صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / تلاش برای بهبود خواص مکانیکی پوشش‌های کروم کربن با همکاری دانشگاهیان
تلاش برای بهبود خواص مکانیکی پوشش‌های کروم کربن با همکاری دانشگاهیان

در قالب فراخوانی صورت می‌گیرد

تلاش برای بهبود خواص مکانیکی پوشش‌های کروم کربن با همکاری دانشگاهیان

از سوی مرکز صنعتی‌سازی نانو فناوری کاربردی فراخوانی با موضوع «بررسی اثر افزودن کربن بر رفتار مکانیکی و تریبولوژی پوشش CrCN اعمال شده با روش تبخیر قوس کاتدی» با هدف بهینه‌سازی خواص مکانیکی پوشش‌های کروم کربن ‌اعلام شد.

 قطعات هواپیما

به گزارش کسب و کار نیوز، مرکز صنعتی‌سازی نانو فناوری کاربردی (ICAN) جهت توسعه‌ همکاری‌های فناورانه، توسعه‌ کاربردها و محصولات مبتنی بر نیاز صنعت،  فراخوانی برای طرح‌های نوآورانه با عنوان “بررسی اثر افزودن کربن بر رفتار مکانیکی و تریبولوژی پوشش CrCN (پوشش کروم کربن نیترید خلاء سخت) اعمال شده با روش تبخیرقوس کاتدی”‌ اعلام کرده ‌است.

هدف از این فراخوان یافتن درصد بهینه کربن به ‌منظور کاهش ضریب اصطکاک ضمن افزایش سختی است. کاربرد این پوشش در صنایع قطعه‌سازی است و موضوع این طرح می‌تواند در قالب پایان‌نامه کارشناسی ارشد و دکتری مطرح شود.

در طرح‌های ارائه شده مطالعات و معیارهایی چون مطالعه ساختار بلوری پوشش‌ها با روش XRD، انجام آزمون سایش پین بر روی دیسک (ضریب اصطکاک و کاهش وزن)، ارزیابی خواص مکانیکی (نانو سختی و مدول یانگ) و بررسی اثر ضخامت و زبری سطحی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

به دلیل پایین بودن نسبی ضریب اصطکاک در پوشش نانوساختار بر پایه‌ CrN، این پوشش به شدت در صنایع شکل‌دهی فلزات اعم از کشش عمیق مورد استفاده قرار گرفته است و بهبود کیفیت پوشش نامبرده، موجب بهبود عملکرد آن خواهد شد. از این رو برای افزایش عملکرد قالب لازم است در حد امکان ضریب اصطکاک و سختی آن به ترتیب کاهش و افزایش یابد تا شکل‌دهی فلزات آسان شود.

پژوهشگران در شرکت سخت‌آرا بعنوان «کارگزار تخصصی نانوپوشش» ستاد ویژه توسعه فناوری نانو به این مهم دست یافته‌اند که افزودن عنصر کربن (با استفاده از گاز استیلن) در محدوده ۱۰ تا ۳۰ درصد کل به عنوان عنصر بین‌نشین، موجب کاهش ضریب اصطکاک شده و افزایش تولید را به همراه داشته است.

بهره‌برداری از تجهیزات آزمایشگاهی و صنعتی پوشش‌دهی، دریافت مشاوره‌ فنی و کسب و کاری، تأمین کامل هزینه‌های مواد اولیه، تأمین هزینه‌های آزمایش، مشخصه‌یابی و اثبات کارایی، دریافت امکانات تحقیقاتی و آموزشی، همکاری با شرکت‌های فعال و موفق در حوزه‌ نانو و ارتباط و تعامل با متقاضیان صنعتی به دلیل انجام پروژه‌ مبتنی بر نیاز صنعت و امکان ادامه‌ همکاری با پلتفرم نانوپوشش‌های سخت ICAN جهت توسعه‌ بازار و انتفاع مالی مجری طرح به صورت درصدی از قرارداد ارائه خدمات به متقاضی صنعتی از جمله حمایت‌ها و امکاناتی است که توسط ICAN برای طرح‌های برتر ارائه می‌شود.

بر اساس اعلام ستاد نانو، آخرین مهلت برای ارائه‌ طرح‌ها ۳۰ شهریور ۹۷ خواهد بود.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

خبر خوب برای معلمان و بازنشستگان/ واریزی ۳۷ میلیون تومانی در راه است

به گزارش کسب و کار نیوز، معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۱ از تعیین رتبه خود توسط …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.