صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / تولید نانو پودرهای استخوانی با قابلیت کاربرد در ارتوپدی

تولید نانو پودرهای استخوانی با قابلیت کاربرد در ارتوپدی

محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان مرکز رشد دانشگاه خواجه نصیر طوسی نانو پودرهای استخوانی تولید کردند که با قیمت‌ کمتر نسبت به نمونه مشابه خارجی، دارای کاربردهای گسترده در حوزه ارتوپدی و دندانپزشکی است.

آزمایشگاه

مسعود مرادجو مجری طرح در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره افزود: یکی از محصولاتی که در همه جراحی‌های فک و صورت، کاشت ایمپلنت‌ها و ارتوپدی استفاده می‌شود، پودرهای استخوانی است که در کنار فلزات کار گذاشته می‌شود.

وی ضمن بیان اینکه با انجام تحقیقات، ما این پودر را به صورت سنتزی تولید کردیم، خاطر نشان کرد: هر نیم سی سی نمونه آلمانی این محصول ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار تومان قیمت دارد اما محصول تولید شده در این شرکت با قیمت ۹۰ هزار تومان به بازار عرضه شده است.

مرادجو با بیان اینکه به دلیل قیمت و کیفیت، این پورد استخوانی با استقبال حوزه‌های پزشکی مواجه شده است، ادامه داد:‌ این محصول به عنوان ماده مصرفی در همه اعمال جراحی استفاده می‌شود و در حوزه‌های ارتوپدی و دندانپزشکی نیز کاربردهای وسیعی دارد.

مجری طرح با بیان اینکه پودرهای استخوانی از دو منبع انسانی (اهدایی) و سنتزی تولید می‌شود، خاطر نشان کرد: نمونه‌های انسانی از سوی پزشکی قانونی به شرکت‌ها اهدا می‌شود و با انجام فرآیندهایی استخوان تبدیل به پودر استخوانی می‌شود که این امر در کشور تاکنون وجود نداشت.

وی با اضافه کرد: محصول تولیدی ما از روش سنتزی تولید شد. به این صورت که پودر “کلسیم اکساید” و “کلسیم فسفات” با استفاده از روشی ترکیب و به پودر استخوانی تبدیل می‌شود.

این محقق تاکید کرد: همه این مراحل در اتاق تمیز و بر اساس استانداردهای خاص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام می‌شود.

مرادجو در خصوص دلایل عدم استقبال از پودرهای استخوانی انسانی، توضیح داد: یکی از دلایلی که موجب شده است شیوه اهدایی در تولید پودرهای استخوانی کنار گذاشته شود، بیماری‌هایی است که از افراد دهنده به افراد گیرنده منتقل می‌شود و این بیماری‌ ها از طریق دستگاه‌های در دسترس قابل تشخیص نیست.

وی سرطان مغز استخوان را از جمله این بیماری‌ها دانست که احتمال بروز آن در فرد گیرنده ایجاد می‌شود و گفت: از این رو از سال‌های گذشته این روش در دنیا کنار مطرود شده است.

دانشجوی دکتری رشته بایو مواد دانشگاه خواجه نصیر روش استفاده شده در تولید پودرهای استخوانی را روش سنتزی محلولی عنوان کرد و گفت: در فاز محلولی موادی طبق پروتکل مشخصی به یکدیگر اضافه شدند. محلول بودن این ترکیب باعث شکسته شدن مواد در ابعاد نانومتر و تبدیل آنها به نانو کریستال‌ها می‌شود.

به گفته مجری طرح، از آنجا که این محلول در ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ دور در دقیقه RPM به هم زده می‌شود، شکسته شدن مولکول‌ها در ابعاد ۷۰ نانومتر و تبدیل شدن آنها به نانو کریستال‌ها را در پی دارد.

وی با بیان این که در این طرح به نانو هیدروکسید رسیدیم، گفت: پودر تولید شده در حوزه‌های دندانپزشکی و ارتوپدی قابل استفاده است.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

اختصاص ۲۲۰۰۰ میلیارد تومان مطالبات پایان خدمت ۹۵ هزار نفر بازنشسته

به گزارش کسب و کار نیوز، “داود منظور” معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.