صفحه اصلی / ورزشی / سایر رشته های ورزشی / پسرفت تیراندازی ایران در بازیهای آسیایی
پسرفت تیراندازی ایران در بازیهای آسیایی

پسرفت تیراندازی ایران در بازیهای آسیایی

تیراندازی ایران با ۱۹ نماینده در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ شرکت کرد و تنها به یک مدال برنز رسید که تعداد مدال‌های این رشته نسبت به دو دوره قبل افت زیادی داشته است.

 

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا،  تیراندازی ایران در سال‌های اخیر ستاره هایی همچون الهه احمدی و نجمه خدمتی را پرورش داد که انتظار مدال آوری از این رشته در میدان های بزرگی همچون المپیک را بالا برده بود. تیراندازی جزو رشته های پرمدال است که بیشتر کشورها در رویدادهای بین المللی و مهم مدال‌های زیادی را از این رشته کسب می کنند تا در جدول مدالی در جایگاه بالایی قرار بگیرند. مسئولان ورزش کشور نیز تیراندازی را یکی از رشته های دارای شانس می دانند، اما ملی‌پوشان (بزرگسال) ایران در پایان بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ و رقابت های تیراندازی قهرمانی جهان کره ( کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۰) نتایج ضعیفی را رقم زدند تا زنگ خطر برای تیراندازی ایران به صدا درآید.

در حالی که دختران ایران در ادوار گذشته بازی های آسیایی در رشته تفنگ افتخارآفرینی می‌کردند و صاحب مدالهای رنگارنگ بودند، در این دوره تنها به یک مدال برنز بسنده کردند. تیراندازی ایران در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون به یک مدال طلا و دو نقره و در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۰ گوانگجو به دو نقره و یک برنز رسیده بود اما در این دوره با افت مدالی شدید روبه رو بود و به حداقل نتیجه رسید.

* مدال برنز جام بزرگ تنها سوغات تیراندازان از اندونزی

تیم ملی تیراندازی ایران با ۱۹ نماینده در سه ماده تفنگ، تپانچه و اهداف پروازی در بازی های آسیایی اندونزی حاضر شد که تنها به یک مدال برنز رسید. در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ اندونزی نمایندگان ایران نتوانستند انتظارات و توقعات جامعه ورزشی را برآورده کنند و تنها به یک مدال برنز بسنده کردند. مه لقا جام بزرگ تنها دختر تیرانداز کاروان ایران در پالمبانگ بود که توانست در فینال ماده تفنگ سه وضعیت در رده سوم قرار بگیرد و مدال برنز را برگردن آویزد. او در بازی های آسیایی ۲۰۱۰ هم به یک نقره و یک برنز تیمی دست یافته بود. این مدال تنها مدال کاروان تراندازی ایران در اندونزی بود.

افت الهه احمدی

الهه احمدی، پرچم دار کاروان ایران در این دوره از بازی ها، در دو ماده تخصصی اش یعنی تفنگ بادی و سه وضعیت رقابت کرد. او هر چند در هر دو ماده به فینال رسید اما در هر دو به مقام هفتمی بسنده کرد و بی مدال ماند. این ناکامی احمدی در صورتی است که در بازی های آسیایی اینچئون و گوانگژو به سه مدال نقره و یک برنز دست یافته بود. او در حالی پرچمداری کاروان ایران را در جاکارتا به عهده گرفت که دو روز بعد از این مراسم در پالمبانگ باید رقابت می کرد. افت الهه احمدی به عنوان شاخص ترین چهره تیراندازی ایران کاملا محسوس بود.

نجمه خدمتی در سراشیبی سقوط

اما شاید ضعیف ترین عملکرد را نجمه خدمتی داشت. خدمتی که از او به عنوان یک ستاره در رشته تیراندازی یاد می شد و با توجه به سن کمش انتظار سالها درخشش و مدال آوری از او می رفت، در بازیهای جاکارتا به روند رو به افول خود ادامه داد. خدمتی در این دوره از بازی ها تنها در یک ماده شرکت کرد و عملکرد ضعیفی داشت. او که یکی از امیدهای کسب مدال در میادین مختلف بود، روزهای خوبی را پشت سر نمی گذارد. این در حالی است که خدمتی در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۴ با کسب یک مدال طلا  و یک نقره تیمی درخشش خیره کننده‌ای داشت و نامش برسرزبان‌ها افتاده بود، اما در اندونزی نتوانست نتیجه قابل قبولی بگیرد.  خدمتی در رقابت‌های قهرمانی جهان هم نتوانست نتیجه درخوری کسب کند. او که یکی از چهره‌های جوان در تیم ملی است هنوز راه زیادی در پیش دارد و نباید شاهد افول زود هنگام این ستاره باشیم. بهتر از همه خود خدمتی می داند که دلیل ناکامی اش در چند وقت اخیر چیست و به نظر می رسد باید در روشی که پیش گرفته، تغییر مسیر اساسی دهد.

به نظر می رسد فدراسیون تیراندازی باید دلیل افول ستاره هایش را پیدا کند و اگر مشکل از تیراندازان است، فرصت حضور در مسابقات و اردوها را به چهره های جوانتر و بهتر بدهد و تنها به نامها اتکا نکند.

ظهور آرمینا صادقیان، یک اتفاق خوب

آرمینا صادقیان کوچکترین عضو کاروان ایران در جاکارتا نیز در ماده تفنگ بادی ۱۰ متر با وجودی که به مدال نرسید اما، عملکرد خوبی داشت. او در فینال در کنار الهه احمدی رقابت کرد و بالاتر از او در رده چهارم ایستاد. آرمینای جوان این روزها در ماده تفنگ بادی می درخشد. او در رقابت‌های قهرمانی جهان کره نیز  در تفنگ بادی خوب ظاهر شد و به یک مقام دوم میکس تیم و یک مقام چهارمی در رده جوانان دست یافت.

در کنار ناکامی های تیراندازی در جاکارتا، مدال جام بزرگ و ظهور آرمینا صادقیان اتفاقات خوب تیراندازی بودند.

* پایان رقابت‌های قهرمانی جهان کره با تنها یک فینالیست در رده بزرگسالان

اما پس از بازیهای آسیایی جاکارتا، پنجاه و دومین دوره مسابقات تیراندازی قهرمانی جهان و رقابتهای کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۰ توکیو به میزبانی شهر چانگون کره جنوبی برگزار شد. تیراندازی ایران در این رقابت ها ۱۲ نماینده در بخش تفنگ و تپانچه (بزرگسالان) داشت که بهترین نتیجه آن‌ها تنها به فینال رسیدن مهیار صداقت در تفنگ بادی ۱۰ متر بود که او در فینال هفتم شد. این رقابت ها حکم کسب سهمیه المپیک را داشت و تقریبا در هر ماده ۴ تیرانداز مجوز حضور در بازی های المپیک ۲۰۲۰ را کسب می کردند که تیراندازان ایرانی نتوانستند به آن مهم دست یابند.

البته تیم ملی تیراندازی ایران با ۲۹ تیرانداز در رقابت های قهرمانی جهان کره شرکت کرده بود که موفق به کسب یک مدال طلا و سه مدال نقره شد، اما این مدال ها توسط تیراندازان جوان به دست آمد و ملی پوشان بزرگسالان همگی ناکام ماندند. البته چهره‌های جوان و با استعدادی در این رشته ظهور کرده اند که در بخش مردان امیر محمد نکونام در ماده تفنگ سه وضعیت صاحب مدال طلا و در ماده تفنگ بادی ۱۰ متر صاحب مدال نقره جهان شد. تیم تفنگ ۱۰ متر پسران و تیم میکس تفنگ ۱۰ متر پسران نیز به مدال نقره دست یافتند.

* لغو اردوی هانوفر قبل از بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸

تیراندازان ایرانی از پیش از المپیک ریو با کمبود فشنگ و ساچمه  روبه رو بودند که البته بعد از به ثبات رسیدن فدراسیون هم، این مشکل همچنان پابرجا باقی ماند تا جایی که حتی قبل از بازی های آسیایی ۲۰۱۸ برخی از اردوهای تیراندازان به صورت خشک و بدون مهمات انجام می شد. فدراسیون تیراندازی در بیشتر مواقع برای رفع کمبود فشنگ و ساچمه پیش از یک تورنمنت مهم تیراندازان را به اردوی هانوفر اعزام می کرد تا آن ها ضمن تمرین در آلمان، بتوانند مهمات و وسایل مورد نیاز سلاح های خود را تامین کنند. اما، قبل از بازی های آسیایی ۲۰۱۸ با وجودی که اردوی هانوفر در برنامه تیم ملی دیده شده بود این سفر لغو شد. مسئولان فدراسیون علت لغو این اردو را عدم صدور ویزای آلمان عنوان کردند.

* انتخاب سرمربیان خارجی در فاصله کمی تا بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸

علی دادگر بعد از نشستن بر کرسی فدراسیون تیراندازی درگیر بدهی‌های میلیاردی فدراسیون شد که یکی از آن ها مربوط به دستمزد لازلو سرمربی پیشین تیم ملی بود. دادگر قصد داشت بعد از پرداخت بدهی لازلو دوباه او را به ایران برگرداند تا هدایت تیم ملی را برعهده بگیرد، اما لازلو برای بازگشت به ایران با فدراسیون توافق نکرد. بنابراین فدراسیون تیراندازی در فاصله کمی تا بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ با مربیان خارجی تفنگ و تپانچه قرارداد بست. دادگر در اواخر فروردین با گوران ماکسیموویچ برای رشته تفنگ و در اردیبهشت ماه با الکساندر سماکین برای رشته تپانچه به توافق برسد اما عملکرد این مربیان باید مورد بازنگری قرار گیرد.

* هشدار به فدراسیون جدید 

فدراسیون تیراندازی ایران در سال‌های اخیر با مشکلاتی همراه بود. یکی از بزرگترین مشکلات عدم ثبات در راس مدیریت این فدراسیون بود. گرفتن راس فدراسیون از مهدی هاشمی و سپردن آن به علی دادگر حدود دو سال فدراسیون را با مشکل روبه رو کرد. این آشفتگی سبب شد که تیراندازان ایران با مشکلات عدیده ای همچون کمبود ساچمه و فشنگ و نداشتن مربی خارجی روبه رو باشند. البته با تمام مشکلاتی که از دوره قبل وجود داشت، با این حال تیراندازان در زمان فدراسیون پرحاشیه قبلی مدال های متعددی می گرفتند و این انتظار می رفت که با آرامشی که در تیراندازی بوجود آمده، فدراسیون دادگر به نتایج بهتری دست پیدا کند که البته نتایج بازیهای آسیایی نشان داد این فدراسیون دچار مشکل است و در واقع این رقابتها یک هشدار جدی بود به فدراسیون پر مدال و مهم تیراندازی.

مسابقات قهرمانی جهان اولین مرحله مسابقات کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۰ بود، اما تیراندازان ایرانی ناکام ماندند و باید چشم به مسابقات بعدی داشته باشند. فدراسیون تیراندازی باید بتواند با پیدا کردن دلایل نتایج ضعیف برخی از تیراندازان و فراهم کردن امکانات کافی و  لازم، شرایط بهتری را برای این رشته پرمدال فراهم کند.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

وزنه برداری

تلاش ما رسیدن به مدال آسیایی وزنه برداری بانوان است

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا,  اکبر خورشیدی درباره ی عملکرد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.