اصغر نورالهزاده در گفتوگو با ایسنا، فرایند واگذاری طرح اشتغال روستایی به صندوق کارآفرینی امید، میزان توزیع اعتبارات و پذیرش طرحهای اشتغال را توضیح داد و گفت: از نیمه دوم سال گذشته که قانون توسعه اشتغال روستایی و عشایری تصویب شد و دولت دستورالعمل و شیوهنامه اجرای آن را ابلاغ کرد تا این لحظه نزدیک به ۲۰ هزار و ۹۰۰ طرح از سراسر کشور به ارزش ۱۵۹۰ میلیارد تومان توسط کمیتههای فنی به صندوق کارآفرینی امید ارجاع شده است.
وی درباره توقف چند روزه سامانه کارا اظهار کرد: سامانه کارا از دو بخش اشتغال روستایی و اشتغال فراگیر تشکیل شده که ما تنها در بخش اشتغال روستایی فعال هستیم. دلیل توقف سامانه کارا هم پالایش طرحها بود. برخی افراد طرحهایی را ثبت کرده بودند که ویژگیهای لازم را نداشت یا اعتبار مورد نیاز آن خارج از چارچوبهای پرداخت تسهیلات بود لذا برای آنکه این طرحها پالایش و حذف شوند، چند روزی سامانه کار متوقف بود که در حال حاضر فعال است.
نورالهزاده درباره منابع صندوق کارآفرینی امید برای اختصاص به طرح اشتغال روستایی، گفت: کل منابع ما و منابع صندوق توسعه ملی در مرحله اول جمعا ۱۰۰۰ میلیارد تومان است که ۵۰۰ میلیارد تومان منابع صندوق کارآفرینی امید و ۵۰۰ میلیارد تومان منابع صندوق توسعه ملی است و بیش از ۵۰ درصد طرحها در سراسر کشور به ما معرفی شده است تا از بین آنها بهترین طرحهایی که قابلیت اجرا و توجیه مناسب دارند، انتخاب و برای پرداخت تسهیلات معرفی شوند.
وی افزود: از ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتباری که در اختیار ما قرار گرفته تاکنون ۲۵۸ میلیارد تومان پرداخت کردیم و امیدواریم که تا پایان شهریورماه به اندازه ۱۰۰۰ میلیارد تومان طرح تصویب کنیم و تا پایان سال تمام این منابع جذب شود.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در پاسخ به این پرسش که فرایند پرداخت تسهیلات به چه شکلی دنبال میشود؟ گفت: پرداختها مرحلهای است و متناسب با پیشرفت طرح صورت میگیرد.تسهیلات تماما به شکل LC داخلی و عمدتا در وجه سازنده واریز میشود.
نورالهزاده تصریح کرد: فرایند پرداخت پول یک مساله است و اینکه کسبوکارهای پایدار ایجاد و افراد در مناطق روستایی توانمند شوند و بازار داشته باشند، مساله دیگری است. ما بیشتر روی پایداری کسب وکار تاکید داریم تا دادن وام چراکه هدف قانون اشتغال روستایی هم تنها وام دادن نیست و دولت هم مصمم است که پایداری و توسعه کسب و کار در مناطق روستایی اتفاق بیفتد، چه بسا اگر وام بدهیم و نظارت نکنیم نه تنها مشکلی از روستاها حل نکردهایم بلکه بیشتر به مشکلات روستاییان اضافه کردهایم.
او ادامه داد: بخشی از این طرحها قابلیت اجرایی یا توجیه مالی ندارند و یا نمیتوانند مدارک لازم را ارائه کنند. ما بعد از بررسی، بهترین طرحها را که توجیه مناسب و قابلیت اجرا در روستا را دارند، انتخاب و معرفی میکنیم تا فرایند پرداخت تسهیلات صورت گیرد.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید گفت: خوشبختانه طی دو سال گذشته نتیجه نشان داده سیاست دولت در توسعه کسب و کارهای روستایی و پیادهسازی استراتژی صنعتیسازی در روستاها تحقق یافته است.
نورالهزاده درعین حال استفاده از ظرفیتهای کسب و کار روستایی را مورد تاکید قرار داد و گفت: توسعه کسب و کارها با استفاده از ظرفیت روستاها به خوبی شکل گرفته و اتصال زنجیرههای تامین و تولید در روستاها انجام گرفته و در تعدادی از طرحها اتصال به بازار برقرار شده است. امیدواریم منابع بیشتری به روستاها تزریق شود تا توانمندسازی روستاییان مورد توجه قرار گیرد و تسهیل اتصال به شبکه بازار و عرضه محصولات را رقم بزند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از بررسی و تصویب ۲۰ هزار و ۹۰۰ طرح در کمیتههای فنی خبر داد و افزود: از این میزان تاکنون ۱۰ هزارو ۸۰۰ طرح بررسی و تصویب و نزدیک به ۶۸۷ میلیارد تومان اعتبار برای آن پیشبینی شده و درمجموع ۵۰ درصد طرحها مصوب شده است.
روی پایداری کسب و کارها و توانمندسازی روستاییان بیش از دادن وام تاکید داریم و طرحهایی که توجیه مناسب و قابلیت اجرا در روستا را دارند، انتخاب و برای پرداخت تسهیلات اشتغال معرفی میکنیم.مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید اضافه کرد: از تعداد طرحهایی که مورد پذیرش ما قرار گرفته برای ۸۱۸۰ طرح به ارزش ۴۱۳ میلیارد تومان قرارداد منعقد شده و برای ۶۷۷۰ طرح ۲۵۸ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی پرداخت شده است. بخشی از طرحها هم ویژگیهای لازم برای پایداری کسب و کار را نداشتند که رد شدند و تعدادشان ۴۶۰۰ طرح بوده است.
به گفته نورالهزاده نزدیک به ۱۰ هزار طرح هم در دست صندوق کارآفرینی امید است که در طول دو ماه آینده بررسی مرحله اول آن به اتمام خواهد رسید و پس از آن مرحله اخذ ضمانتها و تکمیل مدارک مورد نیاز برای انعقاد قرارداد و پرداخت تسهیلات آغاز خواهد شد.
وی بیان کرد: تلاش کردیم در بررسی، طرحهایی را تصویب کنیم که روستاییان را توانمند کند. در بیشتر روستاهایی که مراجعه کردهایم، افراد کارگاههایی دایر کردهاند و سازمان آموزش فنی و حرفهای هم ورود کرده و کار آموزش را برعهده گرفته است. این افراد امروز آموزش مهارتی میبینند و در آینده به تولیدکنندگان و کارآفرینان سطح بالاتری تبدیل میشوند و خودشان به طور مستقل این قابلیت را دارند که بخشی از فرایند تولید را برعهده بگیرند.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید از روستای” کردآباد کبودرآهنگ” بهعنوان واحد نمونه در امر اشتغال نام برد و افزود: در سال ۱۳۹۳ به این روستا ورود کردیم و از ۸۵ واحد تولیدی در این روستا ۵۰ واحد را تا سال ۱۳۹۵ مورد حمایت مالی قرار دادیم. اکنون تعداد واحدها به ۳۰۰ واحد افزایش پیدا کرده و خوشه صنعتی بسیار بزرگی در روستا ایجاد شده است؛ به نحوی که تمام خانههای روستا به یک واحد تولیدی تبدیل شدهاند و سیاست صندوق که هر روستا ـ یک محصول و هر خانه ـ یک کارخانه است را رقم زدهاند.
به گزارش کسب و کار نیوز، طرح اشتغال روستایی با هدف توسعه اشتغال در مناطق محروم روستایی، عشایری و مرزی و با اولویت تاسیس تعاونی در روستاهای دارای مزیت نسبی در دستور کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گرفته است. اجرای موفق این طرح، کاهش مهاجرت به شهرها، اشتغالزایی و حل بیکاری در مناطق روستایی و عشایری را به دنبال دارد. مجلس سال گذشته یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی را برای توسعه اشتغال در مناطق محروم و روستایی به تصویب رساند.
انتهای پیام