به گزارش کسب و کار نیوز، سرهنگ هوشنگ وفایی با اشاره به دستگیری و متلاشی کردن باند سارقان ادوات ریلی توسط کارکنان پلیس راهآهن استان تهران اظهار کرد: تعقیب اعضای این باند که در غرب استان تهران اقدام به سرقت و آسیب رساندن به اموال و تجهیزات راهآهن کشور کرده بودند پس از نخستین دستبردها به سرعت در دستور کار همکاران ما قرار گرفت و یک تیم عملیاتی ویژه در پلیس راه آهن تهران تشکیل شد.
وی افزود: در برابر این رویکرد تخریبی سارقان که مخاطراتی را در مسیر حمل و نقل ریلی ایجاد کرده بود، تیم عملیاتی پلیس راهآهن با اشراف اطلاعاتی به سرعت به محل فعالیت آنها اعزام که در نتیجه دو نفر از سارقان در این رابطه دستگیر شدند.
جانشین فرمانده پلیس راهآهن کشور خاطرنشان کرد: در ادامه تحقیقات این پرونده، خودرو متعلق به سرکرده باند این شناسایی و در کمتر از چهار روز، هدایت کننده اصلی شبکه به همراه یکی از همدستان وی در تور عملیات تیم ویژه قرار گرفته و دستگیر شدند.
این مقام ارشد انتظامی افزود: در تحقیقات انجام شده هر چهار متهم به سرقت ادوات ریلی با رویکرد تخریبی اعتراف کرده و در این ارتباط دو نفر از خریداران اموال مسروقه نیز دستگیر و پرونده برای سیر مراحل قانونی با هماهنگی مراجع قضائی در حال پیگیری است.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل اهمیت حمل و نقل ریلی قوانین قاطع و بازدارنده ای از سوی قانونگذار تدوین شده است که مطابق آن برای تامین ایمنی راهها و راه آهن ورود اشخاص به حریم ریلی تا شعاع ۱۷ متر از هر دو طرف خطوط ریلی ممنوع بوده و هر گونه تخریب یا عملی که موجب خروج قطار از خط، تصادف و یا حادثه مهم دیگری شود منجر به حبس دراز مدت و در برخی موارد حتی مجازات اعدام برای مجرمان خواهد شد.
سرهنگ وفایی تاکید کرد: به منظور حفاظت و حراست از سلامت هموطنان در این راستا با خاطیان و مجرمان کوچکترین اغماضی صورت نخواهد گرفت و به اشخاص سودجو هشدار میدهیم که مراقب پیامد اعمال خود باشند.
سرهنگ “امیر پیروی” فرمانده پلیس راهآهن تهران نیز با اشاره به اینکه سرقت از اموال در حال بهرهبرداری راه آهن چیزی بیش از یک سرقت ساده است، تصریح کرد: شاید اقلام سرقتی به لحاظ ریالی نسبت به دیگر سرقتهای کشف دارای ارزش چندانی به نظر نرسد، لیکن آنچه در مواردی از این دست دارای اهمیت است، نه ارزش اموال مسروقه که موقعیت و کارویژه آنهاست.
وی افزود: تجهیزاتی که در شبکه راهآهن نصب شده است، در مجموع امکان حرکت قطار و تامین امنیت آن را فراهم میکند و در نتیجه باز کردن حتی یک پیچ از این ساختار نه تنها باعث اخلال در حرکت قطارها خواهد شد، بلکه میتواند با خارج کردن قطار از خط و موجب بروز یک فاجعه شود.
براساس گزارش سایت پلیس، فرمانده پلیس راهآهن تهران در پایان افزود: در نتیجه میتوان گفت که خطرات جانی و خسارت مالی ناشی از این سرقتها (از جمله خروج لوکوموتیوهای چند میلیاردی از خط) است که چنین اقداماتی را حساس میکند و پلیس راهآهن با هوشیاری کامل و با انجام گشتهای پیوسته بررسی خطوط تلاش میکند که از بروز هرگونه تهدیدی در خطوط ریلی پیشگیری کند.
انتهای پیام