دکتر فایق یوسفی در گفتوگو با ایسنا، گفت: هپنوتیزم تاریخچه پر رمز و رازی دارد و این موضوع به قرن ۱۷ بازمیگردد.
وی با اشاره به اینکه هیپنوتیزم در آن دوران طرفداران زیادی پیدا کرد و بیماران نیز به این وسیله درمان میشدند، افزود: به مرور زمان فهمیدند که هپنوتیزم مغناطیس نیست فقط با ایجاد تمرکز و تلقین کردن اتفاق میافتد و دانشمندان متعددی به این نتیجه رسیدند که “هیپنوتیزم” تمرکز عالی فکر است که با ایجاد تمرکز و القا میتوان فرد را به این حالت برد.
این متخصص روانشناسی کودک و نوجوان در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه هیپنوتیزم باید فقط در اختیار متخصصین روانشناسی و روانپزشکی بالینی که دوره دیده در هیپنوتیزم هستند انجام شود، افزود: فردی که هیپنوتیزم میکند، باید با آسیب شناسی آشنا باشد و بیماریهای روانپزشکی را بشناسد؛ چراکه انجام هیپنوتیزم برای یک سری از اختلالهای روانپزشکی، مضر است.
یوسفی با بیان اینکه به طور کلی هیپنوتیزم در درمان بیمارهای روانپزشکی شدید مانند پارانویا و اسکیزوفرنی ممنوع است، افزود: هیپنوتیزم برای کسانی که بیماری قلبی و عروقی دارند، مضر است؛ چون اگر فردی که هیپنوتیزم میکند روانپزشک یا متخصص روانشناسی نباشد، نمیتواند درست تلقین کند و فرد را در معرض خطر سکته قلبی قرار دهد.
وی عنوان کرد: هیپنوتیزم بحثی کاملا پزشکی و روانشناسی است و نباید دیگران برای سرگرمی و تفنن از آن استفاده کنند و باید نسبت به افراد غیرکارشناس که این کار را انجام میدهند، پیگرد قانونی انجام شود؛ چراکه به جان و روان افراد آسیب میرسانند.
این متخصص روانشناسی کودک و نوجوان در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با بیان اینکه هیپنوتیزم یک تکنیک است که همراه با سایر تکنیکهای روانشناسی دیگر بر روی اختلالات روانپزشکی کاربرد دارد، گفت: از هیپنوتیزم میتوان برای درمان سایر بیماریها و کسانی که از ارتفاع، آسانسور، رعد و برق و حیوانات و… و. میترسند، استفاده کرد.
یوسفی افزود: هیپنوتیزم برای افرادی که در زندگی روزمرهشان دچار استرس و افسردگی هستند و همچنین کاهش درد بیماران، سرطان در کودکان و بزرگسالان تا حد زیادی مفید است.
این متخصص روانشناسی کودک و نوجوان در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، افزود: فردی برای لکنت زبان به بیمارستان مراجعه کرد و دلیلش را نمیدانست که چطور دچار شده است، به وسیله هیپنوتیزم فهمیدیم که این فرد در دوران ابتدایی به دلیل درس نخواندن، توسط پدرش به شدت تنبیه شده و به مرور زمان به لکنت زبان مبتلا شده است. در واقع هیپنوتیزم دلیل بیماری را معلوم و روش درمان را آسان میکند.
یوسفی با اشاره به اینکه تاثیر هیپنوتیزم بر روی کاهش درد دندان، بدون تزریق در دندانپزشکی نیز کاربرد دارد، افزود: استفاده از هیپنوتیزم برای افرادی که به ماده بیحسی قبل از درمان دندان آلرژی و یا از ترزیق وحشت دارند، میتوان با القا و تلقین دندان فرد را بیحس کرد و بدون درد، مرحله درمان دندان را شروع کنند.
وی با بیان اینکه زایمانهای بدون درد یا با درد اندک از طریق هیپنوتیزم امکان پذیر است، خاطرنشان کرد: مادران باردار از اوایل بارداری میتوانند به متخصص روانپزشکی و روانشناسی دوره دیده در هیپنوتیزم مراجعه کرده و چند بار در این دوران هیپنوتیزم میشوند و در زمان زایمان، پزشک متخصص در اتاق عمل فرد را هیپنوتیزم میکند و بدون درد و راحت زایمان میکند.
انتهای پیام