صفحه اصلی / سرخط خبرها / رنگین کمان «فرهنگ ایرانی» در مشهد
رنگین کمان «فرهنگ ایرانی» در مشهد

رنگین کمان «فرهنگ ایرانی» در مشهد

در 20 هزار مترمربع جا و در گوشه ای از پایتخت معنوی ایران، رنگین کمانی از فرهنگ، رسوم و سنت های چند هزار ساله اقوام ایرانی پدیدار شده که در چارچوب نمایشگاهی از صنایع دستی و گردشگری تجلی یافته است.

وارد نمایشگاه که می شوی سفری به ایران بزرگ را آغاز می کنی، ۲۳ استان از شمال، جنوب، شرق و غرب کشور گرد هم آمده اند تا داستان فرهنگ ایران زمین را بازگو کنند و داشته های فرهنگی و قومی و اجدادی را یادآور شوند؛ اینجا عرصه خودباوری و ایمان به ظرفیت های فرهنگی و تمدنی است
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، نمایشگاه صنایع دستی و جاذبه های سرمایه گذاری در مناطق گردشگری، جشنواره غذاهای محلی، جشنواره آواها و نواهای بومی و محلی و شب های فرهنگی شهرستانی در فضایی بانشاط آهنگ خوشی را نواخته که صدای دلنشینش هر انسان فرهنگ دوستی را به سوی خود جلب می کند.
پانزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته به همراه نهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی در کنار چندین برنامه و جشنواره های متنوع فرهنگی از ۱۱ شهریور در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی مشهد دایر شده و تا امروز ۱۵ شهریور پذیرای شهروندان مشهدی و زائران بارگاه نورانی علی بن موسی الرضا (ع) است.
یکی از نقاط قوت و جذابی که مردم را در پانزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری به سوی خود جلب کرده تنوع فرهنگی از صنایع دستی گرفته تا موسیقی، غذا، سنت ها و آداب و رسوم اقوام ایرانی از جمله کرد، آذری، ترک، بلوچ، لر، ترکمن، بختیاری، عرب و فارس است که ایرانی کوچک را در مشهدالرضا (ع) شکل داده و تلفیقی از فرهنگ ایران اسلامی را به نمایش گذاشته است.
همزمان با این نمایشگاه نهمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی ایران نیز در محل نمایشگاه بین المللی مشهد دایر شده است.

** ایرانگردی در ۲۰ هزار مترمربع
مدیرعامل شرکت نمایشگاه بین المللی مشهد به خبرنگار ایرنا گفت: پانزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته به همراه نهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی از ۱۱ شهریور ماه در محل دایمی نمایشگاه بین المللی مشهد دایر شده است.
علیرضا هوشنگ نژاد اظهار داشت: این نمایشگاه از شش ماه پیش با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برنامه ریزی شد تا با هدف ایجاد زمینه مناسب برای آشنایی شرکت ها و تولیدکنندگان داخلی و خارجی با ظرفیت ها و فناوری روز، معرفی توانمندی های شرکت ها، دعوت از هیات های تجاری داخل و خارج کشور و برگزاری همایش ها و کارگاه های آموزشی برپا شود.
وی ادامه داد: کل فضای در اختیار گذاشته برای این نمایشگاه ۲۰ هزار مترمربع است. بخش هتل داری و صنایع وابسته در سالن فردوسی، صنایع دستی در سالن عطار، شهرستان های خراسان رضوی در سالن های ابوسعید، مولوی و انوری به ارایه دستاوردها و توانمندی های خود مشغول شدند.
مدیرعامل شرکت نمایشگاه بین المللی مشهد گفت: ۲۲۸ مشارکت کننده داخلی و سه مشارکت کننده و نمایندگی برندهای خارجی شامل ۲۳۱ شرکت در زمینه هتل داری، هشت شرکت در زمینه دفاتر هواپیمایی، ۱۷شرکت در مورد صنایع دستی، ۱۵۷ مشارکت کننده در زمینه بوم گردی، چهار سرکت کننده در زمینه شهرستان های استان و مشارکت کنندگانی از ۲۳ استان کشور در این نمایشگاه حضور یافتند.
وی افزود: زمینه فعالیت مشارکت کنندگان در این نمایشگاه خدمات هتل داری، سفر، گردشگری، تجهیزات هتلی و صنایع دستی است.
در کنار این نمایشگاه هفته های فرهنگی استان ها، جشنواره غذا، جشنواره آواها و نواها، همایش بررسی راهکارها و فرصت های تمرکززدایی سرمایه گذاری و سه کارگاه آموزشی تکنیکهای بازاریابی و فروش در اقامتگاه های بوم گردی، روش های تامین منابع مالی پروژه های سرمایه گذاری گردشگری و نیز آشنایی با فرایندهای سرمایه گذاری خارجی در پروژه های گردشگری برگزار شده است.
او ادامه داد: کل شرکت کنندگان این نمایشگاه در قالب ۲۳۱ غرفه در شش هزار و ۶۰۰ مترمربع فضای نمایشگاهی دستاوردها و توانمندیهای خود را در معرض بازدید عموم قرار داده اند.
مدیرعامل شرکت نمایشگاه بین المللی مشهد گفت: این رویداد فرهنگی پس از ۱۰ سال از آخرین دوره برگزاری آن روز یکشنبه هفته جاری با حضور معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و همچنین استاندار خراسان رضوی گشایش یافت و تاکنون مورد استقبال قابل توجه مردم قرار گرفته است.
وی افزود: ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ۲۳ استان کشور در این نمایشگاه حضور یافته اند تا در همایشها و کارگاههای آموزشی متناسب با رشته کاری خود شرکت کنند و ظرفیتهای فرهنگی و گردشگری را به نمایش گذارند.
هوشنگ نژاد ادامه داد: در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان سال حمایت از تولید ایرانی نامگذاری شده این نمایشگاه گردشگری محلی برای عرضه و نمایش تولیدات فرهنگی ایران زمین است و به نحوی از این نوع تولیدات حمایت کرده و اصیلترین کالای ایرانی یعنی صنایع دستی را به نمایش گذاشته است.
وی گفت: حضور پرتعداد خودروها در پارکینگ نمایشگاه و تسهیلاتی که برای مردم در این فضای نمایشگاهی فراهم شده نشانگر توجه و باور مردم به داشته های فرهنگی ایران زمین و علاقه مندی آنان به برگزاری چنین نمایشگاههایی است که زمینه نشاط و شادی را نیز فراهم می کند.
مدیرعامل شرکت نمایشگاه بین المللی مشهد افزود: ظرف چند روز برگزاری این نمایشگاه دو هیات تجاری از هرات افغانستان و کشور مالزی از آن دیدن کرده اند. همچنین غرفه داران نمایشگاه خواستار افزایش روزهای برگزاری شدند که نشانگر استقبال زیاد مردم از این رویداد فرهنگی است.

** بهترین فرصت برای آشنایی بیشتر با گردشگری
سرپرست معاونت سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته همزمان با نمایشگاه صنایع دستی و هفته های فرهنگی خراسان رضوی و جشنواره های غذا و آواهای محلی باعث شکل گیری ترکیبی از جاذبه های فرهنگی ایران شده است.
احمد دیناری افزود: در این نمایشگاه همه ظرفیت های فرهنگی، صنایع دستی، سوغات، حوزه گردشگری و هتل داری کشور در معرض نمایش قرار گرفته تا مردم ضمن آشنایی با آنها از اوقات فراغت خود برای دیدن جاذبه های گردشگری و آشنایی بیشتر با سنن و آداب و رسوم و صنایع دستی هر منطقه بهره گیرند.
وی ادامه داد: در کنار معرفی ظرفیت ها، جاذبه های گردشگری، فرهنگی و صنایع دستی «همایش بررسی راهکارها و فرصتهای تمرکز زدایی سرمایه گذاری» و سه کارگاه آموزشی روش ها و فنون بازاریابی و فروش در اقامتگاه های بوم گردی، روش های تامین منابع مالی پروژه های سرمایه گذاری گردشگری و آشنایی با فرایندهای سرمایه گذاری خارجی در پروژه های گردشگری برگزار شدند تا سرمایه گذاران با روشهای صحیح آشنا شوند.
سرپرست معاونت سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: چند نوع سرمایه گذاری در حوزه گردشگری وجود دارد که مهمترین آن در حوزه خدمات زیربنایی است زیرا تا زمانی که زیرساخت ها نظیر آب، برق، مخابرات، گاز، راه دسترسی و امکانات رفاهی برای یک جاذبه گردشگری فراهم نشود امکان بهره گیری مردم از آن وجود ندارد.
وی افزود: یکی از مهمترین مشکلات بخش سرمایه گذاری در حوزه گردشگری طولانی بودن فرآیند سرمایه گذاری و وجود بوروکراسی اداری با توجه به سهیم بودن دستگاه های اجرایی متعدد برای تصمیم گیری در این حوزه است زیرا اکثر سرمایه گذاری ها نیازمند پیگیری در سطح کلان مدیریتی است و این فرآیند طولانی باعث ناامیدی سرمایه گذار می شود.
دیناری ادامه داد: سرمایه گذاری در حوزه گردشگری خراسان رضوی با توجه به حجم بالای جاذبه های فرهنگی، مذهبی، تاریخی و گردشگری قابل مقایسه با سایر نقاط ایران نیست زیرا تعداد پروژه های سرمایه گذاری در این حوزه بسیار زیاد و میزان سرمایه گذاری حجیم است.
وی گفت: نخستین اقدامی که باید برای تسهیل سرمایه گذاری در حوزه گردشگری انجام داد کوتاه کردن فرآیندهای سرمایه گذاری است بطوری که همه اقدامات مرتبط و دستور عمل ها در قالب یک سامانه با عضویت همه دستگاه های اجرایی دست اندرکار تعریف شود تا دیگر بوروکراسی (کاغذ بازی) اداری حذف و فرایندها با شتاب و سهولت انجام شوند.
دیناری افزود: اکنون ۲۸۰ پروژه گردشگری با حجم سرمایه گذاری ۷۵ هزار میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۱۰ هزار و ۲۵۰ نفر در خراسان رضوی در دست اجرا است.
همچنین همزمان با هفته دولت امسال ۱۰ پروژه گردشگری با سرمایه گذاری دو هزار و ۴۰ میلیارد ریال در این استان به بهره برداری رسید و تا پایان سال نیز در صورت تامین هزینه های مالی ۷۰ پروژه گردشگری دیگر راه اندازی می شود.

** نمایشگاه صنایع دستی ارتباط بین تولید و فروش
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: امسال نهمین نمایشگاه صنایع دستی ایران همزمان با نمایشگاه گردشگری برگزار شده و برپایی این دو رویداد فرهنگی در کنار هم یک همپوشانی مناسب در خصوص جاذبه های گردشگری بوجود آورده که صنایع دستی را نیز دربرمی گیرد.
محمد مطیع افزود: در مجموع برگزاری نمایشگاه برای بخش صنایع دستی در کنار برگزاری جشنواره غذاهای بومی و محلی فرصتی به منظور معرفی داشته های فرهنگی در این خصوص و ایجاد ارتباط بین سرمایه گذاران و فعالان حوزه کسب و کار با هنرمندان و صنعتگران حوزه صنایع دستی است.
وی ادامه داد: هرچند نباید انتظار داشت که همه مخاطبان را بتوان یکجا در نمایشگاه برای دیدن صنایع دستی و آشنایی آنها با این نوع هنر صنعت جمع کرد و در چهار روز برگزاری نمایشگاه فروش قابل توجهی در این حوزه داشت اما اینگونه نمایشگاهها می بایست در طول سال استمرار داشته باشند.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: فروش در بخش صنایع دستی یکی از مسائل اصلی است چون اغلب صنعتگران در فروش محصولات خود مشکل دارند. فروشگاههای فعلی صنایع دستی که در سطح شهرها دایر هستند به دلیل فقدان ارتباط با کارگاههای تولید صنایع دستی جوابگوی نیاز نیستند.
وی افزود: وظیفه تولیدکننده صنایع دستی فروش آن نیست و تخصص لازم را نیز در این حوزه ندارد. فروش صنایع دستی یک تخصص است که باید در مکان خاص توسط یک متخصص انجام گیرد لذا نمایشگاه فقط فرصتی برای معرفی محصولات و ایجاد حلقه ارتباط بین فروشنده و تولیدکننده می باشد.
مطیع ادامه داد: باید دیوار بین تولیدکننده و فروشنده برداشته شود و این دو با یکدیگر آشتی کنند و نزدیکتر شوند. نمایشگاه صنایع دستی بهترین مکان برای برداشتن این دیوار و نزدیکی این دو بخش است.
وی بر لزوم توسعه فروشگاههای ویژه فروش صنایع دستی در سطح شهر تاکید و بیان کرد: فروشگاههای متعددی توسط دولت برای بخش صنایع دستی در خراسان رضوی ایجاد و بعدها به بخش خصوصی واگذار شدند که اکنون این تعداد جوابگوی نیاز نیست.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: واحدهای صنفی زیر نظر اتحادیه فروشندگان صنایع دستی و گلدوزان مشهد نیز به صورت جسته و گریخته به عرضه صنایع دستی مشغول هستند و باید در زمینه فروش صنایع دستی به صورت تخصصی ورود جدی داشت.
وی افزود: سازمان میراث فرهنگی اخیرا طرحی در قالب ‘ارائه نشان اعتماد' به فروشگاههای صنایع دستی اجرا کرده تا فروشگاههای خوب و تخصصی در زمینه فروش این نوع محصولات را معرفی و به عنوان یک برند در بخش فروش معرفی کند. تاکنون ۱۰ فروشگاه صنایع دستی در خراسان رضوی موفق به دریافت این نشان شده اند.
مطیع ادامه داد: صنعتگران صنایع دستی خراسان رضوی در ۲۱ رشته صنایع دستی تولید دارند و در حوزه ابریشم کشی، سنگ تراشی و گوهرسنگها شاخص هستند.

* بهترین زمان جذب گردشگر
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: اینکه بعد چند سال تعطیلی نمایشگاه گردشگری در مشهد دایر شد اقدام خوبی در جهت اهمیت موضوع گردشگری به ویژه در شهری مانند مشهد است.
محمدسعید ولی زاده افزود: ایران قطب گردشگری و شهر مشهد پایتخت معنوی کشور بزرگ و متمدن ما است. خراسان رضوی هزار واحد اقامتی رسمی دارد و با هزار و ۷۰۰ واحد تاسیسات گردشگری این استان رتبه نخست کشور را در این زمینه به خو اختصاصد داده است.
وی ادامه داد: بالاترین کیفیت خدمات هتلداری در مشهد به گردشگران ارائه می شود و با توجه به نوسانات قیمت ارز سفر به ایران و حضور در مشهد برای گردشگران خارجی ارزان شده و می بایست شاهد حضور بیشتر آنان در ایران به ویژه مشهد باشیم.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی خراسان رضوی گفت: با توجه به نزدیکی ایام محرم و صفر برگزاری نمایشگاه بین المللی گردشگری در مشهد بهترین زمان برای جذب گردشگران بیشتر به این شهر است. می توان با تقویت صنعت گردشگری ضمن درآمدزایی بخشی از مشکلات اشتغال را نیز حل کرد.
وی افزود: استقبال قابل توجه زائران ایرانی و غیرایرانی از نمایشگاه بین المللی گردشگری مشهد نشانگر توجه آنان نسبت به ظرفیتهای فرهنگی و گردشگری کشور است لذا با سرمایه گذاری درست در این بخش می توان ضمن ارائه خدمات مناسب، گردشگران بیشتری را جذب کرد.
ولی زاده ادامه داد: ۴۵۰ دفتر مسافرتی زیر پوشش انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی در خراسان رضوی فعالیت دارند. همه این دفاتر، هتلها و پروازهای مربوط به گردشگران در شهر مشهد و استان با استانداردهای جهانی همخوانی دارند و بهترین خدمات را با نازلترین قیمت عرضه می کنند.

* استقبال از هفته های فرهنگی شهرستانها
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: برگزاری هفته های فرهنگی شهرستانهای این استان همزمان جشنواره آواها و نواهای محلی و بومی در طول مدت زمان برپایی نمایشگاه گردشگری مشهد استقبال پرشور و قابل توجه مردم را در پی داشت.
جعفر مروارید افزود: برگزاری هفته های فرهنگی تدبیری برای گفتمانسازی بین فرهنگها، سنتها و قومیتها، نشاط آفرینی و تقویت روحیه ملی به منظور ایجاد ثبات و انسجام اجتماعی است. انسجام، ثبات و تحول فرهنگی مبتنی بر گفت و گوی دوطرفه می باشد و این دیالوگ دوطرفه فرهنگی در نمایشگاه مشهد نمود یافته است.
وی ادامه داد: هفته فرهنگی شهرستانهای استان خراسان رضوی با رویکرد امید و نشاط اجتماعی، معرفی عناصر و اجزای فرهنگ بومی و محلی، دیپلماسی فرهنگی، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، معرفی ظرفیتهای مختلف شهرستانها و ایجاد فضای همگرایی و انسجام در قالب ۱۵۵ غرفه در فضای دو هزار و ۵۰۰ مترمربع از نمایشگاه بین المللی مشهد از ۱۱ شهریور ماه به مدت یک هفته ادامه دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در این برنامه ها جاذبه های فرهنگی، هنری و گردشگری، مفاخر و شخصیتهای علمی، فرهنگی، فرهنگ بومی و محلی هر شهرستان معرفی می شوند و هنرمندان آن شهرستان اجرای برنامه دارند.
وی افزود: امیدواریم برگزاری هفته های فرهنگی شهرستانها در طول سال تداوم یابد. مشهد علاوه بر اینکه یک شهر زیارتی و از تجارت معنوی برخوردار است تجارت فرهنگی آن نیز با تجارب معنوی آمیخته می شود و مشهد الگوی خوبی از یک شهر زیارتی – فرهنگی منبعث از فرهنگ غنی و سبک زندگی ایرانی اسلامی در دنیا ارائه دهد.
مروارید ادامه داد: امید و زندگی در نمایشگاه گردشگری مشهد نمایان است زیرا ایران اسلامی مجموعه ای از سلائق مختلف، آداب و رسوم، سنتها و فرهنگهای مختلف می باشد و قدرت و قوت کشور نیز در گرو به رسمیت شناختن همین تفاوتها است.
وی گفت: در این نمایشگاه یاد می گیریم تفاوتهای فرهنگی را ببینیم و آنها را حذف نکنیم. این تفاوتها در کنار هم شئون مختلف سبک زندگی را در ایران اسلامی نشان می دهند. همچنین در این چارچوب شاهد گفت و گوی فرهنگی هستیم که با زبان انجام نمی شود بلکه بخش عمده ای از آن حاصل انتقال تجارب و نشان دادن سبک زندگی بومی و تفاوتها است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: کسانی که به مشهد و بازدید از نمایشگاه گردشگری می آیند شاهد گفت و گوی فرهنگی هستند و با دیدن این تفاوتها و گفت و گوها احساس غرور و اعتماد ملی می کنند.
وی ادامه داد: آنچه در این نمایشگاه به نمایش درآمده به جوانان و فرزندانمان می گوید که ایران چقدر غنی و توانمند است و گرچه تحت فشار اقتصادی قرار دارد اما با تکیه بر همین داشته های فرهنگی، هنری و میراث خود می توان روحیه غرور ملی را حفظ کرد و جریان اقتصاد فرهنگ را که تکمیل این موضوع است ادامه داد.
مروارید گفت: تنوع فرهنگی، کالایی و آیین و رسومی که در نمایشگاه گردشگری مشاهده می شود به ما یادآور می سازد که غنای فرهنگی خود را مدیون پیشینیان و رسوم گذشته هستیم و تبیین مفهوم هویت با تکیه بر همین میراث گذشته امکانپذیر می شود.
وی افزود: آداب و رسوم گذشته باید تفسیر، روزآمد و با تکیه بر نسل جوان بازتولید شود اما این بازتولید و نوآوری می بایست در سایه اعتماد و اتکا به گذشته باشد زیرا هیچ ملتی با پشت پا زدن به گذشته خود نمی تواند آینده اش را بسازد.
پانزدهمین نمایشگاه سراسری گردشگری و صنایع وابسته همزمان با نهمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی ایران تا ۱۵ شهریور ماه در محل دائمی نمایشگاه بین المللی مشهد دایر است.

همچنین مطالعه کنید:

پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از ۲۰۶ همت گذشت

به گزارش کسب و کار نیوز، این تسهیلات را ۹۵۱ هزار و ۱۲۷ نفر از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.