صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / تولید بیو روانکار با استفاده از روغن پسماند خوراکی
تولید بیو روانکار با استفاده از روغن پسماند خوراکی

توسط پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس صورت گرفت

تولید بیو روانکار با استفاده از روغن پسماند خوراکی

پژوهشگران گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه تربیت مدرس با استفاده از روغن پسماند خوراکی موفق به تولید بیوروانکار به کمک فناوری پیشرفته راکتور جریان‌نوسانی شدند.

 

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، مسعود دهقانی که این پژوهش در قالب پایان‌نامه کارشناسی ارشد وی انجام شده در این باره توضیح داد: بیوروانکارها نسل جدیدی از روانکارها هستند که از اصلاح شیمیایی روغن‌های حاصل از زیست توده به‌دست می‌آیند و یکی از حلقه‌های بسیار مهم و اساسی در زنجیره محصولات تولید شده در بیوپالایشگاه‌ها و همچنین منبعی پایدار برای آینده صنایع روانکار به شمار می‌روند.

وی افزود: در این تحقیق راکتور آزمایشگاهی ناپیوسته جریان نوسانی به منظور شدت بخشی فرآیند تولید بیوروانکار طراحی، ساخته و ارزیابی شد.

دهقانی یادآور شد: برای این منظور از واکنش “ترانس‌استریفیکاسیون” دو مرحله‌ای برای تولید “تری متیلول پروپان استر” (بیوروانکار) از روغن پسماند آشپزخانه به عنوان ماده اولیه مقرون به صرفه استفاده شد.

این پژوهشگر درباره نحوه انجام این پژوهش تشریح کرد: مرحله اول واکنش تبدیل “تری گلیسیرید” به “متیل استر” بود که مقادیر پارامترهای بهینه برای بیشینه سازی بازده واکنش متیل استر به صورت فرکانس نوسان ۱/۴ هرتز، فاصله بین بفل پنج سانتی متر و دمای واکنش ۶۰ درجه سانتی گراد توسط نرم افزار بهینه سازی گزارش شد. مقدار بازده واکنش متیل استر در شرایط بهینه و زمان واکنش ثابت پنج دقیقه برابر ۹/۸۱ درصد به‌دست آمد. همچنین مقادیر پارامترهای عملکردی بهینه به منظور بیشینه سازی بازده واکنش بیوروانکار و کمینه سازی انرژی مصرفی سامانه به صورت فرکانس نوسان۶/۳ هرتز، فاصله بین بفل پنج سانتی متر، نسبت مولی TMP به متیل استر چهار و مقدار کاتالیست پتاسیم کربنات یک درصد (از وزن متیل استر) حاصل شد. در شرایط بهینه تعیین شده و زمان واکنش ۳۰ دقیقه، بازده واکنش ۳۳/۸۳ درصد و انرژی مصرفی سامانه KJ/Lit ۵۰۳ به‌دست آمد.

وی درباره نتیجه این پژوهش گفت: نتایج در پایان نشان داد که مشخصات فیزیکوشیمیایی بیوروانکار تولید شده از روغن پسماند خوراکی مطابقت بسیار خوبی با استاندارد ISO VG10 مربوط به روغن‌های پایه روانکار دارد و می‌تواند به‌عنوان منبع روغن پایه روانکار مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تربیت مدرس، این پژوهش با راهنمایی دکتر برات قبادیان، عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس انجام شده است.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

خبر خوب برای معلمان و بازنشستگان/ واریزی ۳۷ میلیون تومانی در راه است

به گزارش کسب و کار نیوز، معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۱ از تعیین رتبه خود توسط …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.