به گزارش کسب و کار نیوز، طاهر موهبتی در اجلاس سراسری مدیران سازمان بیمه سلامت ایران که امروز در بیمارستان قائم(عج) مشهد برگزار شد، با بیان اینکه «۸۵ بیمهشدگان کشور از بیمه رایگان استفاده میکنند»، اظهار کرد: سازمان بیمه سلامت، ۱۱ میلیون نفر از جمعیت کشور را بیمه رایگان کرده است.
وی ادامه داد: منابع سازمان بیمه سلامت در سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ نسبت به هزینههای سازمان ۱۶درصد تأخیر داشته است. بدین معنا که مصارف ما از درآمدمان پیشی گرفته است. یکی از بدترین شرایط بیمه سلامت در زمینه بیمه سلامت ایرانیان است. در واقع ۴ میلیون و ۳۹۶ هزار نفر به علل گوناگون همچون رایگان شدن بیمه ایرانیان از صندوق جدا شده بودند.
موهبتی تصریح کرد: این درحالی است که بیمه ایرانیان دارای ۲۷ درصد منابع بودند و در مصارف ۵۰ درصد هزینه داشت. در این راستا هر ساله منابع سازمان بیمه سلامت نسبت به مصارف آن تأخیر دارد.
وی با بیان این که «بیمه سلامت ۴هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۵ زیان انباشته داشت»، خاطرنشان کرد: سئوال اینجاست که از سال ۱۳۷۴ که سازمان بیمه سلامت ایجاد شده تا به امروز چه اتفاقی افتاده که هیچ مدیری نمیتواند بهدرستی سازمان بیمه سلامت را مدیریت کند؟ آیا میتوان گفت همه مدیران ناتوان بودهاند؟
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه «نخستین نکته در این راستا عدم رشد متوازن است»، بیان کرد: در واقع منابع ما با مصارف یکی نیست، نمیشود که سرمایه و ثروت ما یک چهارم برخی از کشورها باشد، اما عملکرد ما در حوزه سلامت همانند دیگر کشورها باشد که این کار امکانپذیر نیست.
وی افزود: هنگامی که مجلس شورای اسلامی مصوبهای را تصویب و ارجاع میکند در حالی که منابع مورد نظر را در نظر نگرفته باشد، مدیر نمیتواند بهدرستی شرایط را مدیریت کند. نمونه این شرایط، مصوبه خدماتدهی به بیماران خاص است که منابع مورد نظر برای آن در نظر گرفته نشده است.
موهبتی تصریح کرد: یکی از کملطفیهایی که میشود این است که وجود برخی مشکلات حوزه سلامت در کشور را به طرح تحول نظام سلامت نسبت دهند، طرحی که موجب خوشنودی مردم شده است. در اواخر دولت قبل که موضوع تحریمها جدی شد، منابع مالی وجود داشت، اما دارو وجود نداشت. در مراکز بهداشتی و درمانی پزشک حضور نداشت و در مناطق محروم نیز پزشک متخصص نبود.
وی با تأکید بر اینکه «طرح تحول نظام سلامت، کمک بزرگی به مناطق محروم کرد»، گفت: یکی از مشکلات ما این است که در ابتدای امر قرار بود ۵ میلیون نفر تحت پوشش بیمه باشند در حالی که ۱۱ میلیون نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند. این درحالی است که حتی برای ۵ میلیون نفر از خزانه هزینه در نظر گرفته نشده است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به کسریهای این سازمان، بیان کرد: بر اساس بررسیهای انجام شده برای یک خانواده سه نفره که ۱۰۰ هزار تومان بودجه به ما ارائه میشود، ۱۳۲ هزار تومان هزینه میکنیم و زمانی که این میزان کسری را ضربدر خانوارها کنیم سالانه ۱۵۰ میلیارد تومان کسری داریم.
وی در رابطه با وضعیت سازمان در زمان انتقال به وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد: بر اساس بررسیهای قانونی به دلیل انباشت زیانهایی که داشتیم باید سازمان بیمه سلامت منحل میشد. در واقع ۵۱۶ برابر زیان انباشته داشتیم.
موهبتی یادآور شد: در هنگام تحویل سازمان بیمه سلامت به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وضعیت سازمان در زمینه بدهی در دانشگاهها ۱۴ ماه بوده است این درحالی است که امروز معوقات ما به ۳ ماه رسیده است. همچنین از اول فروردین ۱۳۹۷ در زمینه پرداخت بدهیها بهروز شدهایم و هر ماه ۷۰ درصد هزینههای بیمارستانها را پرداخت میکنیم.
وی ادامه داد: در گذشته سازمان بیمه سلامت ۱۱ ماه به داروخانهها بدهی داشته است در حالی که امروز پرداختیهای سازمان بهروز شده که اقدامی ارزشمند است.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: برابر گزارش رسمی هیئت مدیره در سال ۹۶، باید ۱۰ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان انباشت زیان داشته باشیم که خوشبختانه امروز این زیان وجود ندارد. امروز جمعیت بیمهشدگان جدید ما به ۳۹۰ هزار نفر رسیده است.
وی بیان کرد: برخی از افراد تلاش دارند مجموعه گیرنده خدمت را به مجموعه دارنده خدمت بدبین کنند. اگر امنیت ذهنی مردم گرفته شود بر روند درمان آنها تأثیر میگذارد. ما هرگز قرار نیست به خدمت خدشه وارد کنیم و محرومان را ارجاع دهیم. در این راستا دانشگاههای علومپزشکی یاریگر ما بودند.
انتهای پیام