صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / برنامه‌های وزارت علوم برای ادغام و یا انحلال آموزش عالی در راستای ساماندهی دانشگاه‌ها
برنامه‌های وزارت علوم برای ادغام و یا انحلال آموزش عالی در راستای ساماندهی دانشگاه‌ها

غلامی در نشست روسای دانشگاه‌ها اعلام کرد

برنامه‌های وزارت علوم برای ادغام و یا انحلال آموزش عالی در راستای ساماندهی دانشگاه‌ها

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به برخی از انتقادات در زمینه توسعه بدون استاندارد واحدهای آموزشی در کشور، گفت: در این راستا علاوه بر این که نسبت به بازنگری دروس و سرفصل‌ها اقدام شده است، در حال مطالعه برای ادغام و انحلال واحدهای آموزش عالی در راستای ایجاد دانشگاه‌های توانمند هستیم.

بازدید وزیر علوم از مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

به‌ گزارش ‌ایسنا، دکتر منصور غلامی امروز در نشست روسای دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و پارک‌های علم و فناوری در دانشگاه علم و صنعت با بیان این که ما در حوزه دانشگاه‌ها با حداقل انتظارات، آماده همکاری حداکثری با بخش‌های مختلف هستیم، افزود: در مقاطع مختلف در یک سال قبل با مسئولان دستگاه‌ها، نشست‌ها و مکاتباتی داشتیم و به نتایج خوبی نیز دست یافتیم،  ولی در این همکاری‌ها نه ما راضی هستیم و نه کفایت می‌کند.

وی با اشاره به این که ما در مسیر همکاری با دستگاه‌ها مسیر بازی را در نظر گرفته‌ایم، ابراز امیدواری کرد که در آینده دانشگاه‌ها بتوانند بیش از گذشته در خدمت نظام و مردم باشند و رفاه و آسایش و ارتقای جایگاه در حوزه‌های مختلف را به ارمغان بیاورند.

غلامی در ادامه‌ به بیان فعالیت‌های صورت گرفته‌شده در بخش‌های عالی، فناوی و تحقیقات پرداخت و خاطر نشان کرد: در حوزه مدیریت چارچوب‌ها و ضوابط و برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته و در حوزه فناوری نیز تلاش شده است تا رویکرد گسترده‌تری داشته باشیم.

تغییر در آیین‌نامه‌ ارتقای اعضای هیات علمی برای توسعه جایگاه فناوری

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از صحبت‌های خود تغییر در آیین‌نامه‌ ارتقای اعضای هیات علمی را از جمله اقدامات این وزارتخانه برای توسعه جایگاه فناوری در کشور عنوان کرد و گفت‌: ما در تلاش هستیم تا بدون این‌که کل آیین‌نامه‌ را تغییر دهیم، بخش‌هایی از آن را که مربوط به توسعه فعالیت‌های پژوهشی اساتید می‌شود، ارتقا دهیم.

به گفته وی، در ماده “سه” آیین‌نامه‌ ارتقای اساتید در حوزه فعالیت‌های پژوهشی تغییراتی اعمال می‌شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ‌اضافه کرد: این تغییرات اعمال شده است و در سال تحصیلی جدید به دانشگاه‌ها اعلام خواهد شد.

اجرای پروژه‌هایی با سازمان محیط زیست و وزارت نفت

غلامی همکاری با دستگاه‌های مختلف را از دیگر برنامه‌های وزارت علوم نام برد و خاطر نشان کرد: بر این اساس با سازمان محیط زیست پروژه‌ای را تعریف کرده‌ایم که این پروژه‌ کنسرسیومی با حضور چندین دانشگاه است.

وی همکاری با وزارت نفت را از دیگر برنامه‌های این وزارتخانه عنوان کرد و یادآور شد: در این همکاری پروژه‌هایی از اکتشاف و ساخت دستگاه‌ها تعریف شده است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به این که در این پروژه‌های همکاری چند دانشگاه از استان‌ها نیز مشارکت دارند، این امر را نشان‌دهنده ظرفیت خوب دانشگاه‌های استانی عنوان کرد.

در بودجه سال ۹۷ نگاه ویژه‌ای به اعتبارات پارک‌ها شده است

وی با اشاره به راه‌اندازی ۴۳ پارک علم و فناوری در کشور، اظهار کرد: در بودجه سال ۹۷ نگاه ویژه‌ای به اعتبارات پارک‌ها شده است و امیدواریم که در سال جدید با تخصیص اعتبارات لازم به پارک‌ها، این نهاد را به سمت حمایت و پرورش ایده‌های فناورانه و توسعه شرکت‌های دانش بنیان هدایت کنیم.

ایجاد ۱۹۳ مرکز رشد در پارک‌های علم و فناوری
فعالیت چهار هزار شرکت دانش بنیان در کشور

غلامی، ایجاد ۱۹۳ مرکز رشد در پارک‌های علم و فناوری را از دیگر اقدامات عنوان کرد و گفت‌: در این مراکز اعضای هیات علمی و دانش آموختگان تحصیلات تکمیلی شرکت‌های مهمی را راه‌اندازی کرده‌اند. به گونه‌ای که در حال‌ حاضر حدود چهار هزار شرکت دانش بنیان فعال در این مراکز در حال فعالیت هستند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه‌ با اشاره به مزایای راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور، خاطر نشان کرد: برای ایجاد یک شغل پایدار در این شرکتها به ۵۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری نیاز است، ولی برای ایجاد شغل پایدار در بخش‌های صنایع حدود شش برابر آن نیاز به سرمایه‌گذاری است. از این رو ما از این ظرفیت حمایت می‌کنیم و دانشگاه‌ها نیز با شناسایی ظرفیت‌های خود، از ایجاد چنین شرکت‌هایی حمایت خواهند کرد.

هدف‌گذاری معرفی تولیدات علمی در مراودات بین‌المللی

وی همچنین با تاکید بر حفظ روابط بین‌الملل و جایگاه کشور در مراودات بین‌المللی، گفت‌: در این مراودات معرفی تولیدات علمی هدف‌گذاری شده است، چرا که دانشگاه‌ها در حال‌ حاضر در حوزه های لبه دانش در حال‌ فعالیت هستند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین ساماندهی آموزش عالی را از  دیگر برنامه‌های این وزارتخانه نام برد و خاطرنشان کرد: یکی از ایراداتی که به آموزش عالی کشور وارد است، توسعه کمی دانشگاه‌ها و فاقد استانداردهای لازم آن عنوان می‌شود که در این‌ راستا با ساماندهی‌های صورت گرفته شده تعداد واحدهای دانشگاهیرا از دو هزار و ۵۰۰ تا دو هزار و ۸۰۰ دانشگاه، موسسات آموزش عالی و دانشکده به کمی بالاتر از دو هزار موسسه کاهش دادیم.

طرح ساماندهی آموزش عالی، تکلیف برنامه ششم توسعه

وی با تاکید بر این که طرح ساماندهی آموزش عالی، تکلیف برنامه ششم توسعه و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، ادامه‌ داد: در این‌ راستا همچنین نسبت به بررسی عناوین دروس، سرفصل‌ها، بازنگری دروس و جایگزینی دروس قدیمی با دروس جدید اقدام شده است.

ضرورت انجام منطقه‌بندی برای مدیریت موسسات آموزش عالی

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین با تاکید بر ضرورت انجام منطقه‌بندی برای مدیریت موسسات آموزش عالی، گفت‌: در این امر ماموریت‌گرا کردن دانشگاه‌ها در سطح منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی مدنظر است و امیدواریم که این طرح برای اعلام نظر به‌زودی ابلاغ شود.

انتقاد از توسعه کمی بدون برنامه موسسات آموزش عالی
ارتباط دانشگاه‌های بزرگ با کوچک تقویت می‌شود

غلامی با انتقاد از توسعه کمی بدون برنامه موسسات آموزش عالی در کشور، اظهار کرد: در بازدید از یکی از موسسات آموزش عالی که بیش از ۳۰ سال سابقه فعالیت داشته است، مشاهده کردیم که به دلیل این که نتوانسته است در منطقه خود تاثیرگذاری لازم را داشته باشد، ناامید شده و دچار ضعف‌هایی است، از این رو ما در این طرح تقویت ارتباط دانشگاه‌های بزرگ  با کوچک را مدنظر داریم.

وی همچنین با اشاره به این که در این‌ راستا ممکن است ادغام‌هایی صورت گیرد، گفت‌: ادغام واحدهای آموزش عالی و منحل شدن آنها پس از مطالعات و بررسی‌های لازم صورت خواهد گرفت.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از صحبت‌های خود هدف این وزارتخانه‌ها را ایجاد دانشگاه‌های مقتدر با واحدهای توانمند وابسته به آنها در استان‌ها عنوان کرد و افزود: این طرح به‌زودی عملیاتی خواهد شد و جزئیات آن را اعلام می‌کنیم.

غلامی در ادامه‌ صحبت‌های خود با اشاره به مساله اشتغال‌پذیری دانش‌آموختگان دانشگاهی، افزود: در حال‌ حاضر نسبت به عدم اشتغال‌پذیری دانش‌آموختگان دانشگاهی انتقاداتی صورت می‌گیرد که این دفاع خود را دارد،  ولی ما در حال‌ حاضر تعداد زیادی دانش‌آموخته داریم که به دلیل ‌نگاه‌هایی که در انتخاب رشته تحصیلی وجود داشته است، موفق به انتخاب شغل مناسب نبودند که شاید بخشی از این بحران مربوط به شرایط کشور باشد، ولی بخشی از آن به دیدگاه دانش‌آموختگان بستگی دارد که بتوانند خودشان اشتغال‌آفرینی کنند و برای دیگران نیز شغل ایجاد کنند.

معرفی مشاغل و مهارت‌ها در حوزه‌های کارآفرینی

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این که ما گام‌هایی برای رفع این مشکل برداشته‌ایم، معرفی مشاغل و مهارت‌ها در حوزه‌های کارآفرینی را از  جمله این اقدامات نام برد و گفت‌: در شرایط فعلی یکی از زمینه‌های مناسب برای ایجاد اشتغال روشن کردن آینده شغلی است و شرایطی را فراهم کنیم که جوانان بتوانند به خودشان متکی باشند.

غلامی با اشاره به چالش دانشگاه‌ها در سال تحصیلی گذشته، گفت‌: در سال تحصیلی گذشته با مدیریت جدی و دقت رؤسای دانشگاه‌ها علاوه بر این که توانسته‌اند فعالیت آموزشی خود را انجام دهند، توانسته‌اند علی‌رغم محدودیت‌های منابع مالی به خوبی دانشگاه‌ها را اداره کنند.

وی همچنین ‌اضافه کرد: در سال تحصیلی جاری نیز علی‌رغم محدودیت‌های مالی آمادگی برای ورود به سال تحصیلی جدید را داریم و امیدواریم که در سال جدید تحصیلی از تخصیص اعتبارات و حمایت مسئولان برخوردار باشیم.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

«افزایش سن بازنشستگی» از فروردین ۱۴۰۳/ با قانون جدید چگونه می‌توان زودتر از موعد بازنشسته شد؟

به گزارش کسب و کار نیوز، محمد محمدی با اشاره به موافقت شورای نگهبان با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.