صفحه اصلی / استان ها / کردستان / آسم در کمین مردم کردستان
آسم در کمین مردم کردستان

آسم در کمین مردم کردستان

فوق تخصص ریه بیمارستان توحید سنندج، با بیان اینکه، 8 تا 10 درصد مردم استان کردستان، سابقه علائم و بیماری آسم را تجربه کرده‌اند گفت: ژنتیک افراد و وجود آلرژن های محیطی از جمله ریزگردها، از علل اصلی بروز حمله آسم است که در منطقه ما نیز غلظت بالایی دارد.

آسم

دکتر صباح حسنی در گفت و گو با خبرنگار، اظهار کرد: فوق تخصص ریه، رشته ای است که با کلیه بیمارهای ریوی شامل بیمارهای عفونی، التهابی، خود ایمنی و بیمارهایی که در رابطه با کنترل تنفس و خواب و بیماران نیازمند مراقبت ویژه است، سروکار دارد.

وی با بیان اینکه بیماری آسم از بیماری هایی است که از قدیم‌الایام میان مردم شایع بوده و باعث مرگ و میر شده است تصریح کرد: در حال حاضر به دنبال پیشرفت علمی و داروهای جدید میزان مرگ و میر بر اثر بیماری آسم بسیار کاهش پیدا کرده و به ندرت اتفاق می‌افتد.

فوق تخصص ریه بیمارستان توحید سنندج، با بیان اینکه، ۸ تا ۱۰ درصد مردم کردستان، سابقه علائم و بیماری آسم را تجربه کرده‌اند گفت: ژنتیک افراد و وجود آلرژن های محیطی از جمله ریزگردها، از علل اصلی بروز حمله آسم است که در منطقه ما نیز غلظت بالایی دارد.

حسنی با اشاره به اینکه، بیماران مبتلا به برونشیت مزمن ریه ای از جمله بیشترین بیماران ریه ای هستند که به علت استفاده از سیگار، تنباکو و تماس با دودهای پخت و پز در منازل خصوصا در روستا به این بیماری مبتلا شده اند، افزود: در منطقه ما بیشترین علائم مبتلا شدن به آسم استفاده از مواد سوزاننده حیوانی و چوب در منازل روستایی و یا شهری است، این بیماران در حال حاضر به وسیله داروهای جدید علائم‌شان بهتر  و به وسیله تغییر در فرهنگ مردم کاهش پیدا کرده است.

وی ذکرکرد: استفاده از سیگار و قلیان می‌تواند شیوع این بیماری را در مناطق شهری و روستایی به طور مساوی افزایش دهد که با توجه به استراتژی‌های اخیر در نظام سلامت و عدم جلوگیری از قلیان در ملع عام، شیوع آن در سال‌های آینده در کشور ما نیز مجدد افزایش می‌یابد.

فوق تخصص ریه بیمارستان توحید سنندج، عنوان کرد: تومورهای ریه، از دیگر بیماری های ریه است که به دلیل تماس افراد با دود ناشی از سیگار، بیمارهای شغلی و تماس با پشم شیشه به وجود می‌آید که با توجه به استفاده وسیع سیگار در جامعه، بروز این بیماری نیز در حال افزایش است.

حسنی بیان کرد: عدم مصرف سیگار، عدم استفاده از دود در محل زندگی، استراتژی های کشوری و استانی در کاهش ریزگردها در مناطق شهری و روستایی و استراتژی های محافظتی در مورد افرادی که با مواد سمی کار می‌کنند، از جمله عوامل موثر در پیشگیری از بیماری ریوی است که باید رعایت شود.

وی با اعلام اینکه بروز بیماری ریوی در آقایان بیشتر از زنان است افزود: زنان در ابتلا به بیماری ریه حساس تر هستند بهد طوریکه اگر مقدار کمی هم از سیگار و قلیان استفاده کنند بیشتر در معرض بیماری ریه قرار می‌گیرند.

فوق تخصص ریه بیمارستان توحید سنندج، اظهار کرد: بخش تخصصی ریه بیمارستان توحید سنندج ۱۳ سال قبل افتتاح شده و شامل بخش ریه و ۲ بخش مراقبت ویژه است که توسط متخصصین ریه اداره می‌شود.

حسنی اشاره کرد: در مرکز استان تشخیص بیمارهای تومور ریه به وسیله انجام برونکوسکوپی تشخیصی در بیمارستان توحید انجام می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: جهت تاسیس آزمایشگاه تنفس و خواب نیز اقداماتی صورت گرفته که هنوز دستگاه های مربوط توسط دانشگاه علوم پزشکی کردستان خریداری نشده است.


انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

مرغ‌

تست اعتیاد مرغ‌های کردستان منفی اعلام شد

به گزارش کسب وکار نیوز به نقل از ایسنا, مجتبی ورمقانی با تکذیب خبر خوراندن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.