز رو به رو شد.
با این حال تیم ملی تکواندو بدون توجه به حواشی تمرینات را پیگیری کرد و نتیجه آن را در بازیهای آسیایی گرفت. پس از نتیجه نه چندان دلچسب تیم ملی تکواندو در اردن، طبق گفتههای عسکری قهرمانی آسیا مسابقه تدارکاتی برای بازیهای آسیایی بود و وعده او با درخشش ملیپوشان در جاکارتا عملی شد. عسکری بازیهای آسیایی را نیز تورنمنت تدارکاتی بسیار مهم برای المپیک ۲۰۲۰ – توکیو میداند، باید دید آیا تیم ملی تکواندو میتوانداین روند رو به رشد را تا المپیک طی کند یا خیر!
کم فروغتر از اینچئون اما امیدوار کننده
تیم ملی تکواندوی مردان در دور گذشته بازیهای آسیایی توانست چهار مدال طلا را کسب کرده و به عنوان قهرمانی تیمی برسد اما در این دوره با کسب دو طلا، یک نقره و یک برنز در جایگاه دوم قرار گرفت. با این حال پس از المپیک ریو این نتیجه را میتوان بهترین عملکرد تیم ملی تکواندو دانست، هرچند که فعلا نفراتی چون فرزان عاشورزاده و مهدی خدابخشی در کسب نتایج قابل قبول ناکام بودهاند.
با این وجود عملکرد و مبارزاتی که ملیپوشان ایران در بازیهای آسیایی از خودشان به نمایش گذاشتند نشان از پیشرفت فنی و روحی آنها داشت، مسئلهای که مهر تاییدی بود بر قولهایی که فریبرز عسکری در زمان انتخاب دوبارهاش به عنوان سرمربی تیم ملی میداد.
عسکری بارها در مصاحبههای خود گفته است با کسب تجربه از المپیک لندن و سالهای گذشته به تیم ملی بازگشته، حالا نتیجه بازیهای آسیایی امید اهالی تکواندو برای موفقیت این رشته در المپیک را بالاتر برده و این مهم در صورتی محقق خواهد شد که کادرفنی و اهالی این رشته به عملکرد مثبت خود ادامه دهند.
انتهای پیام