احمد محمدی فر در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه حدود ۴۵۰ هزار دانش آموز اتباع در کشور وجود دارند که ۱۰۲ هزار نفر از آنها فرزندان خانوادههایی هستند که حضورشان در ایران غیرمجاز بوده اما در راستای اجرای فرمان مقام معظم رهبری در مدارس ثبت نام شدهاند اظهار کرد: در سال ۹۵ در خصوص تحصیل رایگان مصوبهای در هیات وزیران تصویب شد که فرزندان مهاجرین هم مانند فرزندان ایرانیان از تحصیل رایگان برخوردار باشند که در حال حاضر نیز برای این افراد تحصیل رایگان فراهم است.
وی ادامه داد: ممکن است در برخی مدارس مبلغی از خانوادهها به هنگام ثبتنام دریافت شود که این مبلغ شهریه نیست بلکه کمک خانوادهها به مدرسه است و در دریافت وجه کمکی فرقی میان یک خانواده ایرانی و خانواده اتباع وجود ندارد. یعنی همان کمکی که یک خانواده ایرانی به هنگام ثبتنام فرزندش به مدرسه میکند خانواده اتباع نیز انجام خواهد داد به عبارت دیگر هیچ تفاوتی بین خانواده مهاجرین و خانواده ایرانی در پرداخت کمک به مدرسه وجود ندارد.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور با اشاره به اینکه هیچ تفاوتی در تحصیل دانش آموز ایرانی با دانش آموز مهاجر وجود ندارد، گفت: تحصیل برای دانشآموزان اتباع رایگان است و اگر مدرسهای شهریه گرفت و یا اقدامی فراتر از مصوبه هیات وزیران انجام داد، تخلف انجام داده؛ زیرا در مصوبه هیات دولت امکان تحصیل برای فرزندان مهاجران مشابه فرزندان ایرانی فراهم شده است.
به گفته محمدی فر، همچنین وزارت آموزش و پرورش با وسواس زیادی موضوع تحصیل رایگان دانش آموزان اتباع را پیگیری میکند و در جلسهای نیز وزیر آموزش و پرورش دستورات مؤکدی صادر کردند که مدارس حق ندارند چیزی فراتر از یک خانواده ایرانی و یا رفتاری متفاوتتر از رفتاری که با یک خانواده ایرانی دارند، با خانواده اتباع خارجی داشته باشند و این سیاست نظام و سیاست آموزش و پرورش است.
وی در ادامه گفت: موارد اطلاع داده شده در خصوص تخلف مدارسی که برای ثبتنام دانش آموزان اتباع شهریه دریافت کردهاند را پیگیری کردیم. بنابراین اگر دانش آموز اتباع خارجی بی دلیل ثبت نام نشود یا به دلیل اینکه شهریه پرداخت نکرده،ثبت نام نشود و یاحتی رفتاری غیر از رفتاری که با یک خانواده ایرانی میشود با آنها شود، تخلف مدرسه بوده و قابل پیگیری است.
محمدیفر تصریح کرد: نحوه ثبت نام دانش آموزان اتباع مشابه ایرانیان است و برای فرزندان خانوادههای غیرمجازی که میخواهند برای اولین بار در مدرسه ثبتنام کنند برگه تأییدیه سلامت هم لازم است که البته این موضوع هم مشابه دانش آموزان ایرانی است.
امکان تحصیل دانشجویان اتباع در هر رشته و در هراستان فراهم شده است
وی در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به اینکه حدود ۱۷ هزار دانشجو در حوزههای مختلف پزشکی، مهندسی، انسانی، علوم پایه و … مشغول به تحصیل هستند، اظهار کرد: برخی استانها که حضور اتباع در آنها غیرمجاز بود، اتباع را در دانشگاههایشان ثبتنام نمیکردند که البته این موضوع از سال گذشته حل شد و امروز دانشجویان میتوانند در هر دانشگاهی که پذیرفته شدند ثبت نام کنند. همچنین محدودیتی حتی در نوع رشته هم وجود ندارد و حتی در کشور، دانشجویان پزشکی اتباع و فارغ التحصیلان پزشکی هم وجود دارند و اعتبار مدرکشان مشابه مدرک دانشجویان ایرانی است.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در ادامه صحبتهایش به بحث اشتغال اتباع فارغ التحصیل نیز اشاره کرد و گفت: فارغ التحصیلان اتباع در ایران تابع قانون اشتغال اتباع خارجی هستند که چارچوب مشخصی دارد و وزارت کار نیز متولی امر است. همچنین با کشور افغانستان نیز صحبتهایی کرده ایم که به دلیل نیاز این کشور به جوانان تحصیل کرده امکان بازگشت دانشجویان افغانی را به کشورش فراهم کنند تا هم برای جوانان امکان اشتغال فراهم باشد و هم به آبادانی کشور افغانستان کمک شود از طرفی در بین این جامعه نیز امید ایجاد شود؛ اما در مجموع موضوع اشتغال یکی از مشکلات کشور است و فارغ التحصیلان ایرانی نیز در این زمینه مشکلاتی دارند.
وی در پایان همچنین به استانهایی که امکان حضور اتباع پناهنده در آنجا فراهم شده است اشاره کرد و گفت:۱۵ استان را برای اقامت اتباع تعیین کردهایم که این استانها شامل خراسان رضوی، گلستان، سمنان، تهران، البرز، قزوین، قم، اصفهان، یزد، هرمزگان، بوشهر، مرکزی ،فارس، کرمان و خراسان جنوبی است؛ البته این استانها براساس حضور اتباع تعیین شده است و برای اتباعی که با گذرنامه یا برای امور سرمایه گذاری و تجاری وارد کشور می شوند محدودیتی برای اقامت وجود ندارد.
انتهای پیام