به گزارش کسب و کار نیوز، به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، پلیس رژیم صهیونیستی عصر جمعه با یورش به دهها تحصنکننده در مقابل باب الاسباط، یکی از دربهای مسجدالاقصی در قدس که از زمان نماز مغرب در اعتراض به بسته شدن این درب به روی نمازگزاران دست به تحصن زده بودند، آنها را سرکوب کرد.
به گفته شاهدان عینی پلیس رژیم صهیونیستی تحصن کنندگان را متفرق کرده و آنها را با باتوم مورد ضرب و شتم قرار داد.
نمازگزاران فلسطینی پس از آنکه به آنها اجازه ورود به مسجدالاقصی داده نشد، نماز مغرب را در مقابل باب الاسباط اقامه کردند، اما از اقامه نماز عشا در این مکان خودداری کرده و بر ورود خود به مسجدالاقصی پافشاری کردند که این کار فایدهای نداشت.
هنوز گزارشی از بروز تلفاتی در درگیریهای میان پلیس رژیم صهیونیستی و این تحصنکنندگان منتشر نشده است.
پیشتر پلیس رژیم صهیونیستی در بیانیهای اعلام کرده بود که به سوی یک جوان به گمان اینکه قصد اجرای عملیاتی علیه دو تن از نیروهای پلیس اسرائیل را داشته، تیراندازی کرده که منجر به شهادت او شده است.
گفتنی است این شهروند عرب دارای هویت اسرائیلی بوده و حدود ۳۰ سال داشته است.
به گفته شاهدان عینی، پلیس اسرائیل پس از این تیراندازی تعداد زیادی از فلسطینیهای حاضر در بازار بخش قدیمی قدس را متفرق کرده و تمامی مغازههای نزدیک به محل تیراندازی را تعطیل کرد.
تشکیلات خودگردان فلسطین بسته شدن دربهای مسجدالاقصی و حمله به نمازگزاران فلسطینی حاضر در اطراف آن را آغاز راه جنگی مذهبی دانست.
یوسف المحمود، سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین در این رابطه اظهار داشت: این اقدامات مسیری را به سوی جنگ مذهبی میگشاید که اشغالگران وارد آن میشوند اما فرهنگ و سنت ما مخالف آن است.
المحمود در ادامه نسبت به خطرات جدی افزایش تنشها و اقدامات اشغالگران در شهر قدس اشغالی و به شکلی خاص تعرض آنها به مسجدالاقصی هشدار داد و تاکید کرد: مردم ما هرگز تعرض به مسجدالاقصی و اهانت به مقدسات اسلامی و مسیحی قدس را نخواهند پذیرفت.
وی در ادامه تلآویو و دولت آمریکا را مسؤول کامل وضعیت قدس و سایر مناطق اشغالی دانست.
دولت اردن نیز با انتشار بیانیهای این اقدام رژیم صهیونیستی را محکوم کرد.
جمانه غنیمات، سخنگوی دولت اردن در این بیانیه تاکید کرد، چنین اقدامات محکوم و مردودی احترام و شأن این مکان را نقض کرده و احساسات نمازگزاران و مسلمانان جهان را خدشه دار میکند.
وی افزود: این اقدامات به منزله نقض پایبندیها و تعهدات اسرائیل در قدس شرقی و نیز نقض تمامی قوانین و منشورهای بینالمللی است که بر لزوم احترام به مکانهای عبادی ادیانهای مختلف تاکید دارند.
غنیمات در ادامه اسرائیل را مسؤول کامل این اقدامات تحریک آمیز دانسته و خواستار توقف فوری این اقدامات شد.
سخنگوی دولت اردن با اشاره به تلاشهای امان برای رایزنی و اقدامات گسترده جهت بازگشایی تمامی درهای مسجدالاقصی گفت: اردن با برادران خود در تشکیلات خودگردان فلسطین در حال رایزنی است.
جنبش فتح نیز از تمامی حامیان خود در فلسطین و کسانی که میتوانند خود را به مسجدالاقصی برسانند، خواست در اعتراض به اقدام جدید اسرائیل خود را به درهای مسجدالاقصی برسانند.
اسامه القواسمی، سخنگوی جنبش فتح اظهارداشت: اسرائیل بر این باور است که مذکراتش با حماس فرصت مناسبی برای اجرای طرحهای قدیمیاش درباره مسجدالاقصی و تغییر زمانی و مکانی آن است.
القواسمی افزود: ما در جنبش فتح، قدس و مسجدالاقصی را همچنان به عنوان دو موضوعی که به هیچ عنوان نمیتوان از آنها صرف نظر کرد میبینیم، همانگونه که وارد درگیریهای متعددی برای قدس شدهایم، ما آمادهایم تا تحقق تمامی حقوقمان به این راه ادامه دهیم.
سخنگوی فتح در ادامه تاکید کرد: عملیات قدس، عملیاتی سرنوشت ساز است و یهودیها هیچ حقی در مسجدالاقصی ندارند. بستن دربهای این مسجد تحت هر عنوانی تنها باعث میشود که فتح به رویکرد خود در مقابله با اشغالگران و مقاومت مردمی ادامه دهد.
مرکز اوقاف اسلامی شهر قدس اشغالی نیز در بیانیهای بر اقامه نماز صبح در مسجدالاقصی تاکید کرد.
وزارت خارجه فلسطین در بیانیهای به شدت اقدام اسرائیلیها در مسدود کردن دربهای مسجدالاقصی و هجوم آنها به نمازگزاران و نیز بیرون کردن آنها از صحن مسجد را محکوم کردند و آن را ادامه اقدامات این رژیم علیه مسجدالاقصی با هدف تقسیم زمانی آن دانست.
این وزارتخانه تاکید کرد: تمامی اقدامات اشغالگران با هدف ایجاد تغییری در وضعیت حقوقی و تاریخی این مسجد باطل و غیرقانونی بوده و به منزله اهانت مستمر به این مکان مقدس و نیز تحریک آشکار احساسات مسلمانان جهان با نقض بزرگ قوانین بینالمللی و اصول آزادی است.
این وزارتخانه در ادامه دولت نتانیاهو را مسؤول کامل و مستقیم این اقدامات تحریک آمیز دانسته و خواستار توقف فوری این اقدامات شد و اعلام کرد: به رایزنیهای خود با همه طرفهای مربوطه برای توقف این تجاوزات ادامه خواهد داد و با برادران خود در اردن جهت اعمال فشاری بینالمللی علیه اسرائیل هماهنگی و رایزنی خواهد کرد.
شورای مرکزی فلسطین نیز در بیانیهای پس از پایان بیست و نهمین نشست خود بر ادامه مخالفتش با طرح آمریکا موسوم به “معامله قرن” یا تحت هر عنوان دیگری و مقابله با آن از تمامی راههای موجود تاکید کرد و دولت آمریکا را شریک تلآویو و بخشی از این مشکل و نه بخشی از راه حل دانست.
در این نشست که با حضور محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در شهر رام الله برگزار شد، شورای مرکزی فلسطین بر ادامه قطع روابط سیاسی با دولت آمریکا تا زمان بازنگری واشنگتن در تصمیمات غیرقانونیاش درباره قدس، پناهجویان فلسطینی و شهرکسازیها تاکید کرد.
همچنین این شورا مخالفت کامل خود را با تمامی پروژههای مشکوکی که هدف آنها جداسازی نوار غزه از کرانه باختری است، اعلام کرده و آن را بخشی از معامله قرن دانست و تاکید کرد: برقراری صلح با اشغالگران مسؤولیت ملی سازمان آزادی بخش فلسطین به عنوان تنها نماینده قانونی مردم فلسطین است.
انتهای پیام