صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / معرفی حدود ۳۰ رقم برنج در موسسه تحقیقات برنج
معرفی حدود ۳۰ رقم برنج در موسسه تحقیقات برنج

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج مازندران مطرح کرد

معرفی حدود ۳۰ رقم برنج در موسسه تحقیقات برنج

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج مازندران با بیان اینکه برنج این استان در صدر برنج‌های سالم جهان است، گفت: واردات، ضربه مهلک بر پیکره صنعت برنج وارد می‌کند.

 

مرتضی نصیری با بیان اینکه کشاورزان در این استان از یافته‌های روز دنیا استفاده نمی‌کنند، اظهار کرد: انتقال یافته‌ها در کشاورزی مازندران به دلیل علاقمندی پایین کشاورز به کندی صورت می‌گیرد.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، وی با بیان اینکه حدود ۳۰ رقم برنج را در موسسه تحقیقات برنج معرفی کردیم، تصریح کرد: هر کدام از این رقم‌ها می‌تواند اثرگذاری مناسبی را در مناطق مختلف داشته باشد.

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج مازندران، با اشاره به اینکه روش‌های آبیاری جدید که آبیاری تناوبی(سیلندرهای مشبک) نام دارد تا ۳۰ درصد می‌تواند مصرف آب را کاهش دهد، خاطرنشان کرد: شیوه کار آن به گونه‌ای است که سیلندرهای مشبکی در داخل خاک قرار می‌گیرند و بر اساس کاهش آب بر روی خاک، آبیاری را انجام می‌دهند که باعث غرقاب نشدن برنج و هوادهی بهتر می‌شود.

نصیری با بیان اینکه کشاورزان پیش از کشاورزی خاک زمین خود را آزمایش کنند و مصرف کودها بر اساس آزمایش خاک صورت بگیرد، تصریح کرد: در منطقه مازندران آبیاری تناوبی بسیار مناسب است و تا ۳۰ درصد مصرف آب را به ویژه برای کشاورزانی که از آب چاه استفاده می‌کنند، کاهش می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه در موسسه تحقیقات برنج حدود ۴۰۰ نوع کود وجود دارد که بیشترین نیاز گیاه برنج به کودهای ازت، فسفر، بتاسه و روی است، خاطرنشان کرد: اگر مصرف کود زیاد باشد در خاک نفوذ کرده و میزان حجم مجاز را در آن افزایش می‌دهد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه برنج‌های ایرانی از سلامت بهتری نسبت به همتای خارجی خود برخوردار هستند چرا که مصرف سموم در مازندران عمدتا پایین‌تر از حد مجاز است، گفت: عناصر سنگین در برنج‌های خارجی زیاد است و این عناصر در خاک‌هایی به وجود می‌آید که از پساب‌های کارخانجات صنعتی همانند برنج هندی آبیاری می‌شوند.

وی ادامه داد: عناصر سنگین که نمونه آن آرسنیک است چون حالت تجمعی دارد در بلندمدت موجب ایجاد بیماری‌های سخت گوارشی، پوست و حتی انوع سرطان نیز می‌شود.

نصیری در مورد سوزاندن کاه و کلش در زمین‌های کشاورزی نیز گفت: سوزاندن باعث می‌شود تا مواد غذایی خاک و بقایای گیاه از بین برود که به کشاورزان این امر توصیه نمی‌شود.

پیشنهاد و راهکار

وی افزود: بهترین راه این است که کشاورزان کاه را پیش از کشت دوم جمع‌آوری کرده و با بسته‌بندی آن به عنوان غذای دام استفاده کنند، همچنین توصیه می‌شود در کشت مجدد کاه را تا حد امکان در سطح زمین پخش کنند که موجب کاهش آب و تسریع در جوانه زدن گیاه می‌شود.

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج مازندران در ادامه سخنان خود به مشکلات فروش برنج اشاره و خاطرنشان کرد: در مازندران برندهای تجاری ثابت و قابل اعتماد برای فروش برنج نداریم چرا که تجارت ما یک حلقه مفقوده است و علمی نیست و حلقه تولید باید به مصرف متصل شود.

وی با اشاره به اینکه معضلی که برنجکاران دارند به قیمت برنج برمی‌گردد افزود، وقتی هزینه تولید بالا باشد و قیمت برنج منطقی نباشد کشاورز راغب به تولید برنج نمی‌شود، گفت: درحالیکه قیمت کود، سم و برداشت ماشین بالا رفته است، قیمت برنج تغییری نکرده است.

نصیری با بیان اینکه واردات ضربه مهلکی به کشاورزان می‌زند و انگیزه را از کشاورز می‌گیرد، تاکید کرد: کشاورزان باید دانش خود را در مورد برنج ارتقا دهند و حتی برای افزایش علم خود هزینه کند چرا که با ارتقا دادن دانش کشاورزی می‌توان هزینه‌ها را به مقدار زیادی کاهش داد.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

برآورد ۴۰ تا ۵۰ هزار تومانی نرخ بنزین سوپر وارداتی

به گزارش کسب و کار نیوز، عماد رفیعی مشاور مدیر عامل شرکت پالایش و پخش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.