به گزارش کسب و کار نیوز، به نقل از رویترز، ریاست جمهوری ترکیه در حکمی اعلام کرد که “هیئت تحریر الشام” را در لیست گروههای تروریستی خود قرار داده است.
این حکم ریاست جمهوری ترکیه که در روزنامه رسمی ترکیه منتشر شده، با قطعنامه سازمان ملل در ماه ژوئن گذشته مطابقت دارد.
سازمان ملل در ژوئن گذشته هیئت تحریر الشام را به لیست افراد و سازمانهایی اضافه کرد که داراییهای آنها به دلیل ارتباط با القاعده و داعش بلوکه شده است.
هیئت تحریر الشام در هشتم ژانویه ۲۰۱۷ از ادغام چند گروه سلفی و از جمله “جبهه النصره” به وجود آمد که شاخه القاعده در سوریه به شمار میآید.
تروریستها دو پل در نزدیکی ادلب را منفجر کردند
از سوی دیگر، دیده بان حقوق بشر سوریه جمعه اعلام کرد که گروههای مخالف موسوم به “جبهه ملی آزادسازی” مستقر در استان ادلب که از سوی ترکیه تشکیل شدهاند پیش از حمله وسیع نیروهای ارتش سوریه به این استان به منظور ناممکن ساختن ورود نیروهای دولتی به مناطق حساس ادلب دو پل مهم در نزدیکی این استان را منفجر کردند.
این دو پل در منطقه “دشت الغاب” در حومه استان “حماه” و در نزدیکی ادلب قرار داشتند و اراضی تحت سیطره گروههای مخالف را به مناطق تحت تسلط دولت سوریه مرتبط میکردند.
در همین راستا، رامی عبد الرحمان، مدیر دیدهبان حقوق بشر سوریه، نهاد وابسته به مخالفان سوری در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه اظهار داشت: گروههای مخالف به دنبال رصد تانکها و ادوات دولت سوریه در نزدیکی منطقه این دو پل را منفجر کردند.
تحلیلگران بر این عقیدهاند که هدف اول ارتش سوریه منطقه دشت الغاب و شهرک “جسر الشغور” واقع در مرز ادلب باشد.
به گفته تحلیلگران، این عملیات نظامی احتمالا شامل مناطقی از جنوب ادلب نیز میشود که بزرگراه بینالمللی حلب به دمشق از آن جا عبور میکند.
این درحالی است که همزمان با ارسال تجهیزات نظامی به نزدیکی ادلب توسط ارتش سوریه، گروههای مخالف نیز به منظور مقابله با حمله احتمالی ارتش درحال آماده سازی خود، حفر خندق و ایجاد خاکریز هستند.
در همین راستا، ابو مروان، از سرکردگان گروه جبهه ملی آزادسازی در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه گفت: ما در حال تلاش برای تقویت و مجهز کردن نقاط مختلف برای مواجهه با هرگونه اقدام نظامی توسط نیروهای نظام سوریه هستیم. ما فعالیت و مراکز نیروهای نظام سوریه را رصد میکنیم و درصورت مشاهده هرگونه تحرکی از سوی آنها ما نیز آماده پاسخ نظامی در همه محورها هستیم.
استان ادلب از جمله مناطق کاهش تنش و آخرین پناهگاه گروههای مخالف و تروریستی در سوریه به شمار میرود و آزادسازی آن نیز برای ارتش سوریه از اهمیت بالایی برخوردار است، چراکه این امر به معنای پایان گروههای مخالف سوری مسلح در این کشور است و از آنجایی که این استان در مرز ترکیه واقع شده و این کشور ترس آن را دارد که در صورت حمله ارتش سوریه به این استان موج عظیمی از آوارگان سوری راهی ترکیه شوند، مخالف انجام این عملیات است و به عقیده تحلیلگران ارتش سوریه برای انجام این عملیات باید رضایت ترکیه را جلب کند.
در همین راستا، سرگئی لاوروف اظهار کرده است که در حال بررسی امکان ایجاد چند گذرگاه انسانی در ادلب هستند، تا غیرنظامیان بتوانند در صورت آغاز عملیات آزادسازی ارتش از مناطق خود خارج شوند.
وی در کنفرانس مطبوعاتی گفت: همچنان مذاکرات برای ایجاد چند گذرگاه انسانی در ادلب در جریان است و دولت سوریه از طریق توافق با رؤسای مناطق مختلف در ادلب تلاشهای خود را برای دستیابی به طرحهای صلح محلی در مناطق مختلف این استان افزایش داده است.
لاوروف در ادامه تصریح کرد، تمامی این موارد اقدامات پیشگیرانه دولت سوریه برای محافظت از غیرنظامیان را تایید میکند.
این مقام روس در ادامه اظهاراتش گروههای مسلح در ادلب را به استفاده از غیرنظامیان به عنوان سپرانسانی و ترساندن گروههای مخالف از مذاکره با نیروهای نظام سوریه متهم کرد.
انتهای پیام