به گزارش کسب و کار نیوز، امروزه در جوامع غربی (و جوامعی با الگوی زندگی غربی) نشستنهای طولانی به یک رفتار عادی در سبک زندگی روزانه تبدیل شده و اکثر افراد در محل کار، هنگام تماشای تلویزیون یا انجام بازیهای رایانهای مدت زمان زیادی از روز را بدون فعالیت بدنی میگذرانند.
از سوی دیگر نیز کارشناسان سلامت بیش از گذشته بر پیامدهای زندگی با سبک کمتحرک تاکید دارند.
دکتر “مردیت پدی” از نویسندگان این مطالعه در نیوزیلند میگوید: بیشتر افراد حدود ۷۵ درصد از روز را در وضعیت نشسته و بدون فعالیت بدنی میگذرانند. این الگوی رفتاری احتمال ابتلا به دیابت، بیماری قلبی-عروقی، برخی انواع سرطان و در مجموع مرگ زود هنگام را افزایش میدهد.
همه ما باید روشهایی را برای پرهیز از نشستنهای طولانی پیدا کنیم و میزان تحرک خود را در طول روز افزایش دهیم
هنوز علت دقیق اثرات مضر نشستنهای طولانی بر سلامت مشخص نیست اما کارشناسان بر این باورند که فاکتورهای سوخت و ساز میتوانند نقش کلیدی در این زمینه داشته باشند. به طور مثال، نشستنهای طولانی حساسیت انسولین و مقاومت گلوکز را کاهش داده درحالیکه سطح تریگلیسیرید -عنصر اصلی چربی بدن- در خون را افزایش میدهد.
گروهی از متخصصان به بررسی این موضوع پرداختند که آیا اِعمال تغییرات کوچک رفتاری در به حداقل رساندن برخی از تاثیرات عروقی و متابولیکی ناشی از نشستنهای طولانی موثر هستند؟
در این بررسی متخصصان به ارزیابی ۴۴ مطالعه موجود پرداختند که بر وقفههای کوتاه در نشستنهای طولانی با انجام انواع حرکات متمرکز بودهاند.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، این متخصصان مشاهده کردند حتی فعالیت سبک در هر ۳۰ دقیقه تاثیرات چشمگیری بر وضعیت سلامت دارد.
فعالیت بدنی به “هر میزان و شدت” به کاهش غلظت گلوکز و انسولین در خون تا ۹ ساعت بعد از صرف یک وعده غذایی منجر میشود.
این متخصصان در نهایتِ شگفتی مشاهده کردند که تغییرات مفید ناشی از “تحرک و جابهجایی” تحت تاثیر فاکتورهای دیگری چون شدت فعالیت، سن یا حتی وزن شرکتکنندگان قرار نمیگیرد.
آنها با توجه نتایج این مطالعات تاکید کردند: همه ما باید با توجه به نوع کار و زندگی روزمره به هر نحوی که میتوانیم روشهایی را برای پرهیز از نشستنهای طولانی پیدا کنیم و میزان تحرک خود را در طول روز افزایش دهیم.
انتهای پیام