صفحه اصلی / اقتصادی / بانک / بخشنامه جدید بانک مرکزی برای ارز صادراتی‌ها
بخشنامه جدید بانک مرکزی برای ارز صادراتی‌ها

بخشنامه جدید بانک مرکزی برای ارز صادراتی‌ها

بانک مرکزی در بخشنامه‌ای اعلام کرد: صادرکنندگان کالاهای غیر از پتروشیمی، فولاد و فلزات رنگی مکلف به ٤ شیوه تعیین‌شده می‌توانند ظرف مدت سه ماه رفع تعهد ارزی کنند.

بانک مرکزی در بخشنامه‌ای شیوه‌های رفع تعهد ارزی را تعیین کرده و مدت زمان سه‌ماهه را برای بازگشت ارز حاصل از صادرات کالاهای غیر از پتروشیمی و فولاد اعلام کرده است.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از تسنیم، در نسخه‌ای از این بخشنامه که از سوی کنفدراسیون صادرات ایران منتشر شده، چهار روش رفع تعهد ارزی مشخص شده است.

بر اساس این بخشنامه، علاوه بر اینکه صادرکنندگان کالاهای غیر از پتروشیمی و فولاد باید ظرف سه ماه ارز خود را به کشور بازگردانند، مکلفند به ۴شیوه تعیین‌شده رفع تعهد ارزی کنند:

١ ــ واردات در مقابل صادرات خود یا اشخاص ثالث

٢ ــ پرداخت جهت تسهیلات ارزی اعم از فاینانس، ریفاینانس، یوزانس

٣ ــ فروش ارز به بانک‌ها و صرافی‌های مجاز

۴ ــ سپرده‌گذاری ارزی نزد بانک‌ها.

در بخشنامه بانک مرکزی که از سوی غلامرضا پناهی سرپرست معاونت ارزی صادر شده است، آمده است: به‌استناد مفاد نامه ۲۰ مردادماه دبیر هیئت دولت مبنی بر تکلیف تمامی دستگاه‌های اجرایی بر رعایت سیاست‌های ارزی ابلاغی بانک مرکزی و در راستای اجرایی کردن بند (۳) تصویب‌نامه تاریخ ۱۶ مرداد سال جاری هیئت وزیران موضوع «برگشت ارز حاصل از صادرکنندگان و برگشت ارز حاصل از صادرات کالا به چرخه اقتصادی کشور» به‌شرح ذیل اعلام می‌شود:

۱ ــ گمرک مکلف است پیش از اظهار الکترونیک صادرات در پنجره واحد تجارت فرامرزی نسبت به اخذ سیستمی تعهد بازگشت ارز حاصل از صادرات از صادرکننده به‌شرح فرم پیوست اقدام و تأییدیه مربوطه را از بانک مرکزی دریافت کند.

۲ ــ گمرک موظف است اطلاعات پروانه‌های صادراتی موضوع بند (۱) را به‌طور برخط و سیستمی به بانک مرکزی ارسال کند.

۳ ــ صادرکنندگان کالا موظفند حداکثر ظرف مدت زمانی سه ماه از تاریخ صدور پروانه صادراتی گمرکی، حداقل ۹۵ درصد ارزش فوب کالای صادرشده را به چرخه اقتصادی کشور بازگردانند و از طریق سامانه جامع تجارت به بانک مرکزی اظهار کنند. ۵ درصد باقی‌مانده به‌منظور تأمین هزینه‌هایی از قبیل بازاریابی، تبلیغات و دفاتر خارج از کشور و نظایر آن در اختیار صادرکننده خواهد بود.

تبصره: مصادیق بازگشت ارز حاصل از صادرات بیش از سه ماه توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین خواهد شد.

۴ ــ نحوه بازگردانی ارز به چرخه اقتصادی کشور برابر مقررات و سیاست‌های بانک مرکزی می‌تواند به یک یا ترکیبی از شکل‌های زیر صورت گیرد:

الف ــ واردات در مقابل صادرات خود یا اشخاص ثالث

ب ــ پرداخت اقساط بدهی ارزی تسهیلات فاینانس، ریفاینانس و یوزانس خود

پ ــ فروش ارز به بانک‌ها و صرافی‌های مجاز

ت ــ سپرده‌گذاری ارزی نزد بانک‌ها

۵ ــ ارائه خدمات و تسهیلات ویژه به صادرکنندگان توسط تمامی دستگاه های اجرایی از جمله خدمات و تسهیلات بانکی، صدور و تمدید کارت بازرگانی و اعطای سایر مشوق‌های صادراتی و نظایر آن منوط به رفع تعهد ارزی صادرکنندگان و استعلام برخط و سیستمی دستگاه ذی‌ربط از بانک مرکزی است.

۶ ــ بانک مرکزی موظف است امکان استعلام اطلاعات تعهدات ارزی صادرکنندگان را برای تمامی دستگاه‌های متولی اجرایی و نظارتی به‌طور برخط و سیستمی فراهم کند.

این دستورالعمل در (۶) بند جهت اجرا به تمامی دستگاه‌های ذی‌ربط ابلاغ شده است.

همچنین مطالعه کنید:

افزایش قیمت برنج و حبوبات در ماه گذشته

به گزارش کسب و کار نیوز، حسین فرهادی سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی بیان داشت: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.