حجت الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنور در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه طرح جامع شفافیت اقدامات نمایندگان آماده شده و با امضای ۳۰ نماینده در این هفته با دوفوریت تقدیم هیات رئیسه مجلس میشود، گفت: این طرح ذو ابعاد است و تمام فعالیتها، اقدامات، ماموریتها، حضور و غیاب و آرای نمایندگان به طور شفاف در آن مشخص میشود و در اختیار مردم قرار میگیرد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در خصوص استیضاح وزیران بیان کرد: در مواقعی یک مهره ناکارآمد در دولت وجود دارد و دولت نیز به دلایلی آن را کنار نمیگذارد، مجلس در این زمان ورود پیدا میکند و این فرد ناکارآمد را کنار میگذارد و بدین شکل به دولت کمک میکند ولی در بعضی مواقع استیضاح کمک به دولت نیست و برای چوب لای چرخ کار دولت گذاشتن است.
وی ادامه داد: ممکن است چند نماینده گاهی تشخیص غلط، مطالبات نادرست و توقعات بیجا داشته باشند و به همین دلیل وزیر به جای اینکه به دنبال مسائل جاری وزارت و حل مشکلات باشد، باید به دنبال جمع کردن مطالب برای پاسخ به استیضاح باشد و بعد نیز با یک زد و بند استیضاح کنار گذاشته میشود.
ذوالنور تصریح کرد: اصل استیضاح نکته خوبی است و به عنوان یک حق برای نمایندگان در قانون گنجانده شده است، اگر مجلس از این حق درست استفاده کند، به دولت برای ترمیم کابینه کمک میکند و اگر درست استفاده نکند باعث ضرر و اختلال در کار دولت است.
وی با اشاره به شعار شفافیت، پاسخگویی و کارآمدی که به عنوان شعار هفته دولت امسال انتخاب شده است، گفت: شفافیت زمینه پاسخگویی است و پاسخگویی میدان کارآمدی را فراهم میکند؛ به عنوان مثال چون اکنون کسی از رای نمایندگان خبر ندارد، نماینده برای رای دادن دقت لازم و کار علمی درست را انجام نمیدهد؛ ولی اگر نماینده بداند که در بین جامعه، مردم از رای او اطلاع دارند و مطالبه میکنند، مجبور به پاسخگویی است.
نماینده قم در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: پاسخگویی باعث میشود که مسئول به دنبال کار درست و دقیق برود، زیرا باید جواب منطقی و قانع کننده برای اقدامات خود داشته باشد تا به مردم ارائه دهد؛ بنابراین سه مقوله شفافیت، پاسخگویی و کارآمدی کاملا در راستای هم هستند.
وی در خصوص مشکلات ایجاد شده در زمینه ارز عنوان کرد: متاسفانه ارز دولتی توسط دولت به صورت نادرست برای واردات کالاهای غیر ضروری و لوکس تخصیص داده شده است و مشکلات فعلی ایجاد شده است، به همین دلیل رییس جمهور برای پاسخ به سوالات نمایندگان در این خصوص و موارد دیگر ۶ شهریورماه در مجلس حضور پیدا میکند.
ذوالنور در خصوص اینکه اگر نمایندگان از پاسخ رییس جمهور قانع نشوند، گام بعدی چیست، بیان کرد: پس از پاسخ رییس جمهور تک تک سوالات به رای گذاشته میشود و اگر نصف بعلاوه یک نفر از نمایندگان از سوال قانع نشوند، دو حالت وجود دارد؛ اگر اثبات شود که در خصوص آن مسئله رییس جمهور مرتکب نقض قانون و استنکاف از اجرای قانون شده باشد، سوال به قوه قضاییه ارجاع میشود، اگر نمایندگان از پاسخ قانع نشوند ولی در خصوص آن موضوع رییس جمهور نقض قانون نکرده باشد، رییس جمهور تنها یک توبیخ دریافت میکند.
انتهای پیام