به گزارش کسب و کار نیوز، به نقل از خبرگزاری رویترز، جان بولتون، مشاور امنیت ملی دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا اظهار کرد: ما سعی کردهایم این پیام را در روزهای گذشته منتقل کنیم که اگر استفاده از تسلیحات شیمیایی برای بار سوم رخ دهد، واکنش ما بسیار قویتر خواهد بود.
وی تصریح کرد: ما در این زمینه با انگلیس و فرانسه که در جریان واکنش به حمله دوم به ما پیوستند، رایزنی کردهایم و آنها هم با ما اتفاق نظر دارند که استفاده مجدد از تسلیحات شیمیایی به واکنشی بسیار جدیتر از جانب ما منجر خواهد شد.
جان بولتون و دیگر مقامهای آمریکایی در ماههای گذشته بارها ادعای واهی استفاده از تسلیحات شیمیایی توسط نیروهای سوریه را در حالی مطرح کردهاند که دمشق تأکید دارد زرادخانههای شیمیایی در این کشور امحا شدهاند و طرف غربی صرفا از این ادعاها برای یافتن بهانه به منظور مداخله در امور داخلی سوریه استفاده میکند.
بولتون همچنین مدعی است، دیوان بینالمللی کیفری از اقدام مناسب در واکنش به “حملات شیمیایی” در سوریه باز مانده است.
او همچنین اعلام کرد، با این نظر که اقدامات آمریکا در سوریه باعث استفاده شبهنظامیان القاعده از تسلیحات شیمیایی شده، مخالف است و بار دیگر دولت مشروع در دمشق را در این زمینه مورد اتهام قرار داد.
بولتون گفت: دولت روسیه و سایرین میگویند آمریکا به القاعده اجازه استفاده از تسلیحات شیمیایی میدهد. این یکی از ناراحتکنندهترین ادعاهای قابل طرح محسوب میشود.
از سوی دیگر، مشاور امنیت ملی آمریکا اعلام کرد که اگر دیوان کیفری بینالمللی به تحقیق درباره اتهام جنایت جنگی علیه نیروهای این کشور در افغانستان ادامه دهد، واشنگتن موضع تهاجمی علیه این دیوان میگیرد و آن را تحریم میکند.
بولتون دیوان کیفری بینالمللی را ناکارآمد، نامشروع و خطرناک خواند که بنیانگذارانش قصد دارند قدرت آمریکا را محدود کنند. به گفته بولتون، دیوان کیفری بینالمللی، رهبری سیاسی آمریکا را نشانه گرفته، اصل تفکیک قوا را نقض میکند، پاسخگو نیست و ماهیتش سیاسی است. به گفته او، “بوروکراتهای لاهه” میخواهند هر کسی را هر جا که خواستند، تحت پیگرد قرار بدهند.
وی تصریح کرد: آمریکا از هر وسیله ممکن برای حفاظت از شهروندان و متحدانش از پیگرد قانونی غیر منصفانه و غیرمشروع در دیوان کیفری بینالمللی استفاده خواهد کرد.
مشاور امنیت ملی آمریکا گفت: واشنگتن با این دیوان همکاری نخواهد کرد، هیج کمکی به این دیوان نخواهد کرد و به این دیوان ملحق نخواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: اگر دیوان کیفری بینالمللی درباره اتهام جنایت جنگی کارمندان خدماتی و اطلاعاتی آمریکا در جنگ افغانستان تحقیق کند، دولت ترامپ با آن مبارزه خواهد کرد و اگر چنین تحقیقی ادامه یابد، دولت ورود قضات و دادستانهای دادگاه لاهه را به آمریکا ممنوع خواهد کرد و کمکهای مالی به این دیوان از طریق سیستم بانکی آمریکا را تحریم و متخلفان را به دادگاه معرفی خواهد کرد.
دادستان دیوان کیفری لاهه در سال ۲۰۰۷ بررسیهای ابتدایی خود را درباره وضعیت افغانستان آغاز کرد و تاکنون بیش از ۱۱۲ مورد شکایت به این نهاد بینالمللی رسیده است.
انتهای پیام